Новият испански крал ще чисти репутацията на двореца

Фелипе Шести изключи сестрите си от кралското семейство
29 юли 2014 13:34, Елка Василева
6
Новият испански крал ще чисти репутацията на двореца
Крал Фелипе Шести. Снимка: Reuters

Сметките на испанския кралски дворец ще бъдат подлагани на външни проверки, а резултатите ще стават публично достояние - това предвиждат мерки, разпоредени от новия крал Фелипе Шести, с които той явно иска да изчисти пострадалата репутация на кралското семейство, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Мерките, обявени от двореца, включват планове за нов кодекс за добро поведение, забрана членовете на кралското семейство да работят за частни фирми и по-строг контрол върху получаването на подаръци от кралското семейство.

През последните години кралският дворец беше разтърсен от редица скандали и Фелипе, който се възкачи на престола миналия месец след оттеглянето на баща си Хуан Карлос, обяви намерението си да възстанови общественото доверие в монархията. Очаква се оповестените нови правила да бъдат одобрени до края на годината.

В изявлението на двореца е посочено, че кралското семейство ще се състои от Фелипе, съпругата му кралица Летисия, родителите му Хуан Карлос и кралица София и двете му деца.

Сестрите му Елена и Кристина вече няма да бъдат смятани за членове на кралското семейство и няма да бъдат на издръжка на двореца, въпреки че ще запазят титлата "инфанта".

Най-сериозният скандал, разтърсил кралското семейство, засяга Кристина, която е заподозряна в разследване за корупция и незаконно присвояване, водено срещу съпруга й Иняки Урдангарин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ИспанияФелипе Шести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Basta mu na toa e ubival zel jiwot slonove i drugi redki jiwotni v Afrika.Susto taka ima nqkolko bratq i sestri, i nezakonni bog znae kolko(rabota na basta mu)Susto taka izpolzwane politikata s korupziata, i drugi finansovi mrusotii s danachnite,Ta ottam reputaziata na dworeza.
4
1
 
5
 
! Отговори
Парцалмайстер преди 9 години
Такива се чистят с механичен уред, за площаден монтаж.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** трябва да се изчистват до крак!Тук един мадридски *** ожени дъщеря си за някакъв *** и масрафа по сватбата и 500 гости *** ги платиха българските *** .Защо ли? - Защото си мислеха, че цар щял да им оправи бакиите за 800 дни! За малоумието винаги се плаща солено!
2
8
 
6
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Той си и има вид на чистач ((
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ползва химическо чистене.