Белгия дава още 40 милиона за борба с тероризма

10% от тях отиват за защита на еврейската общност
1
Белгия дава още 40 милиона за борба с тероризма
Снимка: Reuters, архив

Белгийското правителство осигурява допълнително 40 милиона евро за борба с тероризма, съобщи БТА като се позова на изявление на премиера Шарл Мишел.

Десет процента от тези средства ще бъдат насочени към защита на еврейската общност и еврейски обекти в страната.

Премиерът е уточнил, че с посочените средства ще бъдат набавени допълнителни технически възможности, както и повече персонал за службите.

Мишел е разговарял с европейския координатор по въпросите на борбата с тероризма Жил дьо Керков.
Експертът е настоял държавите от ЕС да установят по-тясно сътрудничество със страните от Южното Средиземноморие, особено с Тунис и Мароко.

Мишел е заявил, че Белгия ще бъде във водещата група в предприемането на общи мерки със съседите на ЕС в борбата с терористите.

В друга информация се съобщава, че тази вечер в Антверпен е разрешен протест на фламандското разклонение на движението ПЕГИДА.

Кметът на града Барт де Вевер е издал разрешение за проявата, макар да не е бил спазен срокът за предупреждение от шест седмици, когато се организира подобно събитие. Отбелязва се, че през март Де Вевер забрани проява на ПЕГИДА, но въпреки това около 200 души се събраха в центъра на града, а след това бяха разпознати до един от полицията и глобени по административен ред.

Протестът тази вечер ще бъде срещу атентатите от миналата седмица в Сус (Тунис) и Лион (Франция).
Междувременно белгийският министър на вътрешните работи Ян Ямбон коментира, че въпросът не е дали, а кога и къде ще бъде следващият удар на терористите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Израел и САЩ наливат пари в тероризма,останалите-срещу него!Дали е възможна победа при това положение?Очертава се безкрайна(и доходна за някои) борба с тероризма....

Спонсорирани публикации