Льо Пен за евроизборите: "Целта ни е да сме първи"

Обеща кампания за референдум за излизане на Франция от ЕС
23 апр 2014 08:52, Елка Василева
22
Льо Пен за евроизборите: "Целта ни е да сме първи"
Марин льо Пен. Снимка: Reuters

Лидерът на френския крайнодесен "Национален фронт" (НФ) Марин льо Пен обеща да води кампания за референдум във Франция за излизане от Европейския съюз след изборите идния месец за Европейски парламент (ЕП), предаде ДПА.

Давайки начало на предизборната кампания на партията си за вота в периода 22-25 май, на пресконференция Льо Пен заяви, че французите са държани в затвор от ЕС.

"Французите не могат повече да се задоволяват с това да решат в кой ъгъл на килията могат да положат сламения си дюшек", обяви лидерът на антиевропейски и антиимигрантски настроения НФ.

Според социологическите проучвания НФ се е вкопчил в битка с десноцентристкия Съюз за народно движение на бившия президент Никола Саркози за лъвския пай от френските гласове - и двете политически сили изпреварват социалистите на президента Франсоа Оланд.

"Целта ни е да станем първи", каза Льо Пен, която също така иска Франция да се откаже от еврото и да наложи вето на споразумение за свободна търговия, което се договаря между ЕС и САЩ.

Льо Пен обвини Евросъюза, че е "главният източник" на неволи за Франция, а именно за покачването на цените след въвеждането на еврото, "разпространението" на ромски лагери, изнасянето на работни места извън ЕС и все по-големите регулации в промишлеността, земеделието и търговията.

Льо Пен, която е член на ЕП, оглавява листата на НФ за Северозападна Франция. Тя ще бъде подпомогната от баща си Жан-Мари льо Пен, основателя на НФ и също евродепутат, който ще оглави листата в Югозападна Франция, както и от още шест водещи кандидати.

Според проучванията НФ може да спечели около 20 места в ЕП - увеличение в сравнение със сегашните три.

НФ цели да затвърди евентуална такава победа, като състави парламентарна група в ЕП с националистически или евроскептични партии. За това ще са нужни поне 25 депутати от седем държави членки на ЕС.

Льо Пен обвини лидера на Партията за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж в неискреност и заяви, че е уверена в намирането на партньори в шест други страни. Партията на Фараж отхвърли предложение на НФ да обединят сили, избирайки съюз с по-малка евроскептична партия.

Льо Пен спомена Австрийската партия на свободата и Партията на свободата на холандския политик Герт Вилдерс като възможни съюзници и посочи, че вървят разговори и с политически сили като белгийската партия "Вламс беланг", италианската "Северна лига" и "Шведските демократи"

Около 15 активистки от феминистката организация ФЕМЕН проведоха гол протест пред хотела, където се състоя пресконференцията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България няма място в ЕС. Винаги българите са недоволни от ЕС, много крадливи, троянски кон на разни треторазрядни държави. България няма място в ЕС! Да излиза доброволно, че инак ще има изключване и голям срам.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До но коментСидер Ага юруш! Сидер Ага Юруш!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Де Гол е бил за обединена Европа, с отворени граници, с обща армия и правителство, но със суверенни икономики и отделни национални валути - за да не си пречат взаимно страните и да не се подбиват икономически (както става сега) - най-доброто от национален и европейски интерес и гледна точка. Точно обратното на това което е сега.Това щеше да е МОЩЕН военен и политичеки съюз - идея която американците отхвърлиха моментално! Жалко че генерал Де Гол така рано загуби живота си - бил е убит!!
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ще ви кажа, че ЕС е най-силната икономика в СВЕТА! В пъти по-голяма от американската и китайската. Обединена Европа с 400 милиона население и висок стандарт е огромна световна сила, както военна, така и икономическа. НО пустите му националисти само я разцепват. Американци с кеф лобират и нагнетяват, а алчни *** като този *** се възползват срещу сочни премии. И днес Европа е по-разделена отколкото преди 10-15 години. А дано европейците са научили урока, че обединението прави силата!!!
14
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 9 години
"ЕС просто го опорочиха. А идеята беше страхотна. Пуста му човешка алчност и нагли лобита! "---Идеята беше на Генерал Де Гол (самият той националист) и нямаше нищо общо с тази глобалистична идея която се реализира и за която от самото начало икономистите обясняваха че, няма да работи!Националистите като цяло са за идеята на Де Гол за политически съюз, но са против това глобалистическо изчадие ЕС създадено в услуга на световния елит, против интереса на обикновенния европеец!
13
3
 
