Най-лошото за Гърция избегнато не от мъдрост, а от страх

Гърция няма основание да се чувства унизена, каза Юнкер
22 юли 2015 12:43, Елка Василева
10
Най-лошото за Гърция избегнато не от мъдрост, а от страх
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер коментира, че най-лошото за Гърция е било избегнато не заради проява на мъдрост, а от страх. Страхът направи споразумението възможно, а след страха винаги идва облекчението, допълва той в интервю за белгийския печат.

Юнкер коментира, че Гърция няма основание да се чувства унизена, тъй като ЕК е направила всичко възможно "да заглади ръбовете" в преговорите за изход от кризата.

Председателят на ЕК заявява, че се тревожи за бъдещето "на нещата". Уточнява се, че с тези думи Юнкер няма предвид единствено Гърция, а Европа, защото покрай последните кризи са станали по-видими пукнатините в солидарността.

Юнкер дава пример с въпроса за мигрантите на фона на провала в преговорите за разселването на малка част от тях на задължителна основа, както предлагаше комисията. Председателят на ЕК коментира, че старите демони, национализмът и страховете от другите (народи и граждани), все още са живи.

По думите му европейците не обичат Европа, защото европейската конструкция е изградена с желанието на народите, но се е превърнала в елитарен проект. Според него това обяснява пропастта между общественото мнение и действия на бюрокрацията на ЕС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Жан-Клод ЮнкерГърцияес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
До ВасШилев преди 8 години
Другарю Агент от ЦРУ, в кой психодиспансер се намира АНАЛизаторския ви отдел?
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевДр. Василев, вие сте добър аналлизатор!
4
3
 
6
 
! Отговори
знайко преди 8 години
до ВасилевЩом ти си тука аз съм спокоен,ако и Агентите ти са тука значи всичко е ОК
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нашия Бойко вместо да се потупва любовно с брюкселските бюрократи, да вземе да помисли малко и за народа, че скоро ще е премиер на територия пълна само с роми, араби и червени пенсии
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Най-лошото за Гърция избегнато"..........Най-лошото за Гърция може и да е избегнато, но най-лошото за Европа тепърва предстои благодарение на чиновници-бюрократи като Юнкер.
1
5
 
4
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Жан-Клод-мале-саликона :) Юнкер.

Спонсорирани публикации