Тук полицай, там полицай, а не - само котки

Белгийците се отзоваха на призива да не разпространяват информация
Обновена: 23 ное 2015 10:05 | 23 ное 2015 07:43, Камелия Цветанова
2
Тук полицай, там полицай, а не - само котки
Снимка: Twitter

Белгийците реагираха сюрреалистично на призива на властите да не разпространяват информация за антитерористичната полицейска операция снощи, като заляха социалните мрежи със снимки на котенца, предаде Франс прес.

Още по темата
Пародийният сайт НордПрес поде публикуването на изображения на котенца в средата на миналата седмица, като създаде героя "Абу Мяу" - коте с пояс с експлозиви, представено за подбудител на атентатите на 13 ноември в Париж.

Снощи белгийските власти поискаха медиите и потребителите на социалните мрежи да се въздържат от споделяне на информация за полицейските акции в редица брюкселски райони и в Шарльороа.

В отговор на това искане потребители на "Туитосферата" и Facebook, вместо да описват какво виждат от прозорците си, публикуваха снимки на котенца във всякакви роли с хаштаг #BrusselsLockdown: коте-водещ на телевизионни новини, два котарака джедаи, които се бият с мечове, малко коте, нападащо овчарско куче.

Първи започнал да качва снимки на котенца оператор от холандската телевизия NOS. "Вместо туит за полицейските акции в Брюксел, ето снимка на нашето коте Моцарт", написал снощи Хуго Янсен.
Примерът му веднага бил последван в Белгия и в чужбина.

В края на среднощната пресконференция, на която бе съобщено за 19-те обиска и 16-те арестувани, говорител на белгийската федерална прокуратура благодари на печата и на потребителите на социалните медии, че са се съобразили с изискванията на полицейските операции, но без да споменава за котенцата, посочва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брюксел мина на езопов език. Мяу!

Спонсорирани публикации