Юнкер, Шулц и Туск уважиха златото ни и Борисов

Шефът на Еврокомисията: Бойко е златното момче на България!
15 окт 2015 07:00,
137
Юнкер, Шулц и Туск уважиха златото ни и Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Откриването на изложбата "Български златни съкровища. Варна и най-старото злато на света" привлече безпрецедентен брой европейски началници снощи в Европейския парламент.

Председателите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на Европейския парламент Мартин Шулц и на Съвета на ЕС Доналд Туск, заедно с премиера Бойко Борисов и комисаря Кристалина Георгиева, дойдоха на събитието.

Според Шулц, който е депутат от 23 г., подобно нещо не се е случвало никога в парламента, където по думите му е откривано всичко "от дегустации на сладки от Южна Италия до изложби на червеи“.

"Присъствието на българското злато е чест за парламента, не само защото е най-старото, но и защото е свързано с културното наследство на Европа", заяви Шулц.

Председателят на Еврокомисията Юнкер отново прояви специалното си отношение към премиера Бойко Борисов, който беше патрон на изложбата и долетя за нея направо от Истанбул. Той заяви пред високопоставените гости и подбрана българска публика, че изложбата не само показва величието и древността на България, но и че "Бойко Борисов е златното момче на България".

Юнкер съобщи, че дълго отлаганото му посещение в България ще се състои преди края на годината и ще включва и Варна. "Да живее Варна, да живее България и нейният премиер", завърши шефът на Еврокомисията.

Неговата заместничка Кристалина Георгиева използва случая да поздрави правителството, че за тази година е пето по усвояване на европейски средства в ЕС. "Настоящето и бъдещето на България са в ръцете на народа, на правителството и на премиера Бойко Борисов", заяви комисарката, която отговаря за европейския бюджет.

Самият Борисов беше по-скромен и каза, че присъствието на толкова високи гости е не толкова признание за него и за ГЕРБ, колкото за българския народ и за неговите усилия да върви напред. Борисов поздрави евродепутатите, че са дошли на изложбата независимо от политическата си принадлежност и така демонстрират единството на България в Брюксел.

Инициативата за показването на варненското злато в Брюксел е на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев, който е от Варна. Той беше поканил на откриването и тракториста Райчо Маринов, който пръв се натъкнал на халколитния некропол край града през 1972 г.

От над 300 гроба, разкрити досега, в Брюксел до края на седмицата могат да се видят находките от най-известните два.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Бат' ни Бойко пак е забравил да се избръсне.
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво излишно непремерено самочувствие,боже прости му той не знае на кой свят е
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че е този ръб за да има на какво да се смеем и измисляме вицове. В цялата мизерия в която ни натика няколко смешки с него понякога развеселяват.
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По големи лицемери от тия в Евросвърталището -НЯМА
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че какво друго можем да покажем освен разкопки и Боко. Те си ни знаят, че сме последната дупка на кавала и мизерниците не само в европейския, но и в африканския свят. Други отзад няма. Затова ще си се радваме на Боко.
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало, ***! Защо блокирате плюсовете на някои от коментарите? Нали, това е българската демокрация? Съжалявам...
93
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е най - бедната страна в ЕС, с огромни вътрешни проблеми и лошо управление. ЕС и САЩ вече нямат интерес към България, с едно изключение- да използват България като стратегическа територия. "Златното момче" Борисов им дава такава възможност. Затова- браво, Бойко!
92
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другари комунисти каква е тази нечовешка злоба у вас . А забравих комуниста не е човек
91
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе този наш премиер сън не го лови. Нали беше в Турция вчера, кога се появи и в Европарламента? Това е да имаш магистали ! До вечерта може и в Катар да вечеря, а закуска с кафе да направи в Белия дом. Направо като ранобудна пчеличка е . Важното е , че се опитва и английски да говори , нищо че другите все не го разбират. Щом като и за американския посланник Бойко е предател , а не председател работата е ясна. Лавров го завря в ***""" и той, но наш Бойко си мисли , че дъжд вали.
90
4
 
21
 
! Отговори
a преди 8 години
' Пеевски медии: Борисов, Доган и Пеевски са разследвани за пране на пари в Лихтенщайн! '
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 85Пич намали малко анфетамините моля те!Как така Боко ходи свободно сред хората?Това да си с цяля армия бодигардове свободно ходене ли е?Ти ли беше един от ***, които хвърляше камъни и бутилки от вино по Сидеров и искаш той да ти се покаже. Ако си мъж, а не """ излез очи в очи със Сидеров и го убеди в твоите едеи. Сидеров би спорил със всеки, който има собствено мнение. В България министри, политици, полицаи и прокурори са се продали на Америка и нямат свое мнение, както и ти
88
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно, потрисам се от този!
87
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина трябва да се сложи в клетка и да го показват на масовата публика, какво става когато изберат такъв *** за премиер и резултатите от "управлението" му, допълнени с фотоси от мизерията която докара на България. Както и сметките му в Лихтенщайн и офшорките.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 104Безпричинното русофобство се *** в американско гъзоблизство!
85
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудно ми е как тази грешка на Майката природа живее, диша, храни и контактува като добре знае омразата и отвръщението което изпитват нормално мислещите хора у нас. Колко дебелокож и нагъл трябва да си да ходиш по света и се опитваш да представяш България, а всъщност по интелект и познания, по продажност и корупция си на първо място, по политика зависим от САЩ и ЕС. Той е първичен е крайно себичен поради което се интересува за отношението към него и го знае добре. Но милиардите които краде от нас
84
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Премиера!Още един добър ден за България!А пиянките руски дребосъчета путин и медведев плачат от яд и мъка!
83
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко е запознал "европейските величия" , че това злато е от времето на Винету и Ташунко Сапа. Бойко е казал ,че златото е българско , и е добито в Атласките планини. Бойко се е съгласил за няколко потупвания по рамото да го подари на Европарламента.Важното е да имаме европартньори. Да се готвят Рогозенското и Панагюрското златно съкровище. Жалко , че не може и Перперикон да им подари, защото и това е "Европейско" културно наследство.Защо не им харижем на Европейците нашата Веждичка ?
82
3
 
20
 
! Отговори
някой преди 8 години
да си го вземат в Брюксел , да го сложат в клетка , да го показват като панаирджийска мечка и да му се радват
81
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко е одобряван навсякъде, а Станишев и Орешарски никой не ги искаше. Дори и руснаците!А щом червените циврят в тази новина - това е музика за мен ;)
80
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дедите ни се въртят в гробовете тоя ни върна турското робство без война сам си събу гащите и се надупи!Аз няма да гласувам за този ***!!!!!!!!

Спонсорирани публикации