"Дейли експрес" с "кръстоносен поход" срещу българи и румънци

Иска се затваряне на британския трудов пазар за тях
Обновена: 1 ное 2013 22:49 | 1 ное 2013 18:55, Елка Василева
64
"Дейли експрес" с "кръстоносен поход" срещу българи и румънци
Снимка: архив, Reuters

Дяснопопулисткият британски таблоид "Дейли експрес" призова читателите си да се включат в "кръстоносен поход" за затваряне на трудовия пазар на Обединеното кралство за българите и румънците. Изданието откри онлайн подписка до премиера Дейвид Камерън и правителството, към която по данни на вестника само за една нощ са се присъединили над 10 000 души.

В материал, озаглавен "Нека този път да оставим шлюзовете затворени: кажете "Не" на ЕС" таблоидът обосновава кампанията си срещу "28 милиона румънци и българи, които ще получат пълен достъп до британския трудов пазар" след 1 януари 2014 г.

Още по темата

В пространна статия, гарнирана с големи снимки на бедно облечени хора, "Дейли експрес" подчертава, че България и Румъния са двете най-бедни държави в ЕС и гражданите им ще бъдат изкушени да се възползват от предимствата да потърсят реализация във Великобритания.

Визирайки ромите, публикацията обръща специално внимание на това, че в двете страни има многобройни представители на т.нар. "социално изключени групи", които биха могли да проявят склонност към извършване на престъпления, да имат антисоциално поведение и да натоварят социалната система на Обединеното
кралство.

"Дейли експрес" настоява премиерът Дейвид Камерън да "каже направо своето "Не" на Брюксел" и защитавайки британските интереси, да удължи ограниченията за българите и румънците на британския пазар на труда.

"Ако Брюксел не приеме това и даде Великобритания на съд, за да я задължи да приложи правилата за свободно движение, няма ли това да бъде нова отлична причина да се оттеглим от ЕС?", се пита в публикацията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
kz преди 10 години
ostrova mai 6te potyne dosta po-rano ot o4akvanoto...
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ve4e krastonoscite ne sa sre6to islqma,a sre6to tipite bulgari ha ha ha
57
1
 
6
 
! Отговори
Fuck Off преди 10 години
*** Off на Дейли секс индъстри оф лузерс! Жълтаци от всякъде! Защо хората в Бг вярват на измислени жълти вестници от Кралството на Острова? А вие от Неска биги,четете НОРМАЛНА литература БЕ ***! Обединеното Кралство има много мнения и много информатори! Вие все ЛА*НАТА да разбърквате искате!!!!!
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи ние като не искаме сирийците е ОК, а те като не ни искат нас, стават лошите. :)))Аз ако съм в англичанин и аз няма да искам някой, който е свикнал да живее с тонове *** измежду блоковете, и който е свикнал да си хвърля *** и фасовете през терасата.Няма какво да се лъжем, истината боли - нали драги сънародници? :)
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мислех да ходя, ама специално заради Дейли Мейл на 2ри януари слагам една торбичка с хляб и лук на гърба и започвам да обикалям Кралството. Ще си сложа яке с голямо българско знаме на гърба, да е напълно ясно за какво идвам хахахах
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз лично поздравявам всички британци с поемата за "Кънчо Путкодеров" !
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия за какви се имат,умрял съм да им ходя на смотания остров...
52
1
 
2
 
! Отговори
cigan преди 10 години
do vsichki bg artisti az sam ot 8 godini v evropa ne *** sa problema problema e che na tiax im triabvat robi i golemi xu==== negrite i arabite ziveiat bez rabota na sociali i trafika na droga cigari i kradeni koli darzat te v ciala evropa tova iskat te az sam *** i oshte nesam iskal pomochite imrabotia kato rob a te misliat che samo glupacite rabotia taka i nakraia daze ne plachat zarabotenoto ciala evropa stana goliam kenef bg i rumanci sa prashinka pred ostanalite emigranti
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спомнете си създаването на ДПС. Никой не е искал да ги регистрира като партия, понеже са си били очевадно етническа(противоконституционна). Намесва се британският посланник с настояване да се регистрират и сега си имаме ДПС. Сега да си го прибират ДПС - то заедно с всичките *** - и да не мрънкат! Като спрат да се бъркат във вътрешната политика на чужди държави, тогава да имат претенции. Британците може да имат много стойностни личности но имат и много ***.
50
1
 
