Унгария ще връща икономическите мигранти

Страната е против квотите, насърчавали каналджиите
12
Унгария ще връща икономическите мигранти
Снимка: БТА

Унгария ще регистрира всички идващи в страната мигранти и ще връща икономическите мигранти обратно в страната, от която са влезли в Унгария, заяви външният министър Петер Сиярто, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той добави, че Унгария, която в последните месеци е изправена пред значителен мигрантски поток, не подкрепя квотната система за разпределяне на мигранти.

По думите му, такава система само насърчава мигрантите и каналджиите.

"Планираме да регистрираме всички мигранти, въпреки че не сме първата страна членка на ЕС, в която те влизат. Ще регистрираме всеки, който подава молба за убежище и ще придвижим процедурата. Ако решението бъде положително, бежанецът може да остане. Ако обаче то не е положително, не можем да дадем убежище на икономическите мигранти, не можем да поемем този товар, така че те ще бъдат върнати откъдето са дошли", заяви унгарският външен министър в словенския град Блед, където участва в бизнес конференция.

По-рано днес Унгария попречи на мигранти да влязат в главната железопътна гара в Будапеща, откъдето искаха да отидат в Австрия и Германия. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само се питам какво ще стане, когато влязат всичките няколко милиона, а европата реши да разпредели средствата между всички тях, защото не може да ги издържа. и когато излязат на пазара на труда, а повечето от тях не могат да лъскат и обувки. лично за мен, отговорът е, че ще стане наистина страшно.
6
0
 
29
 
! Отговори
М преди 8 години
Те ако не бяха икономически бежанци, щяха да се подслонят в съседни мюсюлмански държави! А не да преминат през цяла Европа, за да додрапат до най-богатите европейски страни и до щедрите им социални системи!
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се поучим от опита на ОАЕ. На летището в Абу-Даби гледах как един индийски или пакистански брат цяла нощ лъскаше със стирката под 40 кв.м. По-нататък стана ясно, че множеството такива напират за визи и се трудят за символични суми, работейки за чистотата в града и изобщо за това, на което са способни. Няма хрантутене за Бог да прости.
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле що народ сме регистрирали! И като почнат да ни ги връщат, ще видим кон боб яде ли! Че като почнат да се събират разделените семейства...Знаете ли какво представлява едно мюсюлманско семейство?!?!!! Свински черва....И пак ние на пънгара!
3
0
 
37
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
И как ще преценят кои какви са?То и "бежанците" също са икономически имигранти!Единственият сигурен начин е да не се пуска никой!Принципно,справедливо и равноправно-всички са аут.
2
0
 
13
 
! Отговори
linia преди 8 години
vsichki migranti iskat v luxemburg i belgia - da probvat ot demokraciata na eu. ne e zle. neka probvat.
1
0
 
28
 
! Отговори
alien преди 8 години
Koga li nashite politici shte vzemat primer ot ungarskite si kolegi???A dano ama nadali

Спонсорирани публикации