Плевнелиев: Спортът обединява и изгражда мостове

Държавният глава поздрави президентa на МОК Томас Бах
9
Плевнелиев: Спортът обединява и изгражда мостове
Снимка: БТА

България вярва в основните ценности на олимпизма, а именно - мир и свободен дух. Страната ни споделя визията на Международния олимпийски комитет, че спортът обединява и изгражда мостове между народите, дори и в трудни моменти. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията, на която председателят на БОК Стефка Костадинова връчи на Олимпийския музей в Лозана скулптурата на проф. Любомир Далчев “Борба”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Дисциплината борба е една от петте основни спорта, поставили началото на олимпийската идея през Античността и е част от програмата на всички олимпийски игри до днес.
 
Държавният глава поздрави президентa на МОК Томас Бах по повод 120 години от основаването на организацията и изрази своята висока оценка за начина, по който екипът на МОК изпълнява олимпийската мисия.

Президентът подчерта, че България винаги се е гордяла, че е сред 14-те страни-участнички в Първите съвременни Олимпийски игри в Атина през 1896 г. От тогава българските спортисти са спечелили 220 олимпийски медала от летни и зимни игри.

Тази година отбелязваме 90 г. Български олимпийски комитет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: мокПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига сте писали за тоя *** бе,пууу аман.
7
1
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Съгласен съм, но дългия език на това е на път да разруши дружбата ни с Русия и трябва да му намерим друга работа, като президент е пресечена нула, пфу!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата опорочи и ликвидира спорта. Наследството на "Димитровски комунистически младежки съюз" и тем подобните комунистически извращения, беше приватизирано, разпродадено, подарено и застроено! Сега се роят фитнеси с такса за вход повече от дискотека или билет за кино, а вътре напомпани анаболни бичмета или повлекани-метреси, за този спорт ли говорим? Където най-важното е да се покажеш с каква кола паркираш и колко по-страшно можеш да гледаш?!!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президентчето от социалистическите табелки ли чете тия бисери?Типичен кадър на "Димитровски комунистически младежки съюз".На батю комсомолчето.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен спортисти, милиционери и политици други ора не живеят ли в *** държава?
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO PUTIN I RUSIA ! POLITICITE V BG SA MAFIOTI I TEZI MAFIOTI SA POROBILI NARODA ! SHTE SE NALOGI PAK DA SPASIAVATE BALGARITE ! PLEVNELIEV E MALOUMEN, KAZVA TOVA KOETO SA MU NAREDILI , BLIZNASHKI E DEBELAK I GROZNA MAFIOTSKA SVINQ ! TOVA E !
2
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 9 години
Не президент а мишка.Гнус ме е да го гледам.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев: Спортът обединява и изгражда мостове...vcera sportuvah s zena ti...Nazdrave

Спонсорирани публикации