Десет хиляди полицаи ще протестират по улиците на Брюксел

Недоволството е свързано с решения за ранното им пенсиониране
18 сеп 2014 10:19, Елка Василева
5
Десет хиляди полицаи ще протестират по улиците на Брюксел
Снимка: архив, Reuters

По улиците на Брюксел днес се очаква да протестират 10 000 полицаи, недоволни от липсата на политически решения, свързани с тяхното ранно пенсиониране.

Предвижда се протестиращите да блокират възлови пътни участъци за два часа в най-натовареното движение в града преди обед. Полицаите са несъгласни с това, че партиите, преговарящи по съставянето на следващото правителство, не предвиждат мерки в отговор на решение на Конституционния съд, с което възрастта за пенсионирането на тази категория служители бе повишена.

Сега всички служители на белгийската полиция могат да се пенсионират на 62 години, а до решението на съда според категорията си те имаха право да излязат в пенсия, ако са навършили съответно 54 или 60 години. Партиите, които се очаква да съставят новото федерално правителство, предвиждат въвеждането на по-строги условия за пенсиониране на служителите в обществения сектор, като възнамеряват да въведат почти пълно отпадане на възможностите за предсрочно излизане в пенсия.

Най-засегнати от подобна мярка биха били полицаите и служителите на железниците, за които досега се правеше изключение и те можеха да се пенсионират, преди да са навършили 60 години.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Брюкселбелгияполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
геврек преди 9 години
ами да окопират евро парламента
2
0
 
2
 
! Отговори
като реклама преди 9 години
Свят рисувам те
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ги нахранят с полски ябълки - и готово!Айде следващата новина!