България в нов доклад за имиграцията във Великобритания

Притокът от страната ни няма да намалее заради разликата в заплатите
Обновена: 28 юли 2014 14:11 | 28 юли 2014 09:18, Елка Василева
37
България в нов доклад за имиграцията във Великобритания
Снимка: БТА

Великобритания трябва да поеме обратно от Европа контрола върху границите си, ако иска да изпълни правителствената цел за ограничаване на имиграцията до 100 000 души годишно до май 2015 г., пише британският вестник "Експрес" по повод очакван тази седмица доклад. В доклада се посочва, че "няма изгледи" за намаляване на бройката мигранти в Обединеното кралство от Румъния, България и други бедни европейски страни.

Докладът от аналитичния център за социална политика с автор икономиста Робърт Ротърн отбелязва, че високият брой на имигрантите от Източна и Южна Европа ще намалее значително само ако намалее разликата в заплатите на тези страни в сравнение с Великобритания, ако се ограничат възможностите за работа и за приток на работна ръка. В документа се дава пример бързо развиващата се полска икономика, която създава условия за намаляване на полските мигранти в близко бъдеще.

"Перспективите за Южна Европа и по-бедните източни държави като България и Румъния са по-малко розови и имиграцията от тези страни няма вероятност скоро да намалее", се казва в доклада.

Друг британски консервативен вестник - "Мейл", съобщава за "възмущение от това, че правителството е похарчило 80 000 паунда на данъкоплатците, за да изпрати със самолет 200 мигранти обратно в Румъния и България". Според изданието това се е случило през първите три месеца на тази година, а впоследствие е станало ясно, че част от депортираните са се върнали в Обединеното кралство с променено име в личните карти, поради което британските власти вече проверяват не само имената, но и номерата на документите, които мигрантите показват при преминаване на британския граничен контрол.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българите все се имаме за най знаещи можещи умни и се подиграваме на другите а сме най големите въшльовци и сме най бедни.нещо не се връзва май,а,как най умни а най бедни.излиза,че сме най прости
23
1
 
19
 
! Отговори
28 преди 9 години
не живеем като европейци защото упорито и до край не желаем да станем нормална правова държава.искаме да имаме мутри корупция кражби. както при хората има нормален човек и ненормален така и при държавите има уредени нормални и мизерни бандитски. защо словакия полша чехия Естония се нормализираха и имат стандарт и икономика, а бг сърбия Румъния са мизерни
22
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който иска, да заминава...Прав път! Сега е модерно. Някак си по-добре се чувства човек, когато каже че мрази всичко и всички и заминава на "хубавото". Нямало било бъдеще. Ей, много "Нострадамоси" се извъдиха, много нещо....
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
axaxaxaxаз например се изнасям до 2 месеца..
20
0
 
3
 
! Отговори
geladaris преди 9 години
До Анонименtakava glupost ima veche kosmicheski razmeri
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ако мозъците си стояха в България...1.Тогава нямаше да се топим като население!2.Ако са наистина мозъци щяха да направят нещо добро за БГ (фирми, добри закони, фабрики, добро управление на персонала)!3.След като са направили добро, заплатите им щяха да се вдигнат!4.Като им са големи вече заплатите няма да бягат!Ама явно не са мозъци, щом не са толкова предприемчиви. Искат да мият чинии за 500 евра вместо нормални работници заа 500 лева и после да им станат 1500 лева.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нищо ново,руските олигарси и децата им също избират англия и лондон
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
васил Божков черепа и Стефан софиянски купиха на младоженците апартамент в Лондон за 1 милион паунда. така,че има и богати емигранти които не отиват заради заплати
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от езиковата в стара загора с немски почти целия випуск се изнася.какво да правят,тук в града ако има някаква работа ще е за 400 лв, тези които остават в бг са малко и отиват в софия да следват,после и те ще се изнесат. политиците ги интересува само кражбата и мандата.те също купуват имоти в чужбина и насочват децата си там.
15
2
 
15
 
! Отговори
BG преди 9 години
Виждам другарю 16 че добре си усвоил езика на коалиционния си партньор :))) Само едно - бъди така добър да ми преведеш хубавата "българска" думичка "ибрик", щото не си спомням да съм я учил по български език в училище :)))И още нещо - ти прочете ли въобще какво точно съм написал или се задави от злоба заради "партията любима". За твое сведение, *** аз и такива като мен сме едни от малкото останали млади работещи хора тук и трябва ни целувате ръцете за това ! Въпреки опитите да ни изгоните
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупаците във Великобритания поне взимат част от нас. В Русия не ни искат.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много родители в бг подготвят децата си за емиграция.плащат им частни уроци,насочват ги в езикови гимназии после в специалности които се търсят,следване в чужбина.всичко се прави целенасочено за да могат децата да се реализират в чужбина.
12
1
 
27
 
! Отговори
Умници! преди 9 години
*** тия колко са поумнели! Откриха ключа за бараката! Д О Х О Д И Т Е...! Друг е въпроса за липсата на работни места, срутената икономика, тъпотията на управляващите(всички), глупостите на ЕС и т.н.
11
9
 
29
 
! Отговори
BG преди 9 години
Англия ако иска да няма емигранти от България да направи така че тук да няма комунизъм и да не ни управляват комунисти !А не да аплодират един Станишев защитил дипломна работа с ролята на униформата в червената армия, който на всичкото отгоре е и без българско гражданство !В доклада посочва ли се че емигрират млади хора прогонени от своите мили баби и дядовци гласуващи като зомбита за "партията любима" ?!?! Ама да видим накрая на тия *** *** кой ще им изкарва пенсиите тука !
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
освен заплати,хората гледат и средата,здравеопазването,образованието,което ще получат децата им и много други неща които ги няма в бг.затова емигрират и хора с добри материални възможности.
9
1
 
5
 
! Отговори
трабант преди 9 години
само имената, но и номерата на документите, които мигрантите показват при преминаване на британския граничен контрол това е големият майтап кой гледа документите !!!
8
9
 
1
 
! Отговори
Osmanko преди 9 години
Otivam v London da shliapam angliiski tarikati!
7
2
 
24
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Отново вадите кьорфишеци за несъществуващ имигратски наплив от българи във Великобритания. България годишно се напуска от около 30 хил. души, като под 10% от тях се насочват към Великобритания, което прави смешните 3 хил. души на година, а това е под 1% от новите имигранти там. Броят на румънците също е незначителен, защото Великобритания за разлика от САЩ и Канада почти няма никава работа за нискоквалифицирани хора. А нашите и румънцките квалифицирани кадри без това са страшно малко...
6
1
 
28
 
! Отговори
Англ. двуличие преди 9 години
Нали знаете кои си фалшифицират личните данни, без да им мръдне окото? Точно от тях се опитват да се отърват британците, но който се е заинатил, лесно няма да се откаже. А млади, високообразовани хора не връщат! Принципа им е да привличат качествените, а мързеливците, неграмотните и криминално проявените да ни ги връщат. После ни опяват, че нарушаваме гражданските права на тези, дето ни ги връщат, защото настояваме да им ограничат социалните помощи, да работят и да не раждат по 20 чавета.
5
3
 
40
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Направете заплатата в БГ 1000 паунда ) и никой няма да ходи на мокрият препълнен с *** остров (Англия)