Осем души бяха застреляни в ресторант в чешки град

Убиецът също е мъртъв, вероятно след самоубийство
27
 Осем души бяха застреляни в ресторант в чешки град
Снимка: АП

Осем души бяха застреляни днес рано следобед в ресторант в югоизточния чешкия град Ухерски брод, съобщиха чешки медии, като се позоваха на министъра на вътрешните работи Милан Хованец.

Мъртъв е и предполагаемият извършител на убийствата - вероятно психически неуравновесен.

Има ранени, сред които една жена в тежко състояние, която е приета в болница.

По непотвърдени данни стрелецът, който е открил безразборен огън в ресторанта, е местен жител на около 60 години. Стрелбата е започнала между 12 и 13 ч. местно време. Специалните части пристигнали на място към два и половина. Дълго време не е било известно дали нападателят е жив или мъртъв, докато това огласил министърът.

Районът около ресторанта на име "Дружба" е блокиран от службите за сигурност. Кметът на града казал пред агенция ЧТК, че стрелецът се е самоубил. Други източници твърдят, че той е "обезвреден" и задържан.

Чешки тв канал съобщи, че убиецът се обадил предварително в телевизията и уведомил за намерението си да убива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
уточнение преди 9 години
написаното по- долу е от мен, който разполага с неимоверно много пари ! Лека нощ.
12
1
 
1
 
! Отговори
до всички,... преди 9 години
които плачат, че нямат пари- парите не са най- важното ! Лека нощ.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко е минималната пенсия в България?
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Paco-Locoдо 7Много сте прави, ама не всеки може да ви разбере,
9
0
 
0
 
! Отговори
Работодател преди 9 години
До Тънка границаСменяй работодателя или ставай сам на себе си работодател.Престъпник щякл да ми става, пувки да взима - ай гиди мушмурок.
8
2
 
25
 
! Отговори
Discovery преди 9 години
До онея с духовното:Много е лесно да съдиш другите и да им се присмиваш. Човека, който е споменал, че взима 230лв заплата, нито го знаете как е стигнал до там, нито нищо. Защото като парите свършат и когато имаш семейство да храниш става много плашещо! Не всеки може да е програмист, инженер или тарикат и т.н... има и общи работници, които също заслужават що годе нормална заплата, но 230 лв е подигравка!!!
7
5
 
6
 
! Отговори
Paco-Loco преди 9 години
Колегата е много прав,но нали сте примитивни материални Булгари няма как да го разберете.Вярвай в духовното за да получиш материалното.Вярвай и спазвай законите на БОГ и ще получиш материалното .
6
2
 
6
 
! Отговори
SD преди 9 години
Писах за това ама ...За съжаление жертвите са 9 .ДНЕС БГ пак нещо не са разбрали .
5
4
 
19
 
! Отговори
Тънка граница преди 9 години
До ( 7 ) :Духовното ли ще ти плати сметките,нахрани двете ти деца,върне самочувствието на нормално живеещ човек ('щото парите определят това) ? Духовното не спира ония от енергото да ти спрат тока.Нито ти помага в моментите,когато си на дъното и единствения ти доход е заплатата,която шефа е решил да резне е така,за кеф.А ти си длъжен да си до последната секунда на работното си място.Духовното за онези от Шао Лин, 'дето нито семейства имат,нито имат отговорности !!! Това е мой човек !!!
4
1
 
14
 
! Отговори
Може Може! преди 9 години
И в Рай има бурии... Жалко, за хората! Но с Две думи Света е Полудял!
3
3
 
41
 
! Отговори
Тънка граница преди 9 години
Я се замислете колко е тънка границата между адекватния и обезумелия с оръжие в ръка.Аз,който 30 години почти съм бил примерен гражданин,последните месеци ме хващат бесовете и малко остава да се превърна в криминален тип.Питате се защо ? Ами защото вместо по 520,както ни даваше доскоро,шефа реши да ни дава няколко месеца по 230 лв заплата.И като си на минус още преди да си ги взел .... ето така работодателите създават криминален контингент !!!Може да звучи налудничаво,но е така !
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Чехия избягаха и доста българи.
1
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стрелбата е започнала между 12 и 13 ч. местно време. Специалните части пристигнали на място към два и половина. МЧС от Москва по-бързо щеше да пристигне.

Спонсорирани публикации