Над една трета от децата в Англия страдат от затлъстяване

40% от малчуганите от 11 до 15 години са с наднормено тегло
4
 Над една трета от децата в Англия страдат от затлъстяване
Снимка: Ройтерс, архив

Над една трета от децата в Англия страдат от затлъстяване и са с наднормено тегло, установи изследване на лондонския "Кингс колидж", цитирано от ТАСС.

Екипът внимателно анализирал данните от историята на заболяванията на около 370 хиляди деца на възраст между 2 и 15 години. Изследваният период бил доста продължителен - от 1994 до 2013 година.

Оказало се, че броят на страдащите от затлъстяване деца се е увеличавал средно с осем процента на годишна база. И въпреки че през последните години тази динамика значително се е забавила, до 0,4 процента годишно, проблемът остава.

По мнението на медиците наднорменото тегло на подрастващото поколение е на път да бъде изпуснато от контрола на здравните власти.

Най-сложна е ситуацията сред децата на възраст между 11 и 15 години. Ако преди 20 години само един на четири малчугана от тази група са били със затлъстявания, впоследствие техният брой е нараснал до 40 на сто.

Аналогична е тенденцията и при момичетата. През 1995 година само 28 на сто са имали проблеми с излишното тегло. През 2014 процентът вече е 38 на сто. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Оферта преди 9 години
Може да се възползват от българската природа.При един 20 дневен детски лагер у нас ще отслабнат с не по-малко от 10-15кг.Освен това ще излязат подготвени да спечелят Сървайвър в Обединеното кралство и всичко това за едни 300-400лв. :)
1
1
 
1
 
! Отговори
знайко преди 9 години
ким чен ум си решил проблема в кореата, не им дава ядене и те са финни като моделчета

Спонсорирани публикации