Кипърско гражданство за чужденци, загубили над ?3 млн.

Ще има данъчни облекчения за чуждестранни компании
Обновена: 15 апр 2013 09:08 | 15 апр 2013 09:01, Петя Славова
16
Кипърско гражданство за чужденци, загубили над ?3 млн.
Снимка: Reuters

На чужденци, притежаващи крупни суми в кипърски банки, ще бъде предоставена възможност да получат гражданство в Кипър. Това оповести кипърският президент Никос Анастасиадис, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Тези, които са притежавали депозити в кипърски банки до 15 март тази година и сега са понесли над три милиона евро загуби, могат да подадат заявления за получаване на кипърско гражданство, каза държавният глава на Кипър.

Той поясни още, че данъчни облекчения ще има и за чуждестранни компании, които решат да останат на острова, пише БТА. Това се отнася и за компании, които в близко време смятат да открият свои представителства в тази страна на еврозоната.

Правителството ще предприеме серия от мерки за ограничаване на загубите, понесени от акционери и вложители в банки, с цел да бъдат насърчени да останат на острова, а също и стимули за продължаване на партньорството с Русия, съобщава в. "Филелефтерос".

Още по темата

Държавният глава на Кипър каза, че мерките са адресирани най-вече към руски бизнесмени и че днес неговото правителство ще обсъди не само мерки за ограничаване на загубите, но и мерки за стимулиране на икономическия растеж.

На бизнес форум Никос Анастасиадис обяви, че разчита да продължи взаимоизгодното икономическо сътрудничество с Русия. Той призова руските компании да проучат перспективи, които се откриват във връзка с огромните находища на природен газ в кипърския шелф.

Моето правителство ще окаже на тези компании всякаква необходима помощ, ако те проявят интерес, каза кипърският президент.

Никос Анастасиадис посочи, че това е един от въпросите, които би искал да обсъди в Москва, като изрази
готовност да посети Русия. Той поясни, че е заръчал на външния си министър Йоанис Касулидис, който в близко време ще посети Москва, да подготви неговата визита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в Кипър и на екскурзия няма да ида! Тия мръсотий, които правят говорят каква стран е Кипър и какъв е манталитета на онези грозни като маймуни кипърци!
13
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Съмнителна "чест"...това подигравка с хората ли е? Човек, който е загубил над 3 милиона евро може да има гражданство на която иска държава..
12
0
 
0
 
! Отговори
HYUJ преди 11 години
Значи гражданство може даполучат Р.Овч., Галеви и Запалката.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам хашето правителство да ме защити. Как така мутри ще ми стават съграждани в Европа без да ме питат!!!
10
0
 
4
 
! Отговори
Льольо преди 11 години
Хахахахаха, че аз с 3 милиона евро ще подсигуря и внуците си с каквото гражданство си поискам, а не на някакво каменисто островче.......
9
0
 
4
 
! Отговори
Христина преди 11 години
В Европа, вече няма такива неща като свобода - да каэваш истината, ако таэи истина е неудобна эа официалните лица на ЕС и эа цялото това БЛАТО-ЕС !!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ТОВА АКО НЕЕ НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ ЗА ДРУГО НЕ СЕ СЕЩАМ. ЗНАЧИ ВЗИМАТ МИ 3 МИЛИОНА И МИ ДАВАТ КИПЪРСКО ГРАЖДАНСТВО ВЪВ ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА? БАХ МААМУ.
7
0
 
1
 
! Отговори
"ГЕРБЕР-ТИКВОЧ& преди 11 години
.......... Миииииии значи и на мен трябва да ми предложат Кипърско гражданство!!! Тъкмо бях решил,че за един Мандат у Парламенто съм си опраил живото и ся пак требе да карам малко на филии с мас............ :( :( :( Ама нема нищо де.... Га ми предложат Кипърско гражданство.... ке гледам да се намърдам и у технио Парламент ли е там.... Меджилис ли е... и аз не знам... ама ке се намърдам!!!
6
1
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
Така казваха и в предишния парламент, но през цялото време бяха патерица на гробаджийте
5
0
 
11
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 11 години
Така е. Ако си кипърец не ти трябват милионите, раздутите ти разходи ще се поемат от вложителите от другите държави.
4
5
 
4
 
! Отговори
Весо преди 11 години
Атака няма да се коалира с Герб, многократно го повториха вече.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи, кипърското гражданство струва 3 млн евро. :D
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахахахаха ... тия съвсем изтрещяха. Всеки нормален чужденец ще заобикаля отдалече такава страна дето му е свила парите. А ако някой е загубил над 3млн заради гръцките-германските игрички, то по-скоро в ще спонсорира поганската армия в северен Кипър, отколкото гръчолята - ей тъй, от яд.
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако имам 3 милиона евро загуби от 30% данък от банките едва ли ще има граници за мен ако ще да съм и севернокореец!