Холандците с опасения заради идващите българи и румънци

Според 60% там вече има прекалено много източноевропейци
Обновена: 3 яну 2014 14:10 | 3 яну 2014 09:30, Елка Василева
40
Холандците с опасения заради идващите българи и румънци
Снимка: архив, Reuters

Ново социологическо допитване показва, че традиционно либералните холандци стават все по крайнодесни по въпроса за имиграцията, като две трети споделят виждането, че новопришълци от България и Румъния е възможно да злоупотребят със социалната им система и да се замесят в престъпления, съобщава на сайта си в. "Айриш таймс".

Допитването, извършено от Холандския институт за социални проучвания, ще донесе допълнителни главоболия за премиера Марк Рюте и либерално-лейбъристката му коалиция, които изостават по популярност зад Герт Вилдерс и антиимигрантската Партия на свободата в навечерието на европейските избори.

Още по темата
2 яну 2014 21:58
25
Допитването показва, че 6 от 10 холандски избиратели са на мнение, че вече в страната им има "прекалено много" имигранти от Източна Европа - дори преди отмяната на ограниченията за българи и румънци от 1 януари.

Освен това 47 процента от населението са на мнение, че тъй като източноевропейците са готови да работят срещу малко заплащане, те в крайна сметка лишават холандците от работни места.

Същевременно 50 на сто казват, че са притеснени от евентуално увеличаване на престъпността и социалното напрежение в райони с голямо имигрантско население и че натискът върху държавните ресурси като жилищното настаняване при голям приток от българи и румънци ще влоши ситуацията.

Данните от изследването показват, че правителството не успява да убеди обществеността, че от 600 хиляди граждани от други европейски страни, живеещи Холандия, само 20 хиляди са поискали помощи за безработица или други социални придобивки, пише "Айриш таймс".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Те холандците попринцип се отнасят така с всички които идват в тяхната държава независимо по какви причини. Много арогантен и надменен народ като цяло. Има и изключения естествено но са малко. Пък сега че при тях проституцията е легална, масури се продават по всяка лафка и всеки втори е напушен няма да го коментираме ;)
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надявам се *** да не четат тези статии и да си събират катуна и да се изнесат натам.Моля журналистите да не пускате статии колко лошо било там, иначе никога няма да се отървем от *** и да си оправим страната
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи така? Ние за ЕС сме имигранти, а идващите ислямисти от Турция- бежанци. Алоооо,журналистите. Ние не сме имигранти в ЕС,а редови членове и платихме много висока цена- разбита икономика,земеделие, демографски срив. Ползвайте точната терминология. И кога някой ще заведе дело за дискриминация към нас, както сирийците, чебили обиждани и т.н.? И защо те могат да хленчат срещу нас, а когато ние протестираме срещу незаконни ислямистки престъпници, влзели нелегално тук, ни наричат расисти.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте раздухвали несъществуващи проблеми. Има си регламент и закони в ЕС. Как върви строежа по границата с Турция на оградата ми е много по важно, че от наплива на неграмотни *** и *** скоро ще заприличаме на циганизирания запад! Остана ли нещо за доограбване в тази държава и ще има ли работеща икономика някога?
26
0
 
8
 
! Отговори
jane преди 10 години
Давате ли си сметка, че ситуацията ни се превръща в тази на евреите между първата и втората световна? Никой не ни иска, всички ни смятат за мръсни крадци и ни приписват всякакви грехове. Защо ни е да се натягаме на тия страни? Кога правителството ще вземе твърда позиция по отношение на тия негативни отношения? Като членове на ЕС имаме право не само на фондове и свободно движение, но и на УВАЖЕНИЕ и ДОСТОЙНСТВО! Случващото се е напълно неприемливо.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой ли пък е тръгнал към тия мухлясали държави ве....
24
2
 
