Берлускони ще живее по 12 правила, докато изтърпява присъдата

По 4 часа на ден трябва да се грижи за възрастни хора
Обновена: 25 апр 2014 09:19 | 25 апр 2014 09:19, Елка Василева
4
Берлускони ще живее по 12 правила, докато изтърпява присъдата
Силвио Берлускони. Снимка: архив, Reuters

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони постави подписа си под документ, съдържащ 12 правила, към които трябва да се придържа, докато изтърпява едногодишната си присъда за данъчни измами, предаде Франс прес.

Сред тези правила са забрана да напуска резиденцията си в град Аркоре край Милано в интервала от 21 до 6 ч. и задължение да не напуска областта Ломбардия освен в периода от вторник сутринта до четвъртък вечерта, когато може да отива само до Рим. За пътуването до Рим обаче на Берлускони ще се издава всеки път специално разрешение.

Още по темата

Правилата предвиждат освен това и задължение да прекарва най-малко четири часа на ден при възрастни хора във фондация за грижи за възрастните, намиращата се в град Чезано Босконе край Милано.

Берлускони подписа документа за изпълняване на правилата в кабинета на директора на Дирекцията за изпълнения на наказанията в Милано Северина Панарело. Берлускони обсъди с нея и как би могъл да участва в предизборната кампания на партията си Форца Италия, която ще се бори за места в Европейския парламент.

След като напусна офиса на Панарело, Берлускони заяви пред журналисти, че 12-те правила няма да попречат на кампанията за европейския вот.

Освен едногодишната присъда, която Берлускони изтърпява, като полага общественополезен труд, той няма право да се кандидатира на избори в продължение на шест години, нито пък има право да гласува, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
И КАКВО, АКО В РЕДЖО ЕМИЛИЯ ДОКАРАТ МЛАДИ *** И ТОЙ ОТИДЕ ДА ГИ ОЦЕНИ НАРУШАВА ПРОБАЦИЯТА!?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо десетките хиляди нашенски "криминално проявени" и с "висящи дела" не са ангажирани с общественополезен труд и по този начин да възстановят на обществото поне част от вредите, които са му нанесли? Вместо това те вилнеят на свобода, вършат престъпления и паралелно с това неуморно създават деца, за които ние плащаме неизброими соц. помощи!Колко строго е разчетено времето на Берлускони, а за нашенските малограмотни *** и садисти ограничения няма, ограбват и убиват старци когато им скимне
1
0
 
11
 
! Отговори
фръц преди 9 години
Горкия Силвио сложили го в старчески дом Трябваше пробацията да е в публичен дом , да си съвсем за него и на място