Социални придобивки за имигранти в UK - след тест

Кандидатите ще отговарят на 100 въпроса
Обновена: 13 дек 2013 12:07 | 13 дек 2013 12:04, Елка Василева
14
Социални придобивки за имигранти в UK - след тест
Снимка: архив, Reuters

От днес имигрантите от ЕС по-трудно ще получават достъп до свързани с доходите социални облаги като жилищно подпомагане, добавки към доходите и данъчни облекчения, съобщи британският в. "Гардиън".

Имигрантите ще трябва да отговарят на 100 въпроса, включително какви са причините да не могат да намерят работа в собствената си страна и в каква степен владеят английски език.

Още по темата
Стоте нови въпроса в т.нар. тест за право на пребиваване бяха подготвени набързо, преди ограниченията за румънци и българи да отпаднат от 1 януари.

Европейският съюз държи на правото на свободно движение в съюза, но британското правителство смята за законно свое право да задава трудни въпроси на имигрантите, преди да получат възможност да претендират за социални помощи.

Министерството на труда и пенсиите отбеляза, че за да преминат успешно теста за право на пребиваване, имигрантите ще трябва да отговарят на повече индивидуално адресирани въпроси, да дават по-подробни отговори и да привеждат повече доказателства, преди да им се позволи да искат помощи.

За първи път имигрантите ще трябва да кажат какви усилия са положили да си намерят работа преди идването си в Обединеното кралство и дали познанията им по английски биха били пречка да си намерят работа, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия тестове са направени уж заради българи , а искат да прекъснат на други социалните помощи , на ли казаха , че на 2000 получаващи помощи там , се пада един българин , само че ако кажат на гърци , испанци , индийци или самите британци , че ще им прекъснат помощите , тогава ония ще ги направят луди гъби , а българите си траят и за това е това , боли ме оная работа , за британските помощи
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой знае това пък може да мотивира римляните да научат английски и да се интегрират в западното общество
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do you speak english,gipsy?
1
3
 
41
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Най-накрая нещо разумно! Който е учил - ще успее, дори от обща култура. *** *** ще си седи тук и ще си мрънка.