Българи в група за източване на социалната система в Холандия

Разследването е започнало в белгийския град Гент през 2012 г.
Обновена: 24 апр 2014 20:59 | 24 апр 2014 20:55, Камелия Цветанова
56
Българи в група за източване на социалната система в Холандия
Снимка: Ройтерс, архив

Европейската мрежа за съдебно сътрудничество "Евроджъст" обяви, че е разбила организирана престъпна група за измами и източване на социалните системи на Белгия и Холандия. В нея са участвали и българи и румънци, съобщи БНР.

Четирима холандци и двама румънци са били заподозрени, че от 2007-а година насам са наели нелегално над 100 румънски работници за строителния сектор в Белгия чрез верига от белгийски и български фирми. Работниците са били или формално командировани от български към холандски компании или регистрирани като самонаети към белгийски фирми. Други белгийски фирми пък са заподозрени, че са използвали тези румънски работници в нарушение на изискванията за временна заетост.

Разследването е започнало в белгийския град Гент през 2012-а година, при проведената вчера съвместна операция на български, белгийски, румънски и холандски служби е било предотвратено унищожаването на важни доказателства. В четирите страни са били разпитани 42-ма души и претърсени 19 жилища и 30 строителни обекта, гласи съобщението на "Евроджъст", в което не се споменава за арестувани. В операцията в Белгия са участвали 70 полицаи и 60 социални иннспектори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
яслата преди 9 години
Има и холандски фирми,между западните,които съвсем законно, източват икономиката на Аборигения,но Аборигения си стои и не реагира, на великите западни господари. Не очаквайте продажната ни дЖорнаГлистика да реагира по този въпрос.Не очаквайте и ние,аборигените да реагираме.Нашият цВилизационен избор е,да плюем непрекъснато върху себе си.Едва ли има друга нация в света като нашата.
34
0
 
1
 
! Отговори
То преди 9 години
То това не е забранено, но ми е чудно защо не се разследват всички англичани с къщи тук , които се водят на фирми и НЕВНАСЯТ осигуровки, а фирмите им имат дейност. Разходи за ток , вода и т.н. също е дейност. АААА щото нашите политици са .....
33
1
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 9 години
До Кирил СофийскиМислиш ли, че ако някое американско негро обере банкомат, ще пишат в медиите афроамериканец ограби банкомат???Много сте елементарни, бе!С големи претенци! Да не пишело българи, да пишело ***.А тези *** къде живеят- в България!С какви паспорти са- с български.Така е...недоволствай против комунисти и турци...за това, че ги толерират толкова години, а не ги смачкаме тези животни и да ги сложим в ред.
32
0
 
3
 
! Отговори
такива българи са преди 9 години
Единият от братята Юзеирови - Юзеир Юзеиров, е задържан за трафик на хора в Белгия, съобщиха от полицията в Антверпен. По-късно от посолството на България в Брюксел са съобщили за общо няколко българи - четирима или петима, които са обвинени в същото, предаде БТА.Юзеир Юзеиров, чието българско име е Росен Йорданов, е арестуван за втори път в Белгия. На 20 юли 2010 г. той беше задържан в белгийския град Антверпен за изтърпяване на влезли в сила две присъди. Тогава в продължение на дни брат му Али отричаше пред българските медии, че Юзеир Юзеиров е бил задържан, докато полицията в Белгия пот
31
0
 
7
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
АЛО "ЖУРНАЛИСТИТЕ",ПИШЕТЕ ПРАВИЛНО ПОНЕ ЗАГЛАВИЯТА СИ ! КАК ТАКА БЪЛГАРИ ???? ТРЯБВА ДА Е - *** в група за източване на социалната система в Холандия
30
4
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 9 години
До АнонименЩом има български паспорт, значи е българин.Мислиш ли, че холандците ги интересува български *** или натурален българин??!!
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е възможно!Българите сме най-големите юнаци в цял свят.Най-големите! Това е пошла лъжа на ***, САЩ и ЕС, които искат дестабилизация на България и само я използват и крадат :)Също така...ние сме най-големите тарикати и не може някой да пише против нас.И още нещо...Путин е велик политик...ако може да ни присъедини към Русия, за да можем тогава да стоим по цял ден, да люпим семки, да мързелуваме...а Путин ще ни даде големите пенсии, заплати и ...абе ще ни оправи живота :)
28
0
 
4
 
! Отговори
митов преди 9 години
Нека уточним тогава. Български граждани,рожба на социално-икономическият модел в държавата ни,създаден от управляващата клика състояща се предимно от продажни българи и турски разбойници.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи или ***, нека да се уточни тази подробност.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗЕЩО? Когато са в други Европейски държави са Българи и се казват Иван ,Асен. В България същите са роми или "турци" и имената им са Илхан,Асан и т.н. Да се забранят двоините имена.
25
1
 
4
 
! Отговори
последни във всичко! преди 9 години
Мдаа, материала е лош и ситуацията не се променя въобще към по-добро - ФАКТ!Само със соц. пропаганда, няма да се оправят нещата - ФАКТ!
24
2
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Групата се е учила от Българското правителство.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 9 години
До32Загорял си явно. Нормалните жени не се занимават с разни квартални ***.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анчо ШукриКамъка който отхвърлиха, стана главния зид на строежа.Феникса ще възкръсне от пепелта. България ще се се възроди
21
8
 
9
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 9 години
До 27Другия път, когато парите не ти стигат да си купиш свястна кола, свястна храна, или, когато се опитваш да обясниш на детето си, че няма да му купиш някаква играчка, защото си БЕДЕН и нямаш пари, пак си помисли, дали ти самия не си ***. Българите нямате пари да купите на жените си един елемнтарен пръстен, ходите на почивка за 5 дена, ама тръгнали акъл да давате. Абе бегайте от тука бе, прошляци.
20
5
 
6
 
! Отговори
Циганина Ханс преди 9 години
До Анонимен 27И каква е тази култура де сте я оставили бря дядовото? Ако на кражби, простутуция, далавери и дребна селска тарикащина се вика култура, бееееееееем я тази култура бугарска!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 9 години
До АнонименОткъдето сте минали, само престъпления оставяте. Най- бедните, най- глупавите, най- пропадналите сте. Само кражби, далавери и подкупи са ви в главата.
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анчо ШукриМного нагли турските ***,мързи ги да работят да учат ,*** и плевели .Подадеш му пръст ,той иска цялата ръка да налапа.А за българина те първа започва цял свят да пише,където сме минали култура сме оставили
17
8
 
8
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 9 години
От хора, които карат 15-20 годишни автомобили и не могат да осигурят 1500-2000 EUR за нормална двуседмична почивка на семейството си, акъл не искам. На такива социални ***, навсякъде им казват ***.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виж ся Ястребе, по бегли спомени Тодор Живков се опита да закара една част от нас в Турция, ама и там не ги пожелаха, та повечето се върнаха. Някои се върнаха обидени, или пък жените и дъщерите им бяха обидени...