Учениците на Острова с пистолети, брадви, пушки на училище

"Децата се чувстват толкова застрашени, че се снабдяват с оръжие"
24 апр 2014 08:23, Елка Василева
28
Учениците на Острова с пистолети, брадви, пушки на училище
Снимка: архив, Reuters

Пистолети, брадви, пушки помпа и други - от близо 1000 британски ученици от 2011 г. насам е било конфискувано някакво оръжие, с което са дошли на училище, сочат огласени в медиите официални данни, цитирани от Франс прес.

Според изследването, проведено в учебни заведения, включително 80 начални училища, от 2011 до 2013 г. над 300 ученици са носели в училище брадви, бръснарски ножчета и дори сатъри.

На 36 ученици, носили пистолети, пушки помпа, въздушни пушки или електрошокови пистолети "Тейзър", е потърсена наказателна отговорност.

В шотландско училище от осемгодишно момче бил иззет дори нож, сочат данните.

Според авторите на изследването обаче това вероятно е само върхът на айсберга, тъй като 21 от общо 52-те полицейски управления в страната не са предоставили статистика. "Това е безумие. Децата се чувстват толкова застрашени, че се снабдяват с оръжие. Трябва да скъсаме с културата на страха", подчерта Патрик Рийгън, президент на благотворителна организация XLP.

Властите на свой ред потвърдиха, че дават повече правомощия на учителите да се борят с това явление. "Учителите вече имат право да претърсват учениците си, да конфискуват от тях забранени предмети и да ги гонят от клас, ако поведението им е опасно", каза говорител на министерството на образованието.

Днес бяха публикувани данните и от друго британско изследване, което свързва повишаването на цените на алкохола във Великобритания с намаляване на проявите на насилие в страната, предаде АФП.

Според проучване на Университета в Кардиф актовете на насилие в Англия и Уелс са намалели с 12 процента през 2013 г.

Броят на хората, попаднали в болница, след като са станали жертва на насилие, през 2013 г. се е понижил за пета поредна година, отбелязват изследователите от уелския университет, отдавайки този спад отчасти на факта, че масовите напивания и консумацията на алкохол от младежи са все по-рядък случай.

"Установено беше също, че след десетилетие на понижаване от 2008 г. насам цената на алкохола се е повишила", подчерта координаторът на изследването проф. Джонатан Шепърд.

Между 2008 и 2011 г. консумацията на алкохол на човек от населението във Великобритания е намаляла от 10,8 на 10 литра, каза той.

Смятам, че сме свидетели на културна промяна. В последните 15 години отношението на хората едни към други се е подобрило, каза пред в. "Таймс" преподавателят по криминология в лондонския "Бърбек колидж" Майк Хю.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живял някога един принц, който веднъж попитал прекрасна принцеса: "Ще се омъжиш ли за мен?"И тя отговорила: "Не!!!"И принцът живял дълго и щастливо, ходел на лов и за риба, всеки ден се виждал с приятели, пил много бира, напивал се мощно, и играел голф, и разхвърлял чорапи из двореца, и не свалял дъската в ***, и чукал слугини, приятелки и съседки, и пял под душа, и пърдял когато пожелае, и гръмко се уригвал, и си драпал топките.Край.
20
1
 
1
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Еми то много в кралската държава много нещо.То си е за страх където и да се намираш там освен в полицеският участък може би.В България ли е да е така?В България ли да ни съдят хиляда евро че сме глътнали рибка?Българите ли да се губят в хотел по 50 квадрата и да скачат от терасите в басейна без да са сигурни че ще го улучат.Българите ли да си определят цени на Вертуту от 20 000 а Китаеца да го прави същия за 400 лв.Българите ли да изпитват изтеричен страх от емигранти а никой да не дойде!
19
0
 
1
 
! Отговори
PHBS преди 9 години
Тва 12 годишно изрудче ще ти извади пистолет, а даскала имал правото ДАЖЕ да го изгони от клас. КЛАСИКА!
18
1
 
1
 
! Отговори
див запад преди 9 години
Нищо не се е променило в Америка от време оно.От децата се почва.Дрънкане на оръжие,велика нация,световно господство,терор над народите които не са стях,поводи като диктаторски режими и тн.По големи диктатори в световен мащаб от тях няма.Още в пелените с оръжие.Бреииии да свикват от малки за бъдещата си роля.Прочетох само заглавието.
17
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Учениците на Острова с пистолети, брадви, пушки на училище"То не е от нищо. Тези тръгнали с оръжие са се чувствали застрашени. Ама така е като много от децата и тийнеиджърите се чувстват застрашени от собственото им общество. И така е ще се чувстват застрашени, заради всякакви кампании по медиите разделящи народа на различни култури и категории (крепящи се на тип музика, лайвстаил и други подобни). Всички тези стереотипи влияят както и стереотипа за кралска Англия и на кралските семейства.
16
0
 
