Брюксел няма да глобява Унгария за оградата

ЕК не я харесва, но въпросът бил на национална сигурност
16
Брюксел няма да глобява Унгария за оградата
Снимка: Reuters, архив

Европейският съюз не планира да въведе санкции срещу Унгария заради изграждането на ограда по границата й със Сърбия с цел спиране на потока от мигранти, каза говорителката на ЕК Мина Андреева, цитирана от БТА.

Още по темата

"Европейската комисия не одобрява строителството на оградата и призовава страните членки да използват алтернативни мерки за контрол на границите. Мога да заявя, че това е национална отговорност и затова, според нас, никакви правови действия няма да има", съобщи Андреева.

До решението за вдигането на оградата се стигна заради засиления бежански поток през Гърция, Македония, Сърбия и след това Унгария. Първата част от граничната ограда беше завършена на преди два дни.

Телената ограда, състояща се от три наложени една върху друга спирали от бодлива тел, режеща като бръснач, е разположена по протежението на 175-километровата граница със Сърбия.

Съоръжението ще бъде допълнено с ограда, висока 4 метра, чието изграждане вече е започнато от армията. В момента 1000 гранични полицаи са разположени от унгарската страна и още 2000 ще се присъединят към тях от 1 септември.

Въпреки всичко тази седмица около 10 000 мигранти успяха да преминат през сръбската граница и да влязат в Унгария.

Междувременно унгарските власти позволиха днес на мигранти да отпътуват с влакове към Австрия и Германия. Така стотици мигранти, които прекараха дни наред из гарите на унгарската столица, се качиха на влакове за Виена, Берлин и Мюнхен. Повечето от тях са сирийски бежанци.

Пред журналисти някои от тях показаха билетите си, които са си купили за влака за Мюнхен срещу 120 евро.

"От шест дни спях като куче на пода в гарата, сега напускам тази страна с двамата си сина и отиваме при сестрите ми в Мюнхен", разказа 35-годишен сирийски бежанец, цитиран от Ройтерс.

Унгарската държавна телевизия М1 поясни, че мигрантите, които имат валидни документи и билети за влака, ще мога да отпътуват за Австрия и Германия, допълва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера, защо искат да ограничат имиграцията, а не да отстранят причината за нея!А тази причина е унищожаването на държавността в Либия,Ирак,Афганистан и Сирия !Много лесно САЩ,под прикритието на НАТО , унищожиха тези държави, но сега не правят нищо за възстановяването им!Ако имат добре желание за 24 часа могат да ликвидират ИДИЛ и част от прабелема ще се реши!
12
0
 
6
 
! Отговори
Предлагам... преди 8 години
...евтина ограда:Два реда оградна мрежа, а по средата - мини. На когото му стиска, да се пробва!
11
0
 
6
 
! Отговори
Доколкото разбрах: преди 8 години
Брюксер казва, че не им харесва, ама ако наистина го искаме, няма проблем да се строят огради. На нас колко км ни останаха? Айде, действайте!И да не забравите мините под оградата!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
makara преди 8 години
Bravo Ungaria! Ot kade si kupihte jeliazoto za ogradata i za kolko forinta? :)
9
2
 
3
 
! Отговори
naTpuoT преди 8 години
Ще градим отново някакви стени ??? Нещо зацикли тая система.
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво на маджарите
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Европейската комисия не одобрява строителството на оградата и призовава страните членки да използват алтернативни мерки за контрол на границите."Тоест? Ограда не може, минно поле не може, картечен огън не може... какво може? Кое ще накара пълчищата да не прекосят границата? Покажете една смислена алтернатива и ще я приложим! Ама няма, а?
6
3
 
17
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
о, така ли, тия великодушно няма да глобяват. а еврогейовете дали са чували за защита на общото икономическо пространство чрез външните си граници от заплаха, в т.ч. емиграция. или медиите сте тотално изпростели в избора и предоставянето на информация, или всичко вече е на нивото на простата и неграмотна кратуна, дето втори мандат се прави на премиер
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По всеки важен въпрос трябва да реагираме с рещу импотентното световно лицемерие, като заявим и отстояваме истината! Какво ще ни направят, а?!
4
0
 
39
 
! Отговори
Pan преди 8 години
Това е , защото ЕС няма кво да прави без тая ограда . Двуличие и двойни стандарти / това е ЕС.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-интересно щеше да бъде, ако ги беше глобила. Брюксел много добре знаят, че трябва да пипат с ръкавици хорското търпение на страните от ЕС, което с всеки изминал ден намалява.
2
4
 
16
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Голяма ограда, бе... 3 ролки с бодлива тел. Една черга и си вътре.
1
3
 
52
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Който се е опълчил на европейските бюрократи, той е спечелил. Само нашите тикви изпълняват всичко дословно.

Спонсорирани публикации