14
 
! Отговори
---- преди 10 години
моля ви приемете ромите от Бг и ги интегрирайте
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напушените извратеняци се опитаха да създадат педофилска партия.От такива акъл не щем...
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Офф айде сега и холандците почнаха с глупостите. Тоя "съюз" е пълен със задръстени комплексари.
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До митовПравилно ,да се ограничат стоките от Холандия.
20
1
 
30
 
! Отговори
БГ в NL преди 10 години
И другото - запомнете, всяко чудо за 3 дни/месеца!!! Ще минат изборите и ще сменят темата. А колкото до Холандците, вярно - доста мързеливи са като цяло. Има амбициозни и умни хора, но то къде ли няма?! Те са стари колонизатори и са свикнали друг да им върши черната работа, но този път с този измислен ЕС си го "забиха" много неприятно. И още: живял съм в 3 западноевропейски страни...НЯМА ИДЕАЛНА ДЪРЖАВА! - навсякъде има плюсове и минуси, въпроса е човек да намери себе си и средата си!!! Успех :)
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И как точно си го представят холандците да се заселим трайно на място където ако се протегнеш,можеш да пипнеш облаците с ръка и само благодарение на интериорните решения да съществуват и други цветове освен сивото? Добре че не четат и не знаят тези хора защото в противен случай, ще разберат за моите опасения от тяхния бъдещ наплив към България.Дано не прелее скоро "голямата вода" в "ниската земя",че и модерните диги които са изградили няма да ги спасят.
18
2
 
26
 
! Отговори
БГ в NL преди 10 години
Всичко това са журналистически измислици и предизборни "хватки". Живея тук(в Холандия) от много време и ще ви кажа, че източно-европейците са им най-малкия проблем. Гледам всяка вечер телевизия, имам приятели които работят в административни служби и полиция...повярвайте ми - истинският проблем тук са всички мароканци, араби, африканци, суринамци и т.н. Те се занимават с дрога, кражби, проституция и всякакви нелегални бизнеси, НО 90% от са на практика "холандци" и не им отърва да се самооплюват!
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пожелавам на Холандия успех в интеграцията на *** ,аз съм българин и нямам намерение да ходя там.
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И зулисите в ЮАР не се кефат много на Холандците там, но к'во да правиш!
15
1
 
14
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Zashto nikoi ne kazva che sa protiv *** vsyshtnost? Zaradi tia man*ali nikyde ne ni iskat
14
1
 
29
 
! Отговори
ИЗХОД ЗА ХОЛАНДЦИТЕ преди 10 години
ИДВАТЕ ТУК, ПРАВИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ, ПЛАЩАТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ И НИКОЙ НЯМА ДАЖЕ И ДА СИ ПОМИСЛИ ДА ИДВА В ПОТЪВАЩАТА ВИ СТРАНА. ЗА *** НЕ СЪМ СИГУРЕН АМА ТОВА СИ Е ВАША ГРИЖА.
13
4
 
19
 
! Отговори
Germaniqta преди 10 години
Роми отиват в Германия с по 200 лв. тоест само пътя с Bus и после съответно при Сърби или Турци понеже не говорът немски , най интересно е Ромите като отидат в Гермнаия българоговорящите се наричат Българи а Турскоговорящите Турци хахаххаа ама и тамошните са много глупави не знаят , кой какъв е?
12
1
 
13
 
! Отговори
666 преди 10 години
Сега пък Холандците! Кои са следващите?
11
11
 
8
 
! Отговори
El Comandante преди 10 години
Сега ще почват и холандските "националисти" с патрулите и ще гонят българи на улицата, точно както правим ние в България с уж "бежанците", само че всъщност тези дрогирани патрули гонят всички които не са с куха, гола кратуна. Обратната страна на същата монета. Много приятно нали? Както всичките българи в Холандия не са престъпници, така и всичките "не-европейци" в България не са престъпници. Но как да обесняваш нещо на елементарни и алкохолизирани "националисти". Същите клоуни навсякъде.