14
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
За мен Англичаните са най големите *** и мърди в Европа. Тия верно трябва да напуснат ЕС та да им въведем едни Визи ама от по скъпите.
15
1
 
6
 
! Отговори
Болярина преди 9 години
За този страх са виновни румънските и български имигранти ,нали..
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Манипулирайте,но правилно"."Островът" е едно от най-спокойните места за живеене в цялото ни земно кълбо.
13
7
 
5
 
! Отговори
BG преди 9 години
До другаря 10 - брей доживях някой да ме нарече "комунист" :)))) Първо, другарче - не съм толкоз старичък за колкото ме смяташ :)) Когато аз бях ученик в техникума, комунизма вече си беше отишъл, и те уверявам че ни най-малко не съм плачел за "социалистическите" закони ! Ама наистина КОМУНИСТИТЕ СТЕ МНОГО, МНОГО *** ! Второ, ако е имало такава забрана за каквато говориш, това само потвърждава думите ми - че Комунистите сте *** ! Да забраниш носенето на нож е върха на простотията !
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Англичаните са си диваци
11
0
 
12
 
! Отговори
men преди 9 години
честито рептилии. много скоро малките червеноглави ***, ако все още има такива де, ще бъдат скалпирани и подрязвани както си требе в един мюсулмански халифат, а сестричките им ще бъдат генгбенгвани от луди банди от черно арапска *** с каквато на 60 процента е населена *** инглестан. отплатата за 500 годиишния терор над целия свят и частност българия. а един скорошен ден ще можем съвсем необезпокоявани да се изхождаме на гроба на ционистката *** чърчил, да пием за това.
10
1
 
21
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Нормално.Приказките искаха да ги забраняват.Децата нямат никакво детство.Пред компютъра или телевизора.Никакви игри,никакво нормално общуване с други деца.Повечето филмчета за деца,ако само слушате без да ги гледате ще се ужасите от изразите,които се употребяват.Детски игри и сред природата,детски песни,приказки-това било отживелица.А децата са си деца.BG, -имали сме и ножчета в училище.По мое време-момичетата с ластик,момчетата с ножчета и топчета.Имаше такива игри,но не за отбрана.
9
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До BG дето си носел нож и в училище.В БГ-то по времето на "строящия се комунизъм" и "развития социализъм" беше немислимо простосмъртните граждани и селяни да притежават каквото и да е оръжие. Беше забранено да се носи ножче с отрие, по-дълго от 4 пръста (за да не достигне до сърцето например).Ти си нарушител значи, да не се каже престъпник, не си спазвал социалистическите закони за които намекваш, че плачеш.
8
3
 
7
 
! Отговори
брях, брях, преди 9 години
Днес започна да ***. Не съм виждал на острова полицаите да ходят показно въоръжени със силови атрибути, но полицията е достатъчно нагъсто и следи изкъсо. Като чужденец там се чувствам толкова удобно, както се казва "като риба във вода".
7
1
 
30
 
! Отговори
BG преди 9 години
Ако подобно заглавие беше публикувано в България, вестниците в Англия щяха да гръмнат веднага за "дивите, балкански варвари" !Да ме поправи някой, обаче аз не съм чул или видял (нито пък по мое време имаше) ученик да ходи с пистолет на училище в България !С нож - да, аз самия съм ходил със сгъваем нож (и все още си ходя - сега вече на работа :)), но пък за мен, ножа е просто инструмент, а не оръжие !
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами как няма, и Англия се напълни с *** (***, араби и пр.)!Аз пък не знам как нашите деца ходят на училище.
5
0
 
14
 
! Отговори
А преди 9 години
От какво точно се чувстват заплашени не става ясно, но може да е от други ученици, такива са им взаимоотношенията. Едва ли от учителите.
4
2
 
31
 
! Отговори
българин преди 9 години
най после и те да си признаят колко е огромна пристъпност има в Англия такава каквато няма в никоя друга европейска държава там е ад
3
7
 
20
 
! Отговори
Найджъл Фураж преди 9 години
Именно, виновни са вълните от българи и румънци, които наближават Острова с бясна скорост, британците затова се въоръжават.
2
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нормално е да има страх сред тях, но не алкохола е виновен, виновни са дивите орди от българи и румънци (могат да го ползват за предизборен слоган).