На Острова загърбвали таланти отдругаде заради България

Фараж неубедителен защо е наел съпругата си за секретарка
Обновена: 23 апр 2014 14:05 | 23 апр 2014 09:30, Елка Василева
74
На Острова загърбвали таланти отдругаде заради България
Снимка: Reuters

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж заяви, че заради политиката на свободно движение в Европейския съюз Обединеното кралство не може да привлече квалифицирана работна ръка от други части на света, предаде БНР.

Представяйки своята платформа за изборите за Европейски парламент през май, Найджъл Фараж заяви, че неговата Партия на независимостта на Обединеното кралство иска да извади страната от ЕС и да провежда „разумна имиграционна политика”, чрез която да бъдат „контролирани количеството и качеството на хората, които идват във Великобритания”.

„В момента обръщаме гръб на таланта от Индия и Нова Зеландия заради отворената врата към Румъния и България и това изобщо не е разумно“, заяви Фараж.

Още по темата

Той произнесе речта си в момент, когато агитационните постери на партията бяха осъдени от политици и медии заради антиевропейското им и антиимигрантско съдържание. Те призовават избирателите да гласуват за партията на Фараж, обещавайки, че само така  британците могат да си „върнат контрола върху собствената държава” от Брюксел.

Един от плакатите плаши, че милиони европейци дебнат, за да вземат местата на работниците в Обединеното кралство, а друг твърди, че британският данъкоплатец финансира луксозния живот на еврократите в Брюксел.

Последното може да важи и за самия Найджъл Фараж, тъй като той използва отпусканите му като евродепутат немалки суми, за да наема за секретарка собствената си съпругата, която е германка.

Запитан от Би Би Си защо тя заема мястото на британски гражданин, лидерът на Партията на независимостта заяви само, че никой друг не би могъл да върши тази работа.

Той отговори неубедително и на друг въпрос – защо след твърденията, че хиляди българи и румънци ще дойдат, за да вземат препитанието на британците, безработицата на Острова всъщност е започнала да намалява. По думите му "все още не разполагаме с официални данни за тази тази година”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Я тоя многознайко да го срещнат със Сидеров той ще му обясни подробно и изчерпателно всичко
65
0
 
0
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Милиони българи и румънци щели да превземат острова, пък безработицата намалява. Европейците заемали работните места на британците, пък секретарката на Фарадж - германка. Ето така се получава, когато манипулатор се опитва с лъжи и пропаганда да събира подкрепа. Когато приказките и действителността коренно си противоречат, обяснение няма да намерим. Фарадж нито ще обясни защо българите не превзеха острова, нито ще каже защо наел германката за секретарка.Защото само неговите лъжи тр. да се говорят
64
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 9 години
Фарадж звучи толкова британско.***.... ама драпа да влезе в европарламента.Абсолютно като миндилите от "Юруш"
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гурбетчияИндиеца е *** ,който говори и английски,но си е ***-никаква разлика в морала от ,Беднякът милионер' 1 към 1, работил съм с такива.
62
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Загърбвали гръб на индийците..., страната им е пълна с тях, а те горките дори не могат да се интегрират както трябва. Има цели квартали на Лондон, в които живеят главно индийци, а самите те слушат и гледат само индийска телевизия, ядат индийска кухня, общуват само помежду си. Как точно това поведение е полезно на която и да било страна?! И кой нормален новозеландец ще си остави невероятно красивата спокойна страна и ще дойде в Англия, тоя не е наред.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е лидера не техният юруш.-----може още да се каже- английската бяла златка:)
60
0
 
2
 
! Отговори
ot daleche преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯPo amerikanskata TV izlachiha spetzialen klip prednaznachen za India,a imenno-Kak da se hodi po goliama nujda v toaletna,a ne na ulitzata"V klipa se kazvashe,che vseki den 620 miliona indiitzi se izhojdat na ulitzite.Pojelavam mu na tozi Faraj poveche indiitzi v England,a ot takiva prodajnitzi kato tebe me e sram.
59
0
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 9 години
ти долна ***, която не знам как си позволява да използва български език, говорил ли си през живота си с индиец?знаеш ли какви мърляви миризливи психари са? Наясно ли си че цял свят признава българските програмисти като едни от най-добрите?7 милионна държава е дала на света повече отколкото цяла индия .. изобретения, открития, световни шампиони и тн..А ти не си гурбетчия, ти си дърво без корен. Гурбетчия е човек, който си къса дупето за да изхранва БЪЛГАРСКОТО си семейство, което обича
58
0
 
0
 
! Отговори
Андрешко преди 9 години
До Анонимен 49Това имат, това изпращат ....
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 61, а Сомалия е генератор на моряци с наклонност да се качват на чужди кораби, както и Сиера Леоне произвежда най-добрите партизани, а да знаеш че в Зимбабве са най-големите експерти в производството на оръжия.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо не им пречи да плащат добре на индийците и в Индия, а не да ги викат на острова.
55
22
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
НАИСТИНА Е ТАКА ! НЕ Е ТАЙНА , ЧЕ ИНДИЯ Е ГЕНЕРАТОР НА ЕДНИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ КОМПЮТЪРНИ СПЕЦИАЛИСТИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ ! НО ПОРАДИ НЯКАКВИ СИ ЗАКОНИ СЕГА АНГЛИЧАНИТЕ ТРЯБВА ДА ДАДАТ РАБОТА НА КОМПЮТЪРНИ СПЕЦИАЛИСТИ ВТОРА РЪКА ОТ РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ !!!
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не Фарадж е виновен, а нашите евродепутати, еврокомисара Кристалина и депутати, които не правят нищо да няма безработица и да се изравнят заплатите в България.
53
0
 
26
 
! Отговори
аха преди 9 години
Индийците в Лондон...чиста проба "***",най-мразя като почне да се подмиват в тоалетните.По-мързеливи същества от тези и съседите им пакистанци...няма.Все пак от милиард и нещо ако не излезнат няколко инженера...ше са егаси непродутивната нация.
52
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фараж няма предвид БЪЛГАРИТЕ и РУМЪНЦИТЕ а *** дето отидоха там от ПАЗАРДЖИК,СОФИЯ,ПЛОВДИВ естествено че по добре е ИНДИЙЦИ дори *** са по културни...БЯХ в ЛОНДОН много *** много нещо...
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мда, трябва повече пакита и миризливи индита с таланти в UK.
50
1
 
10
 
! Отговори
филолог преди 9 години
"Фараш" освен, че означава лопата за ***,(както някои писаха по-долу), се употребява преносно и като "жена с леко поведение." Напр."Мани го тоя фараш" - означава "Остави я тая к.рва".
49
0
 
20
 
! Отговори
Гогарога преди 9 години
Няма проблем, ша му изпратим мнооого индийци.
48
0
 
19
 
! Отговори
българин преди 9 години
"Фараж" е турска дума,разпространена в някои западни диалекти в България и означава лопата за ***(идва от турски).Иначе не зная доколко е чист произходът му, но в Wikipedia пише, че баща му е бил алкохолик и е изоставил семейството си,когато "фарашът" е бил 5-годишен.
47
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ние искаме хубави и интелигентни хора от Острова да идват да живеят и да почиват тук, ама само пияни говедари и педофили ни изпращате!