Мигрантите от изоставения кораб платили между 4000 и 8000 долара

На 31 декември те са се качили на товарния кораб "Езадин"
11
Мигрантите от изоставения кораб  платили между 4000 и 8000 долара
Снимка: Ройтерс

Близо 360-те мигранти, пристигнали днес в южния италиански град Кориляно Калабро, след като бяха открити на изоставен от екипажа кораб край бреговете на Калабрия, платили между 4000 и 8000 долара на каналджиите, съобщиха италианските власти, цитирани от Франс прес, предаде БТА.

Още по темата
Сирийските бежанци пристигнали със самолет през Ливан в Турция и на 31 декември се качили на товарния кораб "Езадин", заяви пред журналисти префектът на град Козенца (Калабрия), позовавайки се на твърдения на мигранти.

Бежанците разказали, че членовете на екипажа, изоставил кораба на произвола на съдбата, били постоянно с маски, така че може да са останали на борда, а после да са смесили с мигрантите, за да напуснат кораба без да бъдат разпознати.

На борда имаше 359 сирийци, включително 42 жени и 62 деца, като осем от децата бяха без придружител, каза представител на префекта, цитиран от Асошиейтед прес.

"Езадин" е съд с дължина 73 м, предназначен за превоз на животни и плаващ под флага на Сиера Леоне. В четвъртък вечерта  той бил забелязан да се носи без посока в морето на около 150 км от Кротоне (Калабрия). Корабът беше изтеглен на буксир от исландски патрулен кораб, участващ в морската мисия "Тритон" на европейската агенция по охрана на границите "Фронтекс".

Мигрантите от кораба са настанени в различни приемни центрове извън Калабрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ги пратят в САЩ те направиха воината в близкият изток
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сирииски кюрди
6
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 9 години
мигранти да...направо. мигрират си хората. през България през италия...както нострадамус го е казал. мигранти...
5
0
 
10
 
! Отговори
Ала-Бала преди 9 години
Щом тези хора могат да платят толкова пари на каналджиите. то те не са бедни. Те не бягат от бедност, бягат от разрушената си дъжава. Това стана под мъдрото ръководство на чичо Сам. Сега чичо Сам създава проблеми на Европа. Долара се качва, Еврото пада. Ха, познайте дали американската политика е про-европейска или анти- европейска? Ако дьо Гол се надигне от гроба, много ще се очуди на сегашните европейски политици.
4
6
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Аз не мога да разбера - защо просто не заредят кораба с гориво и да ги върнат обратно в Латакия или Тартус, да ги хранят руснаците? Като им съберат по още 50 долара, точно ще си платят разходите.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече нова политкоректна думичка мигранти ли има за имигрантите? Доскоро мигрантите не бяха ли само преселниците в рамките на държавата?
2
1
 
9
 
! Отговори
156 преди 9 години
Аууу горките. Веднага да им се възстановят тези пари. Държавата да им ги плати. Ако трябва да се намалят пенсиите или да се въведе нов данък върху заплатите, за да може да се покриват тези разходи на незаконните имигранти!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
koito ima tolkova pari ne e istinski emigrant, a tyrtei, koito iska da jivee na gyrba na drugite - v koraba i obratno otkydeto sa doshli.

Спонсорирани публикации