Георгиева зове за защита на хуманитарните работници

Тя осъди убийството на Дейвид Хейнс от "Ислямска държава"
Обновена: 14 сеп 2014 16:30 | 14 сеп 2014 16:23, Камелия Цветанова
45
Георгиева зове за защита на хуманитарните работници
Снимка: Ройтерс, архив

Еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева, която в следващата ЕК ще има друг ресор, призова днес за защита на хуманитарните работници, след като стана ясно, че записът от обезглавяването от "Ислямска държава" (ИД) на британеца Дейвид Хейнс е автентичен.

Още по темата

Шокирана съм от вестта за убийството на Хейнс от ИД, заявява Георгиева. Осъждам тази жалка и ужасна постъпка, Дейвид се беше посветил на хуманитарното дело и единствената му цел бе да
помогне на цивилните, пострадали от конфликта в Сирия, добавя тя.

Георгиева отбелязва, че дейността на Хейнс е била напълно мирна, както е на цялата хуманитарна общност, която се бори единствено за човечност и солидарност, като се стреми да осигурява помощ, независимо от самоличност, религия и националност. Хуманитарната помощ е в полза на всички хора и народи, затова международното хуманитарно право трябва да бъде спазвано от всеки, заявява Георгиева. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
КЪМ АЛ преди 9 години
А ОТ ТВОЙТА ПРОСТОТИЯ КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА БЕ ПРЪДЛЪО. ОСВЕН ДА ДРАСКАШ КАТО КОТКА ПО ВРАТИТЕ ДРУГО НЕ МОЖЕШ....ХАЙДЕ ПРИ СТАНИШКАТА И ПРИ ВОЛЕН НА ТЯХНИТЕ ВРАТИ ДРАСКАЙ ! НЕ Я МИСЛИ КРИСТАЛИНА....
26
0
 
0
 
! Отговори
Параграф 22 преди 9 години
ПояснениеКнигата е иззета от книжарниците в Германия и Швейцария и е забранена. Авторът е написал също и "Третата световна война".
25
0
 
1
 
! Отговори
Параграф 22 преди 9 години
До Анонимен 37: и мен все ме трият, а 18, който ми е краднал ника (параграф 22) - не. И без да пускам линкове всеки може да прочете в нета забранената книга в два тома "Властта на тайните общества през ХХ век". Там си пише всичко, че и още.
24
0
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ааа, Багдади беше и в София на среща с Рустамчо, кое за къде си е, питайте Писанчо ако не вярвате.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКА В *** !
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците очакваха ИД да предприеме настъпление срещу Башар Асад. Затова им даваха пари и оръжие. Излезе, че не са ги познавали.Най-голямата антитерористическа война не води САЩ, а Сирия. И точно американците пречат за унищожаването на терористите. Не само пречат, но дори активно им помагат.Лицемери. Трогнали се от убийствата. Тия ще се трогнат само от финансова загуба. Само тогава ги боли.
21
0
 
8
 
! Отговори
от № 26 преди 9 години
Тоя, дето ми е сложил минус, невежа ли е да щракне в нета и да провери. Писаха го всички сайтове, включително и тоя.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой крив, кой прав не знам, знам само, че САЩ дадоха крупна сума пари на ИДИЛ няколко дни преди настъплението в Ирак.
19
0
 
10
 
! Отговори
KUK преди 9 години
RUHNAL BLOK V NIGERIA VZE 40 GERTVISVETKAVICNA REAKCIA NA KRISTALINA--BARZO LAGETE OT KAKVO IMATE NUGDA.POTOPENI SELA V MIZIAI SEVERNA BALGARIA.KRISTALINA--KADE SE NAMIRASHE TOVA CE NE SE SESHTAM, PAK I PARITE SVARSHIHA,OTIDOHA ZA BRATSKA N I G E R I A.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая лично на мен ми е много противна !
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е тая беее??Предложила е обезщетение за наводнените райони в България от ...............6% вурху щетите!!*** оядена!!!30 хил евро на месец заплатка а българите да го духат.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената партия, която не е слуга на краварите уса! АТАКА ПОБЕДА!
15
0
 
