Пътници от френски град на бунт: Отделна спирка за ромите!

Били санитарна опасност и миришели лошо
Обновена: 12 апр 2015 18:53 | 12 апр 2015 18:00, Камелия Цветанова
195
Пътници от френски град на бунт: Отделна спирка за ромите!
Снимка: Ройтерс, архив

Шофьори и пътници на автобуси на градския транспорт във френския град Монпелие настояват за отделна автобусна линия за местните роми, пише в. "Фигаро", цитиран от БТА.

Според Доминик Грание, един от местните шофьори и представител на синдиката Работническа сила, ромите били истинска "санитарна опасност".

Всеки ден ромски семейства пътуват с градския автобус номер девет от тяхното гето в близост до квартала Грамон до центъра на Монпелие.

Шофьорите на автобуси и пътници се оплаквали, че ромите миришели, затова назрява искането да бъде открита отделна автобусна линия само за тях.

Въпросът обаче породи полемика.

Компанията за градски транспорт на Монпелие разкритикува предложението.

В страницата си във Фейсбук тя написа, че ромите не са прокажени, а бедни хора и ако излъчват лоша миризма, то е защото в гетото си нямат течаща вода и елементарни санитарни условия.

Ето защо според автобусната компания трябва да се положат усилия за намаляване на бедността на ромите, вместо те да се заклеймяват и дискриминират.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Монпелиеавтобусроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
37
 
! Отговори
xx преди 9 години
Правилно, постройте им апартаменти и къщи на мястото на гетото, пуснете им вода и ток безплатно и чакайте да не миришат... да ама не.. къщите ще бъдат разнебитени до основи, всичко възможно ще бъде върнато за жИлязУ, останалото изгорено, отнесено и разпиляно. Поздрави от Източна Европа.. където вие отивате, ние от там се връщамее.
60
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В 310 в Люлин през лятото се возят голи до кръста за да им е леко, като се държат агресивно с другите пътници и понякога ги бият. Понякого минават и контроли за да глобят някоя баба българка с внучето си или някоя ученичка.
59
0
 
68
 
! Отговори
BG преди 9 години
Ха, ха, ха - Хелзинския Комитет къде е ?!?! Амиии, Великата Франция дето ще учи нас "дивите варвари" на демокрация ! Представям си ако това стане в България - спешно заседание на Европейската Комисия и Европейския Парламент да оплюят "дивите балкански варвари". Ама Франция и франсетата ....Прави са хората тук: нека сега "цивилизованите държави" от Западна Европа ни дадат на нас пример за толерантност и ингегриране на малцинствата :)))
58
0
 
77
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Ехо къде сте бе БХК, ограничават правата на ромите и то в центъра на Европа. АУУУ каква дискриминация, НПО-тата за правата на човека на дедо Сорос веднага да се намесят и да изкажат мнение!
57
0
 
83
 
! Отговори
младен преди 9 години
Драги французи, немци, холандци, англичани и т.н., що сте толкова не толерантни??? Интегрирайте си ги!!!
56
1
 
11
 
! Отговори
м. преди 9 години
Като котки са ...
55
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
къде е Българския Хелзински Комитет да оправи тая несправедливост и да размаха пръст на франсетата
54
1
 
14
 
! Отговори
Mitko преди 9 години
Bitkata za srednata zemq teputva zapo4va.
53
1
 
54
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 9 години
В МОМЕНТА ТЕЧЕ ВОЙНА МЕЖДУ *** И ЕЛФИТЕ! АМА ЗА ЖАЛОСТ ЕЛФИТЕ ГУБЯТ ВОДЕНИ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ТОЛЕРАСТИЯ И ПРОЧЕЕ. АМИ ХАК ДА ИМ Е. ТОЗИ СВЯТ ПОЧИВА НА МОТОТО БИЙ ЗА ТЕ УВАЖАВАТ.
52
1
 
5
 
! Отговори
ddddd преди 9 години
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxax
51
1
 
58
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 9 години
ИНТЕГРАЦИЯ, А!?? ХАХА. НЕЩО МАЙ НЕ ВИ СЕ ПОЛУЧАВА. АМА ИНАК ВИ БИВА ДА ПОУЧАВАТЕ ДРУГИТЕ. ГИДИ ДВУЛИЧНИЦИ ЗАПАДНИ ТАКИВА.
50
1
 
27
 
! Отговори
Nobody преди 9 години
Тея са яли жабетата само на римляните. Сега им трябва БХК, че да се евроценностно отчаят отвсякъде.
49
0
 
68
 
! Отговори
11 преди 9 години
Защо реват? Нали още не са им нарязали Айфеловата кула? А колко хляб има в нея!
48
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еееее! Не така бе братя "европейци", ние сме в един съюз и трябва да поддържаме етническия мир и толерантност към малцинствата. Това са хора с желание да бъдат интегрирани, а какво по-добро място за интеграция от сърцето на Европа- моделът за подражание на целия съюз? Хайде, знаем, че сте хуманисти, интегрирайте, покажете ни как става!
47
0
 
33
 
! Отговори
трънчо преди 9 години
Нека да ги интегрират и да ни дадат ноу хауто да го приложим у нас.
46
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а там , билети купуват ли си
45
1
 
76
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ПОЗДРАВИ ЗА БРАТЯТА ФРАНЦУЗИ. НАЙ-ПОСЛЕ СЕ НАМЕРИХА НОРМАЛНИ ХОРА ДА СЕ ОПЪЛЧАТ НА ТЕЗИ, КОИТО НЕ СПАЗВАТ НИКАКВИ ЗАКОНИ В НИКОЙ СТРАНИ.
44
4
 
38
 
! Отговори
уйски преди 9 години
Франзелофашисти! Свобода и свободен транспорт за братята индофранцузи!
43
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква нетолерантност,какво беззаконие,ужас,та те са национално богаство.Предлагам да ги приберем в София и без цялта мирише,така на никой няма да му направи впечатление.А и БХК да се заемат с въпроса.
42
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
днес.бг(дпс) , да не се напряга в триенето на коментарите , защото така разпалвате национализъм сред Българите , когато триете коментари , които не са ви угодни , на провеждането на линията , за която ви плащат антибългарските организации , с това нищо не печелите , освен презрението на хората към вас

Спонсорирани публикации