Решението на ЕС за санкциите срещу Русия беше единно

Въпреки това Съюзът иска да подобри отношенията си с Москва
32
Решението на ЕС за санкциите срещу Русия беше единно
Снимка: Reuters, архив

Европейският съюз беше единен в приемането на решението за удължаване на санкциите срещу Русия, заяви европейският дипломат номер едно Федерика Могерини, цитирана от ТАСС.

Още по темата
На пресконференция след приключилото заседание на министрите на външните работи на ЕС в Люксембург Могерини подчерта, че взимането на решението за продължаване на санкциите срещу Русия не е било просто. То е последвало решение на европейските лидери от срещата на върха през март.

Тогава те обвързаха санкциите с изпълнението на минското споразумение за Украйна, припомня ТАСС.

Могерини добави, че въпреки санкциите, ЕС иска да подобри отношенията си с Русия, допълва ТАСС.

"Санкциите не означават, че ние не полагаме усилия за подобряване на отношенията с Русия и за укрепване на диалога с Русия", каза Могерини.

В отговор на решението на външните министри руският премиер Дмитрий Медведев съобщи по-рано днес, че Русия ще продължи забраната за вноса на много категории храни от западни страни за още шест месеца, предаде ДПА.

Миналата година Русия забрани вноса на плодове, зеленчуци, месо, риба и млечни изделия от западни страни, наложили й санкции заради Украйна, припомня ДПА.

Срокът на забраната изтича на 8 август, но се очаква тя да бъде продължена, отбелязва Ройтерс.

Руското министерство на селското стопанство започна да подготвя предложение за списък на вносни стоки, които да бъдат включени в забраната, и в този списък може да има и нови продукти, каза Иля Ананиев, говорител на ведомството, цитиран от Ройтерс. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Русияессанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер, трябва и да ги засилят санкциите та съвсем да удушат изнемощялата руска икономика.Ако не човъркат земята и не продават заграбеното от нея от глад ще умрат простите мужици.Ама така им се пада, като много искат да воюват - да ядат сега приклади от калашници и стружки от танкове.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да хАмериканците им казаха така
16
3
 
6
 
! Отговори
Partisan преди 8 години
Да! Европа отново обявява война на Русия. И отново на 22 юни. Историята се повтаря. И тогава Европа ще викат: "И ние имаме нещо за това?"
15
3
 
7
 
! Отговори
стига! преди 8 години
Стига сте писали глупости! По заповед от Фашингтон, т.н. ЕС води война срещу Русия! И с помощта на тази (антиевропейска и проамериканска) война, ЕС иска да подобри отношенията си с Российската Федерация?
14
6
 
13
 
! Отговори
Галя преди 8 години
Запад вводит санкции, а у нас в магазинах есть все. И ничего не исчезало.Недавно купила блузу, произведенную в Аргентине. Качественная вещь.А она могла бы быть болгарская, если бы Болгария этого захотела.Вот и думайте.
13
1
 
9
 
! Отговори
k преди 8 години
До 19Луд умора няма .Партия ,,Четвърти километър
12
18
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Одобрявам. Санкции до дупка!
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин още 6ест месеца на хладно във фризера.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мязат на Тиквата,или по скоро той мяза на тях - Съдра се да реве ,че не можело да има евтин ток , че нямало нужда от 3-4 блок на АЕЦ-и ги затвори предсрочно -сега бил против поскъпването . Че и те ,едно думаме ,друго... Луд умора няма .Партия ,,Четвърти километър,,
9
2
 
10
 
! Отговори
недоволен преди 8 години
това значи, че отговорът на въпроса кой свали самолета ще бъде отложен с още една година
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I az sum protiv taka nre4enite sankcii . Po -dobre bodliva tel.
7
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Ти правиш ли връзка с главния си мозък или единственото което умееш е да повтаряш кремълските тъпотии.
6
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Брюксел са пълни ***. Да се самозакопаваш като спазваш санкции срещу Русия под давлението на САЩ и в същото време да търпиш колосални загуби. А даже САЩ твърде избирателно прилагат санкциите срещу Русия.
5
2
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
тия в брюксел са в ужас хем против русия хем приятели ЕС отстъпва на гърция вашингтон им намекна да отстъпят иначе русия и китаи влизат ошашавени са в момента чудят се на кои да заложат само цар борис павира успешно между хитлер и сталин
4
6
 
31
 
! Отговори
българина преди 8 години
как може да е единно лицемери гадни? я направете референдум в целия ЕС за или против санкции срещу Русия и ще разберете какво мислят хората за цялата пасмина от брюксел! гадни фашисти времето ви изтече но явно сте си заврели главите в арабско американски ***
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Могерини добави, че въпреки санкциите, ЕС иска да подобри отношенията си с Русия,Как като позволи на НАТО да исталира Ракети с Ядренни Боини Глави в Страни от Евросъюзът Граничещи с Русия по Заповед на МАКАКЪТ ОТ БЕЛИЯТ ДОМ ЛИ?????
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път се убеждавам, че *** психопати от третия пол в Брюксел, са напълно *** и зависими от политиката на САЩ.
1
2
 
38
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
Е ЩЕ ИМА ОЩЕ ЗАГУБИ ЗА ЕС. ЗАЩОТО И КРЕМЪЛ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ СПИСЪК СЪС СТОКИ КОИТО НЯМА ДА МОГАТ ДА ВНАСЯТ В РУСИЯ. НИКОЙ НЕ ПЕЧЕЛИ ОТ САНКЦИИТЕ.

Спонсорирани публикации