Няма джихадистка заплаха срещу нас, обяви ЕК

Пред сградата на Комисията няма засилени мерки за сигурност
Обновена: 21 сеп 2014 16:33 | 21 сеп 2014 16:20,
5
Няма джихадистка заплаха срещу нас, обяви ЕК
Снимка: архив Reuters

Европейската комисия обяви,  че не разполага с данни за джихадистка заплаха срещу нея. Това предаде Франс прес, цитирана от БТА. Изявлението бе направено в отговор на твърдения в медиите, според които централата й в Брюксел може би е застрашена от екстремисти, завърнали се от Сирия, посочва агенцията.

"Комисията не е получила никакви сведения за специфични заплахи", заяви неин говорител. Той препрати медиите за повече информация към местните власти. Говорител на прокуратурата в Брюксел обаче отказа коментар. В неделя сутринта нямаше никакви признаци на засилени мерки за сигурност около сградата на Европейската комисия и в центъра на Брюксел, предаде още Франс прес.

Още по темата
Вчера властите в Белгия потвърдиха, че са предприели редица арести в стремежа да не допуснат джихадистки атентати в страната. Холандската радиотелевизионна компания НОС (NOS) съобщи в събота, че най-малко двама от арестуваните в Белгия са  пристигнали от Хага."Те са подготвяли атентат. Сред мишените е била сградата на Европейската комисия в Брюксел", информира НОС, като се позова на анонимни източници.

Според холандската медия терористичният акт е бил замислян с цел "да бъдат убити възможно повече хора" като при стрелбата в брюкселския Еврейски музей през май, когато загинаха четирима. Заподозреният френски гражданин от алжирски произход Мехди Немуш, очакващ процес за тероризъм в Белгия, се е сражавал над  една година в редиците на ислямистките екстремисти в Сирия, посочва АФП.

Смята се, че в сирийските битки са участвали 400 белгийци и  близо 90 от тях са се завърнали в страната, пише и белгийският в. "Еко", цитиран в материала, предава още БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
z преди 9 години
А бе тя Ташева ви разправяше ,ама вие не и вярвате!
4
0
 
2
 
! Отговори
Санчо от Прованса преди 9 години
Ах тази политическа коректност....
3
1
 
4
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
Има заплаха амо то това вас си ви кефи.
2
0
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
При тях няма, а при нас?...
1
1
 
5
 
! Отговори
Облаче бяло преди 9 години
Крачи ли крачи девойчето пред парламента ама БУМ-ът един път става

Спонсорирани публикации