Създаването на обща евроармия – дългосрочна цел

Общият отбранителен съюз е предложен още през 2003 г.
3 май 2015 13:40,
55
Създаването на обща евроармия – дългосрочна цел
Снимка: Reuters

Създаването на обща армия на Европейския съюз остава дългосрочна цел, но още сега трябва да започне укрепване на системата за сигурност на ЕС.

Това заяви в публикувано днес интервю във в. "Билд ам зонтаг" министърката на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен.

"Европейската армия остава дългосрочна цел, чието постигане, по-скоро, ще видят моите деца. Сега става дума на първо място стъпка по стъпка да се укрепва Европейския отбранителен съюз. Съединените щати същи искат европейците да представляват силно звено вътре в НАТО", отбелязва министърката.

В отговор на въпрос за какви цели е необходимо укрепването на Европейския отбранителен съюз Урсула фон дер Лайен отговаря: "Една само епидемия от ебола и нападението на "Ислямска държава" срещу язидите показаха, че Европа в случай на криза трябва да има възможност по-гъвкаво и бързо да извършва настъпление".

Европейският отбранителен съюз е концепция, предложена през април 2003 г. от Франция и Германия. Нейната цел е укрепване на системата за сигурност на ЕС, отбелязва агенцията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
33
 
! Отговори
синева преди 8 години
Аз пък мисля че всяка държава трябва да си има армия, и да си е суверенна. И да се спре с тези мераци за войни. Животът се дава да се живее, не да се унищожава.
31
8
 
33
 
! Отговори
AZ преди 8 години
A dano! Maynata im na hamerikancite. Vazhnite resheniya za sveta tryabva da se vzimat v Evropa!
30
9
 
40
 
! Отговори
до 43 преди 8 години
НАТО и САЩ винаги ще имат влияние върху Европа.-Всички империя са имали фантазията, че ще продължат вечно и че те и само те ще управляват света. Америка вече губи имперските си позиции - делът на долара като световна резервна валута бързо намалява, икономиката на САЩ практически вече е на трето място в света, световната търговия вече се води от ЕС, политическото влияние на САЩ ерозира и т.н.
29
14
 
39
 
! Отговори
Велко преди 8 години
*** ***, хал хабер си нямат за какво иде реч от тази статия...Тя Европа щяла да стане по силна...ха ха ха Не драги ***, тия на които слугувате няма да ви кажат какъв е плана, а той си върви...Сега "обща" армия, утре ще ви кажат "общо " правителство,....има и едни малки неща приготвени пак за ваше "улеснение"....
28
12
 
38
 
! Отговори
До радио Ереван преди 8 години
Това никога няма да стане!НАТО и САЩ винаги ще имат влияние върху Европа. Всичко е бизнес и пари.
27
16
 
40
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
Единна армия, тясно сътрудничество с САЩ, просперираща икономика - Европа е и ще си остане номер едно!
26
9
 
36
 
! Отговори
ОТЕЦ РАЛФ преди 8 години
КЪМ - 39 - В ТОЗИ СЛУЧАЙ ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБОРИ С РАЗЛИЧИЯТА- ГЪРЦИЯ , ИСПАНИЯ, АНГЛИЯ , ПОРТУГАЛИЯ . С КОРУПЦИЯТА , ЗАЩОТО ТЯ НЕ Е САМО В БЪЛГАРИЯ , СЪС СЪДЕБНАТА СИСТЕМА , С БАНДИТИЗМА - ОГРАБВАНЕТО НА КАЗИНА , МАГАЗИНИ И КАКВО ЛИ НЕ . ОТИДЕ ЛИ СИ ЕПОХАТА МЕРКЕЛ , ЕВРОПА НЯМА БЪДЕЩЕ В ТОЗИ ВИД И СЪСТАВ . А И НИЕ СКОРО НЯМА ДА СМЕ В ШЕНГЕН - ПРОСТО НЕ ИМ ТРЯБВАМЕ . БУФЕРНА ЗОНА ЗА БЕЖАНЦИ. ДОКАЗАНО .
25
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До Бачкатор Ами гръмнете,Брата на Ердоган, Феса ,,Турски поток,,и ,,масово изтребление,,.
24
8
 
