Убиха трима при акция срещу терористи в Белгия

Вече всичко е под контрол, увериха властите
Обновена: 15 яну 2015 20:46 | 15 яну 2015 19:55,
18
Убиха трима при акция срещу терористи в Белгия
Снимка: Reuters, архив

Белгийската полиция застреля трима при антитерористична операция в белгийския град Вервие, югоизточно от Брюксел, предприета тази вечер недалеч от границите с Германия и Холандия, съобщиха местните медии.

Убити са трима джихадисти от арабски произход. Преди седмица те са се завърнали от фронта в Сирия, където са се сражавали на страната на "Ислямска държава" (ИД). При операцията има ранени, но няма загинали сред участвалите полицаи.

Свидетели съобщават за престрелка, продължила десетина минути с автоматично оръжие, както и за взривове. По данни на полицията тримата джихадисти са били в готовност да нанесат удар в Европа, което се доказва от подслушани телефонни разговори.

Днес двама белгийски джихадисти, които още са в Сирия, отправиха в интернет от името на ИД и Ал Кайда заплахи за удари в Белгия, Германия, Великобритания и други европейски държави. Няколко десетки са били "харесванията" на тези съобщения, включително от хора в Белгия.

Местните власти в Брюксел съобщиха, че тази вечер в белгийската столица се извършват претърсвания на много места в града, насочени срещу джихадисти. 

Вервие, Брюксел и Антверпен са основните места, откъдето произхождат белгийските джихадисти. Неколкостотин джихадисти с белгийски паспорти заминаха в последните две години на фронта в Сирия и Ирак, където се бият на страната на "Ислямска държава".

Белгия е една от държавите, които участват в международната коалиция, нанасяща удари срещу ИД.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
345 преди 9 години
До Анонимен 11След като прочетох коментара ти , осъзнах че безвъзвратно съм загубил ценно време , което никога няма да си върна.
6
1
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
На зло куче - зла сопа!
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тези евробогове, еврошарлита и прочие, ще хванат ли някога поне един терорист ЖИВ, та да каже, кой ги праща. Досега само избити терористи и една избягала незнайно къде. А да, и за лош късмет и комисаря бил депресиран, та се гръмна.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВА БЪЛГАРИЯ В КАКВА ЕВРОПА?*** е най-голямата нация !
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вече всичко е под контрол, увериха властите"- Движението на метрото в Брюксел по две от четирите линии в града е било спряно за кратко тази вечер, след като мъж е размахал огнестрелно оръжие с викове "Аллах е велик", съобщават местни медии.Та кое било под контрол? :D
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Засега не е известно дали жертвите са единствено сред атакуваните предполагаеми терористи, или и сред служителитена специалните екипи."То ако специалните им екипи имаше с какво да се похвалят, нямаше да четем това. Явно поредния "успех", постигнат с приятелски огън.
1
3
 
47
 
! Отговори
Силистра преди 9 години
днес видях един приятел и го питав де се губиш,а той ми отговаря в Англия.И как етам пари бол?Ами той ми отговаря в Лондон бял човек не можеш да видиш,все талибани-пакистанци,индиици и от бангладеш.

Спонсорирани публикации