Гърците май се отказаха от Европа

Очаква се делът на гласувалите с "Не" да достигне 54%
Обновена: 5 юли 2015 19:48 | 5 юли 2015 19:45, Бойчо Попов
397
Гърците май се отказаха от Европа
Снимка: Reuters

Според повечето агенции за общественото мнение повечето гърци са гласували с „Не“ на свикания от властите референдум.

Още по темата
Агенция Bloomberg цитира резултатите от проучване на института за общественото мнение MRB, според който 49 до 54 на сто от гласуващите са гласували с „Не“ - тоест срещу пакета  реформи на европейските партньори.

С „Да“ на предложението на Европа са гласували 46 до 51 на сто.

И втора агенция – Marc, счита, че лагера на „Не“ води. Според нея 49,5 до 54,5 на сто са гласували с „Не“, докато 45,5 до 50,5 на сто – с „Да“.

Принадлежащото към британското списание Economist анализаторско бюро Economist Intelligence Unit очаква, че повечето гърци днес са гласували с „Не“. 

По предварителни данни на националната телевизия ERT на провелия се днес референдума 49% са гласували с „не“, а 46% с „да“.

Първите официални резултати ще бъдат оповестени около 21 часа българско време. Очаква се броят на гласувалите с "Не" да достигне 54%.

11 млн. души имаха право да пуснат бюлетини днес.

„Никой не може да игнорира решимостта на гръцкия народ да вземе съдбата си в свои ръце", заяви премиерът Алексис Ципрас, след като гласува на референдума в избирателна секция в атинския квартал „Кипсели".


Още по темета четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още по темата: референдумГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
1
 
! Отговори
hp преди 8 години
Те си мислиха,че не означава опрощаване на дълговете. Да видим колко заблудени или не са били.
208
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
То явно за нас българите най големият проблем са ни гърците.А я си припомнете , кой Министър продаде на безценица БТК , а сега е Председател на Управителният съвет на ВИВАКОМ????Милен Велчев май беше,а?
207
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само ние от тиквонии не се отказваме еее народе къде отиваш
206
7
 
9
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Който се сили да чупи чинии, трябва да знае че един ден ще ги плаща. Дойде времето Гърция да си плати за счупените чинии.......На кого казаха НЕ бе???? Когато вземаха милиарди евра не викаха НЕ, а сега НЕ. Закривай
205
3
 
9
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Тарикати... взеха сума ти пари от всички в европа и накрая им биха шута. Гърците са гадни и нагли хора. Хайде сега кредиторите да им вземат държавата.
204
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А германците казват: "Алексис Ципрас изгори последните мостове, по които Гърция и Европа можеха да се придвижат към компромис... "С отхвърлянето на правилата на играта на еврозоната, чрез отрицателния вот, преговорите за спасителна програма за милиарди евро сега изглеждат трудно въобразимиБаба Меркел ще вземе да се съобрази с референдума и да спре всякакви заеми за Гърция. :-D Щом гърците не ги щат, да се оправят сами. Преговорите вече ще се водят само дали да си платят борчовете веднага.
203
19
 
14
 
! Отговори
GRN преди 8 години
Не се лъжете да ходите в Гърция на почивка. Липса на много стоки, празни магазини и банкомати, опашки навсякъде, ресторанти които не могат да заредят заради блокираните банки...
202
3
 
2
 
! Отговори
xxx преди 8 години
До ЗорбасХа!Ха!Ха!
201
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zapazih si po4ivka veche za dogodina.otivam s 50lv za sedmica i mislq,4e shte ostanat
200
14
 
18
 
! Отговори
Зорбас преди 8 години
Не май, а се отказаха! Нали беше на кантар работата! Гърция заби такъв звучен шамар на ЕС, че чак в България се чу! Само нашите платени *** не го разбраха! Гърците са горд и достоен народ!
199
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този референдум може да бъде изтълкуван и като акт за излизане на Гърция от еврозоната.Никакви повече заеми
198
8
 
6
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
ELLINI PAZETE ALEKSIS...S NEGO I BOG WI PAZI...
197
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЩели да ги поканят в БРИКС ахахахах ,кой ще покани фалирала страна която няма никаква реална икономика и се крепи на туризъмВъпроса е принципен.. Или ще ги оставят да погладуват малко и г-н Путин ще ги спаси на бял кон, в замяна на разполагане на едни руски ракетки.... дори и кораби в Средиземно море. или изобщо няма да се стигне до там. Ако кажат че ще пуснат ракетите, от евроГЕЙския ще ги налеят с пари, за да мълчат.
196
13
 
13
 
! Отговори
Крум гледа преди 8 години
Нова епична страница в трихилядолетната история на гъцкото муфтаджийство и наглост! Така и не се научиха наште дружки до къде се простира границата на чуждото търпение... От още Крумово време си мислят, че целият свят се върти около тях и всички останали са длъжни да им угаждат! Напълно заслужават следващата седмица, когато отидат да просят нови помощи от изнудвачите си, да им бъде трясната вратата изпод носа и да си се спасяват, както си знаят!
195
9
 
12
 
! Отговори
византийци мързеливи преди 8 години
Га ядохте кифтетата нетивахте а?
194
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двуличие и лицемерие е това. Гърците казаха "не" на ЕЦБ, ЕК и МВФ днес. Утре обаче ще им се молят за спасителна помощ, защото банкомата ще продължава да казва ОХИ.
193
3
 
7
 
! Отговори
за 311... преди 8 години
За ПЛАНА ... ще си говориме от понеделник ..нататък!Сега се напий от радост.Щото от другата седмица , ще пиеш от мъка.....Лека нощ!
192
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да сте виждали наш'то президентчи днес...?Цял ден го търся...
191
12
 
18
 
! Отговори
Споко комунягите... преди 8 години
БАБА МЕРКЕЛ , ЩЕ СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДНА...!УТРЕ ЗА ВСИЧКИ Е "ПРАЗНИК"/каза Ципурата/.....ама при ЗАТВОРЕНИ БАНКИ и банкомати!!!БАНКИТЕ В ГЪРЦИЯ ---ЩЕ "ПРАЗНУВАТ" И НЕМА ДА РАБОТЯТ... ДО КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА!!!!!!!!!!/...Викайте бузукито и тупанджийте на Ципурата, да ви свирят без паре../
190
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I SI GO NABUTAHA GOLJAM GLADNI AMA GORDI

Спонсорирани публикации