Стотици бежанци спят на гарите в Милано и Рим

В Милано дори им поставиха павилиони
Обновена: 14 юни 2015 08:04 | 14 юни 2015 08:03, Камелия Цветанова
24
Стотици бежанци спят на гарите  в Милано и Рим
Снимка: Reuters, архив

Властите на Милано и на Рим бяха принудени да вземат спешни мерки, за да се справят с притока на мигранти на две централни гари в тези градове.

В Рим в района на гара Тибуртина властите започнаха за издигат палатки със 150 легла. По-рано през седмицата полицията премести стотици мигранти, които спяха в гарата.

На централната гара в Милано положението също е тежко.

Вчера властите затвориха две зони на приземния етаж, където мигрантите спяха, заради зачестили случаи на краста, посочва "Кориере дела сера".

Вчера кметът на града Джовани Пизапия посети гарата, за да види какво е положението с мигрантите. За тях до сряда вечерта на територията на гарата са обособени два прозрачни павилиона, в които те могат да седят и да спят.

Мнозина нарекоха вече павилионите акваруими или клетки.

Стотици мигранти са настанени в центрове за прием. Между 150 и 400 обаче остават да спят в района на гарата, допълват в. "Дейли телеграф" и Асошиейтед прес.

Областният управител на Ломбардия, към който принадлежи Милано - Роберто Марони, представител на антиимигрантската партия Северна лига и бивш вътрешен министър, заяви, че в областат му вече има достатъчно мигранти. Но в Ломбардия официално досега са били разселени едва 67 мигранти от 100 000 в
Италия, показват статистически данни.

Мигрантите на гарата в Рим и Милано не искат да остават там, да стигнат по на север. Заради срещата на върха на Г-7 в Елмау и конференция в Бавария Германия въведе отново граничния контрол и съседна Австрия също затегна наблюдението на границата.

От четвъртък пък Франция отказва да приема мигранти от Италия и по пътя към пропускателния пункт Вентимиля се е заформила дълга опашка от чакащи. Те дори организираха вчера протест и скандираха: "Не искаме обратно" и "Искаме да влезем", посочва "Кориере дела сера".

За мигрантите в Италия се опитват да се грижат редица организации.

В Милано "Спаси децата" ръководи център за деца под 18 години, които учат италиански и научават какви са правата им за образование, подслон и помощи, припомня в. "Дейли телеграф".

Организацията "Спешна помощ за бежанците" пък раздава храна на мигрантите на гарата в Милано и често пъти си навлича критики, че не помага на бедни италианци. "Лекари без граници" организираха своя собствена мисия по спасяване на лодки с мигранти в Средиземно море.

Очаква се в идните дни италианският премиер Матео Ренци да повдигне въпроса за имигрантите и тяхното разселване при срещи с френския президент Франсоа Оланд и британския премиер Дейвид Камерън. И двете срещи ще се състоят в на Експо Милано съответно на 17 и на 21 юни, посочва "Кориере дела сера". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
ivanov преди 8 години
някой май иска да се появи нов Хитлер.
16
0
 
2
 
! Отговори
анонимка преди 8 години
каква европа е това това е араби,китаици, африканци,и латиноамериканци европеиците се загубиха сред тази *** , защо тези здави мъже не вземат пушките и танковете и като русия не си защитават родините ами тръгнали да опустушават европа аманали бруксел и техните господари вземат милиарди какво ги еня за народа
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искали обратно, искали да влязат... Ама това не е проблем, всички ще влезете спокойно. После стават още по-нагли искат си и правата, и се разправят и могат да ти се качат на главата. Съсипахте Европа *** управници!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХОРА. НЯКОЙ СИ ИГРАЕ НА ВОЙНА А СТРАДАТ НЕВИННИ. ГОСПОД ДА НИ ПАЗИ! НЯКОЙ СИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗБРОИ МИЛИАРДИТЕ СИ А НЯКОЙ СИ НЯМА И ПОКРИВ. ПРЕСЯВАТ НАСЕЛЕНИЕТО...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не си слага таралеж в гащите Кво им става на тия.
12
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ЕС няма бъдеще! Всичко, което беше направено до тук, скакалците от Африка и Близкия изток ще го унищожат! Когато опоскат всичко, ще започнат да палят и да ни убиват!
11
1
 
4
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Italianzi saschto ne gi pra6tste na Tapite amerikanzi Jena klintan iska bG zigani da gi Integrirame Ami da gi vseme v USA i da siGi Integrira te svirat na duduk Kakto Monika Levinski konkurenkata na h klintan
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВероникаНе само жена му ще си стои в къщи а ти ще работиш и ще храниш децата му, а и тези деца като пораснат ще убият твоите деца. Имаш го примера с агресивния етнос в България.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се приемат тези хора след като нямат никакъв шанс да се интегрират? То за италианците няма работа та камоли за тях. Излишно се натоварва и без това претоварената социална и бюрократична система на Европа. Това е бомба със закъснител общо взето, предпоставка за етнически и социални бунтове като започнат престъпленията..
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито братя европейци. Поздравления за успеха. Искам да видя как интегрирате все по напористите пришълци.
7
3
 
39
 
! Отговори
Вероника преди 8 години
Това е просто възхитително. Аз, понеже съм бяла, образована и еманципирана, трябва да работя и да храня неграмотен ***, който е мюсюлманин и иска жена му да си гледа децата, без да ходи на работа. Ако беше обратното, те да ми слугуваха за едина хляб, да речеш, че е нещастни бежанци, а сега те просто са ни господари, а ние техни слуги.
6
2
 
29
 
! Отговори
Златен лъв преди 8 години
Това все още е началото. Когато вземат да настаняват имигрантите в жилища, а европейците да излизат на палатки, тогава ще ви дойде ума в главите.
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върнете ги обратно в Африка, какво чакате? По улиците ли ще живеят? Какво ще работят? Как ще общуват? Това не са 10 човека а стотици хиляди и не му се вижда края. Тази политика е безумна и не знам каква точно и е идеята, но води до тотална разруха. Изглежда хуманно да вземеш бежанци, но това си е чисто преселение на народите, Африка идва в Европа с хиляди лодки и никой не си прави труда да спре това.
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа не може да приеме всички, но ако се работи в посока там от където идват да има мир, да живеят свободно и спокойно и ако се обединят силите в тази посока ще излезе по-евтино. Всеки един от нас може да е на тяхно място, нормално е да бягаш от война, насилие....от ужаса и да търсиш по-добро място.
3
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
обратно от където са дошли и да вземат оръжието така наготово няма дастане същото се отнася и за българия
2
3
 
30
 
! Отговори
Нали сте хуманисти? преди 8 години
Айде са като пищите и мъцате за ромите в България че били гладни и жадни... Ето ви са интегрирайте си ги стойте им жилища помощи и т.н. Нали само ревете че имало расизъм сега вашето какво??? Тук в бедна България ги настаняваме в лагери... Ама от далече е мн. Лесно да критикуваш и плюеш... А са да ви видя....
1
2
 
44
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Това,което Европа е постигнала за последните 70 години,тия ще го съсипят само за няколко.

Спонсорирани публикации