Английски синдикат праща помощи на бежанците в Турция

Хуманитарният конвой ще вземе дарение и от България
4
Английски синдикат праща помощи на бежанците в Турция
Снимка: Reuters, архив

На 2 ноември през България ще премине хуманитарен конвой на благотворителната организация на профсъюза на работници в телекомуникационния сектор във Великобритания, превозващ дрехи, храни и друга помощ за бежанците в Турция през зимния сезон.

Организаторите от Международната конфедерация на профсъюзите, си поставя за цел конвоят да се разрасне по пътя, който минава през Белгия, Германия, Австрия, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия и България, преди да стигне Турция, съобщиха от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Евродепутатът от БСП Илияна Йотова е гарантирала, че социалистите ще съдействат за преминаването на конвоя през границата.

Организаторите на хуманитарната помощ се надяват да покажат цялостен жест на солидарност от страна на Европа към бежанците, много от които са напуснали своята родина само с дрехите на гърба си.

В България КНСБ е съорганизатор и е осигурил допълнителен микробус с нови зимни дрехи и дарения, който да се присъедини към конвоя.

По предварителен план конвоят ще спре в Брюксел, Нюрнберг, Любляна и София, преди да стигне до Истанбул.

Организаторите на акцията искат да помогнат за повишаване на осведомеността за състоянието на бежанците, прекарващи зимата далеч от родината си. Броят на бежанците на територията на Турция вече надвишава 2.2 милиона, което е много сериозно предизвикателство за капацитета на страната.

Прогнозите за продължаващи сблъсъци на територията на Сирия и Ирак, както и борбата с Ислямска държава показват, че броят на бежанците към т.нар. транзитни държави като Турция ще нараства. Експертите от международните институции и неправителствените организации посочват, че невижданата мигрантска вълна от края на лятото досега е именно от хора, напуснали бежанските лагери в тези транзитни за миграционния поток страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
притеснен преди 8 години
Какви милиарди ,какви помощи за бежанците в Турция, всичката Сирия ще дойде при Меркел.В момента са тръгнали 300 000 към Европа,останалите милиони събират пари за да тръгнат.ДОКОГА-само Меркел знае!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BALGARIA DA ARESTUVA KONVOIA I DA RAZDADE PODARAZITE NA NASHITE ROMI,KOITO SA MNOGO BEDNI TAI DE ZA NOVA GODINA.
1
4
 
5
 
! Отговори
Air and port преди 8 години
Angliiskiat agent Bond s kamili li ste prenasia pomostite ili s angliiski magareta i faitoni?! Pri tesi visoki ceni na petrola i s angliiska barzina?!

Спонсорирани публикации