3
 
! Отговори
halcon преди 10 години
umrql sam im za lainqnata darjavaot 15 godini sam v ispania i dosega vsichki koito sa idvali na gosti ot anglia kazvat che tuka e 100 pati po dobretam gi exploatirat kato maimunivqrno e che zaplatite sa po golemi,no i cenite sa v puti poveche
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е има много *** там всякакви.Но това е колониална държава какво очаквате, само Лондон е два пъти повече жители от бг.
48
1
 
24
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
До infoАбе моме, защо приказваш глупости като хабер си нямаш от света . Аз живея в Англия и знаеш ли какво има тука - една голяма *** !!! Каква демокрация ?!?! Ти знаеш ли,че в Лондон не можеш да видиш англичани ???? Ти знеш ли,че тука само Пакистанци , Индийци и *** има ?!?! Ама как да знаеш ?!?!? А знаеш ли,че всичките тези "чудните" англичани 80% през живота си не са работили и 1 час, а живеят само на помощи ??!?!? Ама как да знаеш , нали е по-лесно да плуем само БГ !!!
47
2
 
14
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Защо не си го кажат направо - проблема им е с ***, които идват от БГи РУ. Значи е ОК да се дискриминира цяла държава заради *** и, но когато дискриминираш *** е МНОГО ЛОШО?
46
0
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Ееее от кога чакам да излязат от ЕС . Тогава в такъв филм ще влязат,че просто ми е мечта да го видя .
45
0
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
35 евиан, кой не е в Европа, я пак помисли. И пак ние сме им криви на ингилизите, защото се опариха от чешки и словашки *** който от 2005 до сега са над 200 000, и лежат на социалки, и знаят много добре кой ще се "облажи" от социялната им политика. Докато ги слагат под общ знаменател с нормалните хора тези *** ще е така, ще страдат всички.
44
0
 
4
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
И най ми е интересно дрането, че не ни искат не, защото е обидно и унизително, а защото е заплашена съкровената мечта на българския *** да си бие камшика от родното място и да иде да се подслони некъде на готово, дето хората стотици години кръв и пот са ляли, за да си го подредят!Гледайте как след година-две ще приемат Сърбия в ЕС и никой никъде няма да постави въпроса за сръбските емигранти! И това е държавата, която още се репчи и на НАТО, и на ЕС!
43
2
 
11
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
Да идват сега Кунева, Надка Дипломатка, Монката Паси, Антония Първанова, царе разни и други разни евроатлантици, за които членството ни в ЕС беше кауза и добър източник на семейни блага, да обяснят на българския народ къде са обещаните мед и масло на европейската трапеза!Гласувайте с пълни шепи пак за евроатлантиците, които говореха къде ни било историческото място и как Русия била най-големият ни враг! На тъпака българин никога не му увира главата, докато не му я счупят!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До аз съм българче 13собра идея имаш,но забрави ли колко продажни са политиците ни? За тях не важи понятието "патриотизъм и родолюбие'
41
2
 
17
 
! Отговори
Хубаво, де! преди 10 години
Сложете на *** по една татуировка с номер и не ги пускайте! Белите хора, дет са плащали поне 1 осигурителна вноска в живота си и имат поне средно образование - що, пък, не??? ПП. Най-добре, ще е, тези с татуировките да си сложите в обособени селища, с непропускателен режим...Може и някоя пещ да изградите!
40
4
 
14
 
! Отговори
do 40 преди 10 години
Много точно казано... Ние за 6000 сирийски бежанци оревахме света, при положение, че те са временно пребиваващи...Никой не обича "калтаци" да му сядат на масата!