5
 
! Отговори
но комент преди 9 години
АТАКА-ПОБЕДА!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама като излезнете от ЕС, да не забравите и да напуснете Европарламента и да се откажете от апетитните им заплати. Аман от популисти-националисти. Все против ЕС, а ЕС им плаща масрафа! Като са против защо се кандидатират за евродепутати? НЯМА ЛОГИКА! Всички искат да лапат пари просто! Било то националисти или либерали. ЕС просто го опорочиха. А идеята беше страхотна. Пуста му човешка алчност и нагли лобита!
11
4
 
4
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Не знам кой какво работи, но с Евролистата БСП , ДПС , Цензурата и Атака показаха, че въобще не ги интересува какво ще става с България. Станишев , Сидеров , Бареков и Пеевски са водачи на листите и с никакви сладки приказки за народа не може да се обясни. Това показва , че само Б.Борисов наистина е патриот и мисли за силна Държава. Той също можеше да се пише водач, но предпочете да бъде честен с избирателите и никакви опорни точки на мутреса Моника нямат значение.
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не на руската ***! Да на обидинена и силна Европа!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ко?Това че, са против ЕП не означава че, са против демократичните методи и демокрацията като такава. Как иначе да го разпаднат или трансформират отвътре това образование - ЕП?
8
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 9 години
"..битката е за пари и партийно влияние в ЕП, които няма да се отразят на обикновения човек."-----Това е така, но само за партиите които искат да има такова нещо като ЕП. Прочети отново статията - националистите не искат въобще да я има тази бюрократична ламя точно по тази причина че, е безполезна за обикновенния човек. Приравняваш диаметрално противоположните идеи на националистите с тези на 2та лагера глобалисти (социалисти и либерали).
7
1
 
2
 
! Отговори
do 5 преди 9 години
To i na zapa e taka, kakwo ste naprawi Le Pen, nisto.Vsichko e nawurzano s ewrozakoni. Za da naprawi nesto trqbva da se oswobodi ot Ewrozadaljeniata.
6
2
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Неглижирането на националните проблеми,на заплахата от загуба на национална идентичност,слугинажа на САЩ и еврейското им управление,превръщането на ЕС в паразитна бюрократична машина-тези неща водят до възхода на такива партии.Накрая,проблеми които биха били решими с малко усилия и известна загуба на демократичен имидж,ще се наложи да бъдат решени с драстични средства.Става дума за ислямското нашествие в Европа през 21-ви век-не по-малко опасно от това през 14-ти и 15-ти век!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма битка за кокала, явно не само нашите некадърници са фанатизирани на тема евроизбори. Нас това какво ни грее, че политиците го превръщат едва ли не в национален приоритет предвид, че битката е за пари и партийно влияние в ЕП, които няма да се отразят на обикновения човек.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
v Holandia krizata edva sega zapochva. Hilqdi zatworeni fermi, magazini, kantori i fabriki.
3
4
 
16
 
! Отговори
Лисан преди 9 години
Успех! Европа има нужда от такива партии, за да се чува гласът на народа, а не само този на фашистката меркел.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние ви подкрепяме!
1
5
 
17
 
! Отговори
Хайде АТАКА преди 9 години
"НФ цели да затвърди евентуална такава победа, като състави парламентарна група в ЕП с националистически или евроскептични партии. За това ще са нужни поне 25 депутати от седем държави членки на ЕС"Хайде АТАКА напред - да попълни част от тези 25 места - за благото на всички европейски страни и на България!