Камерън ще се справя с "домораслите" екстремисти

Зове интернет - компаниите да помагат срещу тероризма
9
Камерън ще се справя с "домораслите" екстремисти
Снимка: Reuters, архив

Британският премиер Дейвид Камерън днес изложи петгодишна стратегия за справяне с екстремизма във Великобритания, като се зарече да се заеме с отговорните за радикализирането на млади британски мюсюлмани и поиска повече съдействие от интернет-компаниите, предаде Ройтерс.

За справянето с, както той каза, "битката на нашето поколение", Камерън очерта стратегия за борба с екстремизма, предназначена за спре разпространяването във Великобритания на радикалната идеология, пропагандирана от джихадистите от "Ислямска държава" (ИД) в Сирия и Ирак.

Той изтъкна, че интернет-компаниите трябва да помагат повече в борбата срещу екстремизма, особено сред младежите.

"Когато става въпрос за нещо, което е в интерес на бизнеса им, те на драго сърце разработват технологии за проследяване какво харесваме и какво - не", отбеляза Камерън без да назовава конкретни фирми.

"Когато обаче трябва да се направи необходимото в борбата с тероризма, често чуваме, че всичко е безкрайно трудно. Съжалявам, но мога да се съглася с това", каза в реч премиерът.

Камерън се готви да разшири участието на Великобритания в борбата срещу ИД, мъчейки се да получи одобрението на парламента за предприемане на бомбардировки срещу джихадистите в Сирия.

Понастоящем Великобритания извършва въздушни удари само в съседен на Сирия Ирак.

Равнището на заплахата за националната сигурност във Великобритания в момента е повишено до предпоследна степен, което означава, че има голяма вероятност да бъде извършено терористично нападение. Смята се, че около 700 британци са заминали за Сирия и Ирак да се бият в редовете на ИД, и че някои от тях вече са се върнали.

Ключовата цел от представената днес стратегия, която ще бъде огласена в пълния си вид по-късно тази година, ще е справянето с възхода на т.нар. "доморасли" екстремисти.

"Трябва да се изправим пред трагична истина - че има хора родени и отрасли в тази страна, които всъщност не се идентифицират с Великобритания", каза Камерън, като подчерта, че възприетите от ИД идеологии трябва да бъдат развенчани.

Британският премиер иска също да се вземат ефективни мерки след взрива от случаи на млади британци, напуснали семействата си, за да се присъединят към джихадистите от ИД, с които са контактували в социалните мрежи.

Правителството ще въведе схема, чрез която разтревожените родители да могат директно да поискат паспорта на детето им да бъде блокиран, за да се предотврати заминаването му, отбеляза Камерън.

Британският премиер каза също, че ще се преразгледат възможностите за подобряване на интеграцията в обществото на етническите малцинства. /БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напускали сте всякакви примитивни субекти от на кучето гардероба с надеждата, че като са ***, са по-лесни за контрол. Има един израз "*** с граната", на който сега му се вижда физическия смисъл.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е къде отиваш в Сирия бе , да получиш разрешение да бомбандираш .Бе заради тази Сирия си запалихте собствената си черга и увеличавате бежанците . Можехте до сега да се справите с И.Д в Ирак . Камерон , след бомбите ти , още по идиотизирани екстремисти ще ти дойдат в Англия ! Нали целиш да се справиш с родените в Англия ?Подпалване Балканите и цяла Европа ?
5
0
 
1
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Тоя *** като говори за справяне с тероризма защо не вземат заедно с ФАЩ да стиснат за врата краварския пудел от персийския залив който налива парата за ИД и въпроса да бъде решен ,но не би та нали това е тяхно отроче и е създадено да прави точно това за което всеки ден виждаме и четеме по медиите.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямо справяне ще падне, до следващия заклан англичанин по улиците посред бял ден. Това е да си евроглупак, ценностите толкова са ти замъглили мозъка, че си готов да пуснеш вълка в кошарата, надявайки се, че ще можеш да го опитомиш. В случая тоя *** е наясно със ситуацията, но е принуден да следва тези "ценности" и когато и да си отворят очите брюкселските ***, все ще е късно. Трябва да се действа сега и да се спре вноса на имигранти незабавно.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не го интересува тероризма, иска да сложи ръка на интернет !
2
0
 
3
 
! Отговори
българина преди 8 години
този фантазьор да прочете историята на балканите и ще разбере че неговата е кауза пердута, ама нали те англичаните са многознайковции надути... аиндииците и арабите няма да им простят,както и ирландците, имат много приятели, точно колкото сащ. вече мирише на англосаксонска *** и ще има пир ! целяи свят ще им скочи. лошото е че сме в грешния лагер.. пак! сега ще бягаме на изток, въпреки че на доста хора им се струва шега, то й китай беше шега до преди само 20г! след още 20 ще е новия сащ
1
1
 
6
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Късно е чадо!

Спонсорирани публикации