Стена се срути в университет в Португалия, загинаха трима студенти

Четирима студенти са ранени, един е в тежко състояние
24 апр 2014 12:18, Елка Василева
6
Стена се срути в университет в Португалия, загинаха трима студенти
Снимка: архив, Reuters

Трима студенти загинаха и четирима бяха ранени при срутване на стена в университет в Португалия, предаде Франс прес, като се позова на спасителните служби.

Един от затрупаните младежи е в тежко състояние.

Трагедията се разиграла в университета "Миню" в северния град Брага.

Двуметрова стена, която била в лошо състояние, рухнала частично при преминаването на група студенти по информатика на възраст между 18 и 20 години.

Обстоятелствата все още не са изяснени. Според някои очевидци обаче стената се е срутила по време на неписан ритуал за приемане на първокурсници в студентската общност (наподобяващ издевателствата на "старите" войници над "младите" в казармата), пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: студентиПортугалия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се разбра в университета или в общежитие ?Че то и в студентски град всяка вечер аха да паднат блоковете от клатене и цял Дианабад свършва преждевременно от гласовити "ученички".
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да ги прости и дано останалите студенти да се поучат, да бъдат по-внимателни.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много хлапета упорстват да се доказват като големи пичове.Това показва, че макар наскоро да са навършили 18 г., те все още са склонни да постъпват неразумно. Това трябва да се изкорени. Обществото има право да защитава себе си. Колко е вложено във всяко едно момче или момиче, успешно влязло да следва Информационни технологии? Такова хлапе е ценно и не бива да се допуска да иде зян заради глупави детинщини.Не коментирам мъката на семействата им, това е най-страшната трагедия - да загубиш дете.
3
2
 
0
 
! Отговори
соц лаборант преди 9 години
До Ако е бил наистинаА кой ще забрани ритуалите за първокурсници със *** стипендии?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жалко , трагедия !
1
0
 
4
 
! Отговори
Ако е бил наистина преди 9 години
такъв вид "ритуал", наказанията трябва да са жестоки, а подобни "ритуали" да се поставят извън закона.Има международни институции на висшите училища. Те да обсъдят предложение за криминализиране дори на доброволното участие в подобни глупости. За когото се докаже, че е участвал в подобен "ритуал", да бъде лишен завинаги от правото да учи във ВУЗ.Това, което предлагам, сигурно изглежда недемократично, но все пак става въпрос за тийнейджъри, които неразумно рискуват живота си и дават лош пример