48
 
! Отговори
555 преди 8 години
ЕС е най-голямата икономика в света и скоро ще има най-голямата армия в света. След това следва Китай. И чак тогава Америка. Не може третата сила да бъде господар на света. Европа отново ще стане лидера на планетата. Американците от това се боят най-много. Доларът ще олекне силно и Америка ще се окаже регионална сила, също като бившите империи Англия, Италия, Египет, Персия...
23
11
 
47
 
! Отговори
р2 преди 8 години
Още през 1949 Джордж Оруел предвижда това. Една армия, едно правителство и супер модерно наблюдение на хората. И няма мърдане. Само, че ограничените овце/хора не виждат по-далеч от носа си. Стага им да има ракийка и хапване. Колкото повече опознавам хората, толкова повече заобичвам животните!
22
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е правилната посока.Сега Нато се командва от Вашингтон.След всяка война ,възникват американски бази.Войната в Югославия,построени американски бази в Македония,Албания,Босна и Хърватска,България-4 на брой.В Косово е най голямата американска база -Бондстийл-огромна площ,ограда 2,5 м,наоколо няма дървета.Над 60 самолета,над 60 въртолета.С базите си по света Америка се превръща в суперсила.Империята не се ражда случайно,тя се планира.Търсят се нови врагове,за да се водят войни.
21
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимендо 34министърката на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен:"Европейската армия остава дългосрочна цел, чието постигане, по-скоро, ще видят моите деца."Изобщо чете ли ?
20
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време беше да се отървем от НАТО.
19
11
 
36
 
! Отговори
Палячо :))) преди 8 години
НАТО е създадена по инициатива на САЩ, и със заплахи, от сорта " комунистите ше ви превземат,за няколко години всички в Европа ще станат комунисти, ние ще ви пазим ",Една ЕС армия, ще е добре дошла за САЩ, реално повечето държави изобщо няма да имат армия, и да имат армия тя ще е само парадна, без сериозно въоражение :)))ЕС без САЩ в следващите поне 50 години, няма капаците да си подаде носа извън Европа,поради една или друга причина е нежелана, и няма изградено влияне и връзки по света :)
18
9
 
46
 
! Отговори
хей Обонго! преди 8 години
Американското правителство като почне прекалено много да нарушава правата на американците трябва да има кой да ги бомбардира - ето затова е нужна евроармия.
17
10
 
49
 
! Отговори
радио Ереван преди 8 години
Основната цел на евроармията е да се разкарат американските окупатори от Европа!
16
8
 
38
 
! Отговори
Палячо :))) преди 8 години
По проучване на ЮНЕСКО в момента в света се говорят 6 000 езика,до края на столетието, ще останат 3000, 3000 ще изчезнат завинаги
15
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100% съм за обща Европейска армия.Но искам и по тясно интегриране,като общ прокурор,общо правосъдие защото ние такова животно неемаме и т.н и т.н.
14
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"При положение ,че Европа остана почти единствен голям работодател и инвеститор,не ми е ясна защо много българи се съпротивляват срещу ЕС и НАТО."То и турция по време на робството е била 500 години най-големият експлоататор (пардон "ИНВЕСТИТОР")... ама и на тях не сме им се радвали особено.Интересно защо ли? Аъде вземи си помисли малко. И колко народ избиха ЕВРО политиците ни със здравната и пенсионна реформи, дали не минава за геноцид вече това?!
13
10
 
37
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
САМОТО ИМЕ---ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ ПОКАЗВА ЧЕ ДУМАТА АМЕРИКАНСКА АРМИЯ ---НАТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЧЕРКНЕ--НАТО ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ ЕВРОПА---ТОГАВА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ И ДУМАТА ТЕРОРИЗЬМ

Спонсорирани публикации