Мигрантите качиха рейтинга на Марин льо Пен

Крайнодесните на път да оглавяват френска област
9
Мигрантите качиха рейтинга на Марин льо Пен
Снимка: Reuters, архив

На фона на миграционната криза в Европа крайнодясната партия Национален фронт набира популярност във Франция. Според публикувано днес допитване на института Одокса, лидерката на НФ Марин льо Пен ще спечели първия тур в областта Нор-Па-дьо-Кале-Пикардия на регионалните избори през декември, предаде Ройтерс.

За Льо Пен на първия тур на 6 декември са готови да гласуват между 36 и 37 процента от местните жители. На второ място е консервативната партия "Републиканците" с 26 процента, а на трето - управляващите социалисти с между 19 и 21 процента.

На втория тур на 13 декември Льо Пен би спечелила с 39 процента от гласовете, сочи проучването на избирателните нагласи.

Ако тази прогноза се окаже вярна, това ще е първи случай, в който крайнодесните оглавяват френска област, отбелязва ТАСС.

През последните месеци се наблюдава укрепване на позициите на лидерката на НФ.

"Това в голяма степен се обяснява със сегашната миграционна криза. Марин льо Пен е известна с твърдата си позиция по този въпрос", отбелязват френските наблюдатели.

Предстоящите регионални избори във Франция привличат вниманието и по друга причина. Това ще е първото гласуване след провеждането на мащабна териториална реформа.

Досега Франция бе разделена на 22 области, а след реформата те са сведени до 13. С това пропорционално увеличаване на територията на областите нарасна и значението на областните съвети, които решават въпросите на местното икономическо развитие, отбелязва ТАСС. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Логично е това да стане. Очакваше се.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ефектът на доминото, явно масата не токова манипулириема, както някои смятат.
2
2
 
32
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ако това е вярно показва настроенията спрямо така наречените бежанци и излиза ,че те доста се разминават с толерастерията на брюкселските лентяи.
1
8
 
18
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Почва се! Нали знаете, че и Хитлер е дошъл на власт с избори. Нали знаете!!!!

Спонсорирани публикации