Шулц твърд: България е длъжна да пази границата на ЕС

Шефът на ЕП смята, че това няма общо с Шенген
15 окт 2015 21:23,
70
Шулц твърд: България е длъжна да пази границата на ЕС
Преди заседанието на Европейския съвет. Снимка: МС

България е длъжна да пази външната граница на Европейския съюз независимо дали е в или извън Шенген. Това заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от БНР след като излезе от заседанието на държавните и правителствени ръководители.

Още по темата
На въпрос дали липсата на достъп на българските власти до шенгенските информационни системи наистина пречи на пълноценното опазване на българо-турската граница Шулц отговори, че според него ефективната охрана на българо-турската граница е от общ интерес.

”Честно казано, това задължение няма общо с това дали сте член на Шенген или не. Защитата на външната граница - със или без Шенген, се основава на едни и същи критерии. Ето защо, виждате колко противоречиво беше решението страната ви да не бъде допусната”, каза шефът на Европарламента.

Шулц уточни и че още преди години независимите европейски институции са се произнесли, че България и Румъния са изпълнили критериите за присъединяване към Шенгенската зона, но отказът е по политически причини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
6
 
! Отговори
бай пенчо преди 8 години
Бойко, разбра ли най-после къде е матряла ? А и ти царю, Къде чиповете вече са успешно сменени? Тези в европа са като орел ,рак и щука.Лицемери, служещи на други интереси.Това е демокрация за олигарсите. За бедните е унижение и жестока експлоатация.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУТИН ПРАВИЛНО Е КАЗАЛ НА ТЕЗИ "ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА СТЕ Я ЗАБЪРКАЛИ". А СЕГА НИЕ СМЕ БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА ПАЗИМ ГРАНИЦИТЕ НА ЕС... НЕ .ВИЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПАЗИТЕ. ИЗВИКАЙТЕ СИ ФАЩ-ПРИЯТЕЛЧЕТА ЗА ДА ВИ ПАЗЯТ
30
0
 
14
 
! Отговори
До Шулц преди 8 години
Твърдо. Пазете и вие вашата граница. Ние сме лесни - само транзитна дестинация.
29
0
 
20
 
! Отговори
Озверял българин преди 8 години
Нищо не сме им длъжни а те на нас-доста!Но ние няма да направим грешката и целия Балкански полуостров да ги пази като през 14 век.Сега полуострова просто ще ги пусне транзит,без междинни спирки директно до Австрия,Германия и Франция!!!Преди векове ние и комшиите ни спряха османското нашествие а за това даже не ни признават за европейска държава!А на всичко отгоре сме длъжни и да ги пазим!Да отиват на границата целия парламент барабар с ББ и правителството,да взимат по един АК и да ги пазят!!!
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй-тъй..... Икуфялата Меркел ще ги кани, пък ние ще ги спираме..... Ми да спрат да ги канят.....но като стигнаха до тях, май спряха вече......Ама късничко ми се струва - той вълка влезе в кошарата, научи се на агнешко.... Сега само куршум го лови....
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всеки нормален човек е ясно , че този Европейски съюз е *** на САЩ. Няма никаква разлика между "Левия " Шулц и Десния Йоткер, ако не му бъркам името. И в БЪЛГАРИЯ няма разлика между Герб и БСП , защото са поддръжници на НАТО . Всеки, който е наистина ляво ориентиран трябва да гласува за единствената лява партия с леви идеи АТАКА. Нужен е референдум за незабавно излизане от НАТО и ЕС.Не може в 21 век България да е под окови и други да ни казват как да живеем и с кого да дружим.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Песоглавият Станишев не му ли носеше чантата на Шулца?!
25
0
 
6
 
! Отговори
kk преди 8 години
Kolko pati trrqbva da vi spasqvame zadnizite ot arabite a kogato nie imame nujda ne si mardate i prasta,posledniqt pat ni ostavihte za 500gd ,no tq sadbata si znae rabotata.
24
0
 
46
 
! Отговори
... преди 8 години
Когато навремето всички българи казваха че трябва да се пази границата и да се вдигнат заграждения, точно от Брюксел забраниха. Казаха че трябва да се приемат бежанци, нямало къде да отидат. Всички бяха толкова наивни че бежанците ще останат у нас. Обаче нашата страна не ги интересува а запада. Сега когато се напълни с бежанци в Германия, Австрия, Унгария, Франция, Англия... веднага от Брюксел ревнаха че трябва да пазим границата. Да сте слушали навремето, сега е вече късно....
23
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е длъжна да пази външната граница на Европейския съюз независимо дали е в или извън Шенген."Златното момче" Борисов - той е съгласен!
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе я да връщате парите.
21
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие им казвайте - "велкомен", пък ние да пазиме. дрън-дрън. ега ти логиката.
20
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България не ви е длъжна с нищо. Не заслужавате да ви пазим, заслужавате да отворим границата и да ви издавим с бежанци заради всичките тези години, в които тъпчехте и се гаврехте с България. Ние не представляваме интерес за бежанците, вие на запад сте основната атракция. Всяко едно действие на България трябва да е еквивалентно на отношението на Брюксел спрямо държавата.
19
0
 
20
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Анонимен"Русия и България са две различни неща, ние сме България, Русия да се оправя без нас"И кога Русия ви е искала помощ,щото от България не е искала!И пак питам: кои сте вие,щото е ясно че не сте България!
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Шулц ту е твърд, ту мек, твърд, мек и т.н. Сигурно му омеква като види Меркел. Ама шфабите са виновни, да сложат тази донбаска крава за Канцлер, толкова ли нямат млади и хубави германки, па ако ще да са и с ирански произход???
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za kakvo nie shengen? Nqma problem!
16
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 26 години,когато не ме управляваха такива третополови пеераси,границата беше перфектно охранявана))а на анадолците им трепереха гащите от българска инвазия в Стамбул!)))
15
0
 
7
 
! Отговори
456 преди 8 години
До :)"Вие си имате проблем със САЩ, решавайте си го, нас не ни забърквайте,и да се опитвате, няма да успеете, и стига с лъжи и пропаганда,"Я пак ,че това дето си го написал няма смисъл!!Вие на бройка ли работите или на качество и мисъл?Кои сте вие???
14
12
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 8 години
Истината е, че не ни пускат в шенген заради емигрантския наплив. Когато нещата в близкия изток и северна африка се поуспокоят, тогава ще ни пуснат в шенген.
13
0
 
12
 
! Отговори
Fo23 преди 8 години
Този господин не знае ли , че нашето кимане за "не" = на тяхното "да" !Да не се заблуждава , че като ни каже - длъжни сте - и българина ще тръгне да му ходи по мазната усмивка!Ние винаги сме си правили каквото си искаме!И гледаме да е все на обратно на това, което ни заповядат!!!

Спонсорирани публикации