Светът е изправен пред безпрецедентно ниво на кризи

Кристалина Георгиева: Реагираме, след като вече е твърде късно
Обновена: 24 сеп 2014 07:51 | 24 сеп 2014 07:38, Камелия Цветанова
47
Светът е изправен пред безпрецедентно ниво на кризи
Снимка: Ройтерс

Светът е изправен пред безпрецедентно ниво на кризи след Втората световна война и хуманитарната общност скоро няма да бъде в състояние да реагира, предупреди европейският комисар по хуманитарната помощ Кристалина Георгиева, предаде Франс прес.

Още по темата
"Днес имаме ниво на кризи в света по-значително от всякога след Втората световна война и основната причина за тази ситуация е, че реагираме, след като вече е твърде късно", каза Георгиева на пресконференция в кулоарите на Общото събрание на ООН, цитирана от БТА.

Повече внимание трябва да обърнем върху превенцията и разрешаването на конфликти, да действаме, преди войните са в разгара си, допълни тя. В противен случай няма да бъдем в състояние да се справим с последствията от хуманитарните кризи, генерирани от конфликти, предупреди Георгиева.

Международната общност харчи все повече пари за хуманитарна помощ -17 милиарда долара до края на 2014 г. срещу 2 милиарда през 2000, каза еврокомисарят.

Тя съобщи, че 450 хуманитарни работници са били убити, ранени или отвлечени през 2013.

"Ние не смогваме да реагираме, не защото няма пари, не защото няма хора, които да рискуват живота си, а защото нуждите растат по-бързо от нашата способност за отговор ", подчерта тя.

Еврокомисарят даде за пример хуманитарните кризи в Ирак и Сирия, които се влошиха драстично през последните месеци. Видяхме в Ирак вътрешно разселване в мащаб, който надхвърля капацитета за реагиране на хуманитарната общност. Най-малко половин милион души са разселени от райони в Северен Ирак, контролирани от джихадистката групировка Ислямска държава, и не получават никаква помощ, припомни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Джиб преди 9 години
Сталинке! - първо ООН е сатанинска организация - основата върху която искат да изградят световния ред на антихриста и второ проблемите в ирак и сирия са изцяло дело на сатанистите от сатанинската синагога в сащ.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
видяхме какво се случи в източна украина,там имаше и хуманитарна криза и геноцид но за ЕС и сащ там се случваше операция за прочиатване на терористи,значи ако не си съгласен да бъдеш убит и се противопоставиш на това ставаш терорист
36
2
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Аз като я видя тази кифла и все на секс ме влече, пфу!
35
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Днес имаме ниво на кризи в света по-значително от всякога след Втората световна война и основната причина за тази ситуация е, че реагираме, след като вече е твърде късно"Аз бих казал, че основната причина за световното ниво на кризи по света са личности като Кристалина Георгиева и масоните, които са струпали около 80% от парите по света около себе си без да оставят нищо на останалите хора. Реагирате твърде късно или въобще не реагирате за да трупате повече пари на чужд гръб. МВФ, ЕС, ЕК и др.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анти Криз преди 9 години
Където е минал САЩ и ЕС трева не никне.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мериза съжаление, сай роменге-то са поне 3 пъти повече и при създадената и непрекъснато толерирана с детски, помощи, безнаказаност, права и други бонуси електорална култивация ще продължават да се множат екцпоненциално.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалина не е глупава и се крие в Брюксел вместо да помага на място в Ирак и Сирия.
31
0
 
8
 
! Отговори
Ф преди 9 години
Сега ли разбра че е твърде късно?а за какво си там изобщо? Омръзна му на народа да слуша всеки ден лоши новини и само обещания
30
0
 
6
 
! Отговори
Манипулират ли ви? преди 9 години
Тя ви показва, чрез държане, жестове и цялостно излъчване изобщо, да не искате и очаквате нищо от нея или ЕС - НЕ ДАВАТ НИЩО, САМО ВЗЕМАТ!!А тя е поставена ,да ви спира да искате, като ви обяснява, че няма за даване!Спрямо вашите очаквания и способности да грешите, изграждат логическата грешка, която животните правят: Композиционна заблуда - предубеждението, че когато нещо е вярно за една съставна част, то трябва да е вярно за обекта/системата, в който участва.А системата не е ЧОВЕК!
29
0
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 9 години
Ние народа гласуваме за да мизеруваме и гладуваме а нищо не се прави по въпроса
28
0
 
6
 
! Отговори
Долу комунягите преди 9 години
Кръщелно име - Сталинка ..... Всичките са червени ***!
27
0
 
8
 
! Отговори
Мери преди 9 години
ЕС беше формиран с цел трите Големи: Германия, Франция , ВБр , а към тях се пъне и Полша, да получат контрол над цяла Европа. САЩ реагираха и направиха ръководството на ЕС техни покорни слуги. Шенкелът върху БГ е двоен: от ЕС и САЩ. Струва ми се,че ще си останем бедна, разнебитена и политически и икономически нестабилна страна, най-бедната в Европа,дори и Румъния ни изпревари. Ии Турция вече ще няма интерес към нас. Защо са й 400 хил.*** ?
26
0
 
12
 
! Отговори
A преди 9 години
Сталинке,Сталинке, ще ни разкатаете съвсем
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКЪВ НАЗИДАТЕЛЕН ПОГЛЕД !
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че ние си бяхме в перманентна криза и преди Евросъюза. Заради наследството и инерцията от Соц-а и "любимата Партия", както и поради специфичния ни манталитет на ярки и незаменими индивидуалисти, тръгнали да наваксват с натрупването на капитала на каквато и да е цена за няколко дена...2 млрд бюджет за 2000, срещу 17 за 2014 - а с колко междувременно е нараснало населението на Земята и не е ли именно там проблемът, съчетан с лакомията и тарикатлъците за правенето на все повече пари?
23
1
 
14
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Стига сте плашили хората бе,ние винаги сме били в криза,а вие лапачите ни дерете по 10 кожи от гърба,след като създавате само кризи трябва да ви избием като кучета с лопатата!!!
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откакто се създаде тоя евросъюз и откакто влязохме в него-само кризи, кризи, кризи. Не ни стига това, че ни налагат *** и неморалноста си, но постоянно за кризи говорят Ами като не може да се справи тоя съюз-да се разпусне и тва е!!
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реагирате твърде късно, защото по цял ден си чешете топките срещу дебела заплата. Не ви се плаща за да се оправдавате.
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая гербаджийска бабукера не отговаряше ли вече за данъците в ЕС? Стига вече се е изказвала за кризи, видяхме я 4г за колко кризи ни е помогнала
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До emil.popov.35Каква злоба? Та в западната преса е отбелязано, че в телефонен разговор между шведския министър и датския му колега, шведа е намекнал, че действията на САЩ в " НЯКОИ " моменти трудно се различават от тези на арабските терористи..Та това е факт.Или шведи, датчани и те са озлобени?