Страните в ЕС с нарушения към малцинствата и имиграцията

ЕП ще осъди посегателствата над свободата на движение
24 фев 2014 08:05, Петя Славова
35
Страните в ЕС с нарушения към малцинствата и имиграцията
Снимка: Reuters

Европейският парламент ще гласува на сесията си в Страсбург тази седмица доклад за основните права в Европейския съюз. Предвижда се евродепутатите да осъдят нарушенията по отношение на имиграцията и предоставянето на убежище, както и случаите на дискриминация и нетърпимост, насочени най-вече към определени групи от населението (малцинства и мигранти), пише БТА.

Докладът ще бъде обсъден в сряда. В текста се посочва, че се наблюдават нарушения във връзка със сигурността и тероризма, свободата на печата, свободното движение в рамките на ЕС, социалните и синдикалните права. Все по-често се забелязва, че държавите от ЕС възприемат поведение, което пречи на зачитането на тези основни права и свободи, по-специално по отношение на ромите, жените, хората с нестандартна сексуална ориентация, търсещите убежище, мигрантите и други уязвими групи от населението, се посочва в документа.

ЕП отбелязва, че прикаченият в последно време етикет на свободното движение, с което то се обявява за миграция с цел възползване от системите за социална сигурност, не се основава на факти. В документа се подчертава, че дискриминацията е основна пречка, която спъва упражняването на основните права от страна на европейските граждани. Подчертава се, че гражданите на ЕС, които пребивават постоянно в друга държава от Общността, имат правото на еднакво отношение в областта на социалното осигуряване.

Тази вечер ЕП ще обсъди доклад замразяването и отнемането на имущество, придобито от престъпна дейност, без влязла в сила присъда. Евродепутатите подкрепят въвеждането на правила, с чиято помощ да бъде предотвратено използването на печалбите от престъпни дейности за извършването на бъдещи престъпления, или за инвестирането им в законни дейности.

Уточнява се, че юрисдикциите в света, въвели законодателство за неоснованото на присъда отнемане на имущество, включват България, Италия, Ирландия, Великобритания, Албания, Словакия, Австралия, Южна Африка, две канадски провинции. Утре ЕП ще подкрепи създаването на Европейския доброволчески корпус за хуманитарна помощ. Доброволците ще бъдат използвани при операции за предоставяне на хуманитарна помощ в държави извън ЕС, засегнати от кризи. Докладчикът предлага изрично да бъдат изключени случаите на изпращане на доброволците на места, засегнати от въоръжени конфликти или от вътрешни размирици.

В сряда ЕП ще обсъди отношенията между ЕС и Швейцария, положението в Украйна, употребата на въоръжени безпилотни самолети, както и препоръка по споразумението с Турция за обратно приемане на незаконно пребиваващи в Общността чужди граждани. ЕП отбелязва, че маршрутът по суша през Турция за Гърция в момента е най-често използваният път от мигрантите и бежанците от всички краища на света, които се насочили към ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
cecko2497 преди 10 години
И Разбира се коментарът ми беше орязан, защото съм убидил пакистанците, арабите и *** които ни тероризират в бяла Европа.....
23
0
 
4
 
! Отговори
cecko2497 преди 10 години
ЕС съюз няма нужда от черните викащи Алаху Акбар и други подобно простотии, на който не му харесва към Африка и близкият изток при Аллах, тия просто са се качили на главата на белите хора. Като искат шериат прав им път. Не трябва повече толерастия, а трябва яко дискриминация и недопускането на тия повече в бяла Европа.
22
2
 
0
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 11Там, където богатите са 12 пъти по-богати от бедните, за чия ли сметка те са станали такива???? По-добре си отвори очите и разбери какво виждаш!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По лицемернa оргaнизaция от тоя еврогейскисъюз нямa.
20
2
 
14
 
! Отговори
КАТО ГЛЕДАМ преди 10 години
ястребката БЕРЕ релсички
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
'' ИДЕЯТА ЗА БАЛКАНСКИ СЪЮЗ СТАВА ВСЕ ПО-АКТУАЛНА''...---------------Иде пак османско робство демек.
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ислямизацията в България започна с пълна сила. Не знам защо DNES.BG не публикува доклада на социалното министерство. В него се говори как на мястото на българите ще заселват ислямистки афро-арабски башибозук. Искат да ни променят демографията и да направят ливанизация. Не дават паспорти на българи от Македония,Западните покрайнини и Бесарабия, а набързо дават статут на афро-арабите. Незабавно затворете границата и експулсирайте всички нелегално влезли ислямисти от турската граница.
17
1
 
13
 
! Отговори
EC преди 10 години
ТАЗИ БЕРЕ РЕЛСИ !!!!
16
2
 
10
 
! Отговори
anoi преди 10 години
Иронична снимка. На фона на кражбите на релси...
15
3
 
2
 
! Отговори
Йаци преди 10 години
varg, къде се загуби бе, зло човечехайде, че работния ден започна... позитано следи колко поста ще направиш и колко минуса ще сложиш
14
2
 
8
 
! Отговори
varg преди 10 години
Хубава снимка.След 2 минути идва бързият влак.
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМA ТAКAВA РЕЧ нa Путин, лъжете, кaкто зa " плaнa рaнът", ДAЙТЕ ОФИЦИAЛЕН ЛИНК КЪМ ТAЗИ " РЕЧ" лъжци русофилски! Нямa тaкъв, зaщото нямa тaковa изкaзвaне, мaлцинствaтa в Русия сa десетки милиони, ВИЖТЕ ПРЕБРОЯВAНЕТО НA РУСКОТО НAСЕЛЕНИЕ! Спрете лъжите, те с нищо не ви помaгaт!
12
6
 
33
 
! Отговори
Реч на В. Путин преди 10 години
В Русия живеят руснаци. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в Русия трябва да говори руски език и трябва да уважава и спазва руските закони. Ако някой иска Шериат, съветвам ги да отидат в държавите, където това е държавен закон. Русия не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от Русия и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата дискриминация.
11
21
 
11
 
! Отговори
Съд в Хага преди 10 години
България на Съд в Хага за Възродителен Процес
10
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като влязохме в ЕС цъфнахме и вързахме. Станахме последната дупка на кавал не само в Европа, но и в нормалния човешки свят с тая ***.
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия ашлаци от ЕС знаят ли че, тия малцинства се качиха на главата на нормалните хора, не плащат данъци, сметките си, че извършваните от тях грабежи, убийства, кражби... са ежедневие.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее майка България!Амукел *** сокереса *** такива.
7
1
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
браво, какво си мислят френските фашисти че могат да отказват на *** помощи? нека им нашокат сега репите и като видят *** следващия път да имат респект!
6
2
 
10
 
! Отговори
Еи, Льольо, по-полек преди 10 години
До:А на чия издръжка са въпросните мигрантиПравиш ли разлика между миграция и свободно движение? Явно не. Става дума за граждани на ЕС. Незаконните мигранти в БГ НЕ СА граждани на ЕС. Стига се излага! Прав си, но тук темата е друга, ЕС, а не трети страни. И защо бързаш да пишеш, прочел недопрочел/утре и теб ще те третират като ц..иганска или исл..ямска ***.
5
4
 
12
 
! Отговори
ами преди 10 години
ЕС-най-лицемери,крадци и лъжци!