17
 
! Отговори
параграф 22 преди 9 години
Западните бандити първо пращат в набелязаните страни своите главорези,за да предизвикват граждански,и.и религиозни,или и двете заедно войни,а след това лицемерно им пращат "хуманитарни работници",повечето от които са на служба в националните терористични разузнавания,чиято цел е не хуманитарна дейност,а още повече забъркване на кашите,за да не могат набелязаните за жертви страни никога да не излязат от батака в кйто "хуманистите" са ги вкарали.Такава е американо еврейската мерзост.
14
0
 
20
 
! Отговори
гроб преди 9 години
Нa мен ми писнa от лицемернaтa комсомлскa реторикa нa тия политици!!Тaя зове зa зaщитa нa хумaнитaрните рaботници, a сaмо преди седмицa съпaртиецът й Горaнов кaзa, че не ни трябвaли скъпо плaтени лекaри, a млaди пaрaмедици!Предстaвяте ли си!?
13
0
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Жалко за човека, но в случая кармата го е застигнала. Помагал е на убийци и терористи и те са му се отблагодарили. Или както казваме ние Българите, храни куче да те...ъъъ...обезглави.
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз осъждам действията на тази жена срещу народа от който претендира че е тя.
11
0
 
24
 
! Отговори
маймун дере преди 9 години
Тази тъпоумна *** няма ли да осъди убийството на хиляди българи по време на Баташкото клане,обявено от западните господари за "махленска свада"?Няма ли да осъди хилядите избити тракийски българи през 1913 г. и стотиците хиляди прокудени.Или,когато става въпрос за презряните гои това няма значение.Така както предателите от т.н "народно събрание" и президенти чучела се скъсаха да се извиняват на Турция(забележете,не на българските турци,а на господарите от Турция),за шепа пострадали турци.
10
1
 
26
 
! Отговори
Сляпо да прогледа преди 9 години
Кристалинке, пишем ти от България,Да, тук дето си се родила, от тук ти пишем. А пък тук в България имаше наводнения. Няколко. С жертви! И с много материални щети! Дето се вика, ситуацията е "бедствена и аварийна", уважаема госпожа комисар по Бедствията и авариите.А, между другото как е креслото в Брюксел? Мекичко, топличко...и заплатката доволно...а, така, да си жива и здрава, заплатката ти я плащаме НИЕ. Да, и тези дето нямат къщи в Мизия, и те ти я плащат!
9
0
 
18
 
! Отговори
aaaa преди 9 години
НАПЪЛНИХТЕ ВИЕНА,ГЕРМАНИЯ ,БЪЛГАРИЯ С ИСЛЯМИСТИ ,ХРАНИМ И ИЗРАЖДАМЕ ЖЕНИТЕ ИМ,ИЗХРАНВАМЕ ТЕЗИ МЪРЗЕЛИВЦИ С ПОМОЩИ ,А СЕГА СЕ ЧУДИТЕ И СЕ ШОКИРАТЕ ,ТЕЗИ ИНДИВИДИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ ,ДОРИ ВТОРО ,ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ СЕ КАПСУЛОВАТ И ВСЕ НЯКОГА ЩЕ НИ ИЗКОЛЯТ,НО ВИЕ ЯВНО ТОВА ГО ЖЕЛАЕТЕ..ТОВА Е ГОЛЯМА ГРЕШКА НА ЕВРОП.АДМИНИСТРАЦИЯ
8
0
 
10
 
! Отговори
PATRIOT преди 9 години
EI ZARADI TAKIVA KATO TAQ SME STOQLI 500 GODINI POD TURSKO ROBSTVO, A SEGA I POD IUDO-MASONSKO VLADICHESTVO!!! PRODAJNA ALCHNA JENICA - PROVAL SLED PROVAL NAKRAQ I TIKNAHA TAM V RYCETE NAI UMRQLATA DLYJNOST V EU BAREM SE USETI CHE ZA CHEP ZA ZELE NE STAVA, AMA NQMA NASISHTANE LAKOMA GUSHA I PAK SE.TIKA TAM KATO KUDUK TYRCHI IZ KORIDORITE V BRIUKSEL! UJAS NQKAKYV!!!