Барозу: ЕС е готов да защитава своите принципи в конфликта Русия-Украйна

Днес лидерите на ЕС обаче няма да взимат решение за нови санкции
Обновена: 30 авг 2014 14:14 | 30 авг 2014 14:14,
76
Барозу: ЕС е готов да защитава своите принципи в конфликта Русия-Украйна
Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу предупреди Русия, че ЕС е готов да защитава своите принципи в конфликта, породен от събитията в Украйна. Той призова за политическо уреждане, преди кризата да достигне "точка, откъдето няма връщане назад", предаде Ройтерс.

"Русия не бива да подценява волята и решимостта на ЕС да застане зад принципите и ценностите си", каза Барозу на съвместна пресконференция в Брюксел с украинския президент Петро Порошенко. Той допълни, че не е късно да се намери политическо решение на конфликта.

"Уреждането на кризата в Украйна по пътя на преговорите при спазване на нейния суверенитет - това е нашата най-важна задача, допълни Барозу, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Междувременно финландският премиер Александер Стуб заяви, че лидерите на Европейския съюз няма да вземат решение за нови санкции срещу Русия на днешната среща на върха в Брюксел, предаде Ройтерс.

"Ясно е, че ще обсъдим нови санкции, тъй като положението (в Украйна) се промени през последните няколко дни, но няма да вземем решение за каквито и да е санкции днес", каза Стуб в интервю за държавното финландско радио.

"Ако Русия продължи с опитите си да дестабилизира (Източна Украйна), мисля, че ще е правилно да бъдат засилени санкциите, но се надявам, че това няма да се случи. Има страни, които искат незабавно втвърдяване на санкциите и страни с по-умерен  подход", каза финландският премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРИНЦИПИ ЛИ ???И какви толкова велики принципи ви водят вас, заедно с великите щати заведохте хорицата от Украйна до ръба и ги оставихте сами да направят последната крачка, това ли са ви принципите?Защо не казахте, че е против птинципите ви някой (САЩ) да дава пари на МАЙДАНЦИТЕ за "МИРНИТЕ" им протести? Видяхте ли сега колко са мирни а.
48
0
 
1
 
! Отговори
ЕСПОР преди 9 години
Ха дано великият вожд Барозу да нареди на нашето президентченце да нарами калашника и да замине като доброволец на война срещу Русия. Че то зорлем мека китка свърта ли се? Заминавай да оправяш света или света да те "оправя", Мистър Бийн!!!
47
0
 
4
 
! Отговори
торище с мухи преди 9 години
другарят *** зу си отсвири мандата , да ги видим новите евро *** до къде ще я докарат със съдрания чувал наречен евросъюз , май му се види края, *** толкова много държави ,че и нахата , ама и ние сме си де! преебахме отоманската импперия , третия райх , съветския съюз , та някакъв си *** евросъюз ли ще ни се опре , и без това ни мислят за троянски кон на русия не знаят с кого са се захванали , ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
46
0
 
3
 
! Отговори
проруска преди 9 години
За какви принципи става въпрос в ЕС?
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BAROUZO ZATVARQI SI TAPATA USTA
44
0
 
4
 
! Отговори
vp преди 9 години
Остава байРози да грабне една базука и да атакува Русия. Никой друг нормален човек няма и да си помисли да си жертва живота заради Велика Полша.
43
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Много ми е любопитно как тия т.нар лидери на ЕС си представят една евентуална война с Русия. Да не правят паралел с Хитлер и как е успял да мотивира хиляди млади хора да жертват живота си. Успял е защото младите тогава са били неинформирани, не са имали достъп до световни медии, не са можели свободно да четат и обменят информация и да научат какво мислят по света хората. Да не би да си мислите че ако стане война младите европейци ще бързат да се запишат доброволци и да загинат за вашето величие!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интерсно какви са принципите на Европа,интересите на САЩ,Германия и Франция без заинтересованост на другите държави?Поставяне в икономическа зависимост страните членки и по-лесно управление на държавите.Защото управлението на ЕС е една арогантна икономическа структура подчинена на войнсвените амбиции на САЩ за световно господство.
41
1
 
8
 
! Отговори
анонимен 53 преди 9 години
До 63 анонимен. За какво да строя отново фабрики . Ние ги ИМАХМЕ. НО С БРАТСКАТА ЕВРОПЕЙСКА ПОМОЩ ГИ ЗАМЕНИХМЕ ЗА 4 АМЕРИКАНСКИ БАЗИ. ИКОНОМИКА ПО АМЕРИКАНСКИ И СТАНДАРТС НИ АФРИКАНСКИ. *** загубен.
40
0
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
KOI VIE ? OT IMETO NA KOI GOVORI BAROUZO? VIE NQMATE NIKAKVI CENNOSTI, ZATOVA VI OBRASHTAME GRAB ! VIE NE ZABELQZAXTE CHE RUSIA I KITAI VI SPASIXA OT MNOGO VOINI, V KOITO USA ISKA DA VI VKARA, SEGA TRAGNAXTE NA VOINA SRESHTU RUSIA ? VIE STE PREDATELI A PREDATELITE SE NAKAZVAT SAS SMART! NIE SME DALI START NA VOINATA RUSIA SRESHTU USA - EC- EVREITE ! VOINATA ZAPOCHVA NA 1/09/2014 ! CELIQT SVQT DA SE GOTVI ZA VOINA, DA IZCHISTIME XLEBARKITE I IZVANZEMNITE OT ZEMQTA ! RUSIA I SVETA SHTE POBEDQT !
39
0
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
NALI USA I EC. SHTQXA DA PLATQT DALGA NA UKRAINA? KOQ GODINA ? USA I EC IZLAGAXA UKRAINA I SAZDADOXA VOINA S RUSIA ! IZGLEGDA CHE USA I EC ISKAT DA REKETIRAT RUSIA ? XEM VOINA, RAZMIRICI A I JUGEN POTOK NE MOGE DA SE STROI A I TRANZITA TRQBVA DA MINAVA PREZ UKRAINA A UKRAINCITE KRADAT A I NE SA SE IZDALGILI? EC SI MISLI CHE RUSIA NQMA DA IM SPRE GAZTA PROSTO ZARADI BIZNES? EC GRESHI, RUSIA GO PRAVESHE OT I SAS LUBOV KATO KAM BRATQ ! RUSIA SPRETE GAZTA ZA EC SEGA,DOKATO UKRAINA NE SE IZDALGAT!!
38
1
 
5
 
! Отговори
анонимен 53 преди 9 години
До -46. Верно бе. Как не се сетих. Американски *** - голям ***. ДА ТИ Е ВКУСНО.
37
0
 
1
 
! Отговори
От 46 преди 9 години
Заета ми е устата в момента.
36
0
 
6
 
! Отговори
анонимен 53 преди 9 години
До 46. Що мълчиш бе брат. Да не си обиден като ИВАН КОСТОВ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
35
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До 46 . Не е ли по добре да попитаме БЕЗРАБОТНИТЕ ОТ: МАШИНОСТРОЕНИЕТО, ХИМИЯТА, ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ, ХРАНИТЕЛНО ВКУСОВАТА И РЕД ДРУГИ, КОИТО СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ СЕЛАТА ОКОЛО АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ.
34
1
 
16
 
! Отговори
До 46 преди 9 години
Да, не съм комунист, а съм нещо по страшно за такива като теб, предатели и мениджерчета на чужди интереси. И няма какво да питам селяните около базите и те като теб за някой долар са готови и *** да лижат. Какво ги интересува какво се случва с държавата важно е да са добре в момента. Типично селски манталитет какъвто е и твоят. И апропо, не харесвам Сидеров малко е налудничав, но понякога говори верни неща.
33
1
 
14
 
! Отговори
бимбо преди 9 години
Не знаете колко сте прав за златото, ама за какво ни е злато, та ние съществуваме фиктивно, едно село харчи колкото един американец, та злато не ни трябва, а само *** като тебе предани на новите господари.
32
2
 
16
 
! Отговори
Гласът на народа преди 9 години
Барозу ще поджавка и като види дебелия ще спре. А защитата на фашагите не е наш проблем, да се помирят с Новорусия и да си гледат евроживота! Друг вариант няма, колкото и да им се иска на поляците една война с Русия, това няма да стане защото на европейците им се живее и при това луксозно.
31
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До 46. СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ ЗА ЕДНО. Реформи и независими СЪД И ПРОКУРАТУРА. И всички управлявали България от последните 25 години на съд. Останалите глупости ,които си написал ги остави за някои митинг на ГЕРБ ,РБ,ББЦ. И ..............
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
46 заради такива заблудени овце като теб САЩ правят каквото си искат по света. Опростачването и оглупяването на нацията върви по план и ти си поредният пример.