Разследват финансирането на кампанията на Саркози през 2007 г.

Става дума за предполагаема схема с фиктивни фактури
29 юли 2014 13:12, Елка Василева
1
Разследват финансирането на кампанията на Саркози през 2007 г.
Никола Саркози. Снимка: архив, Reuters

Френското правосъдие започна предварително следствие срещу Никола Саркози по подозрения в незаконно финансиране на предизборната му кампания за президент през 2007 г., пише днес в. "Паризиен", предаде Франс прес.

Вече се води разследване на предизборната кампания на Саркози през 2012 г., припомня агенцията.

Още по темата

Според вестника, който не назовава източниците си, прокурорът на Париж "е започнал съвсем дискретно в началото на юли" ново предварително следствие срещу Никола Саркози и дясната му партия Съюз за народно движение (СНД) по подозрения в незаконно финансиране на предизборната му кампания преди седем години.

На 8 юли е извършен първи обиск при откриването на това следствие, което още е в съвсем начален стадий, пише изданието.

Разследванията са насочени към предполагаема схема на фиктивни фактури, чрез които предизборните разходи на Саркози се прехвърляли на партийните сметки.

От 27 юни вече се води подобно следствие по подозрения в незаконно финансиране на неуспешната предизборна кампания от 2012 г. на тогавашния държавен глава.

Бившият президент на Франция вече е следствен за злоупотреба със служебно положение, активна корупция и нарушаване на тайната на следствието в дело за телефонни подслушвания. Тези съдебни афери може да осуетят евентуалното му завръщане в политиката, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ФранцияНикола Саркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари