Русия не може да променя споразумението ЕС - Украйна

Малстрьом: Новата ЕК няма да допусне това
101
Русия не може да променя споразумението ЕС - Украйна
Снимка: Ройтерс

Не трябва да се позволява на Русия да променя споразумението за свободна търговия между ЕС и Украйна, заяви днес Сесилия Малстрьом, която е кандидат за еврокомисар за търговията, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
"Аз няма, ако бъда одобрена, и ЕК няма да позволи на Русия да променя споразумението", заяви шведката при изслушването си пред Европейския парламент.

По думите й Русия е изразила много притеснения по повод споразумението, като според нея повечето са икономически.

Малстрьом се надява отлагането с 15 месеца на прилагането на споразумението за асоцииране с Украйна да осигури време за преодоляване на различията.

Тя припомни, че на министерската среща Русия-ЕС-Украйна на 12 септември в Брюксел бе постигнато споразумение да се отложи действието на споразумението до 31 декември 2015 година, като европейският пазар остава отворен за украински стоки, но се запазват украинските мита върху европейските стоки, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Това решение бе прието по молба на украинската страна, уточни Малстрьом.

Като цяло през тричасовото изслушване на кандидатката за еврокомисар за търговията в Европейския парламент на украинската тема бяха отделени около 9 минути. Основната част от дискусията бе посветена на преговорите за споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ, като бе отразено безпокойството на евродепутатите от загубата на 1,3 милиона европейски работни места, обсъден бе рискът от понижавана на санитарните стандарти за европейската селскостопанска продукция, както и въпросът за спазването на авторските права. Сред останалите теми от дискусията бяха споразумението за свободна търговия с Канада, развитието на търговските отношения с Китай и други азиатски страни, както и с Израел.

Като цяло депутатите водеха диалога с Малстрьом със забележителна симпатия. Експертите в Брюксел и по-рано заявяваха, че назначаването на представителката на Швеция, която в сегашната комисия е еврокомисар по вътрешните работи, на поста еврокомисар по търговията в новата комисия практически не подлежи на съмнение.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
До Буда преди 9 години
Това, което със сигурност знам е , че си поредната жертва на неолиберализма.Фрагментарно мислене построено на принципа "copy-paste".Сглобена информация оттук-оттам, повърхностни знания и липса на задълбоченост, объркани причинно- следствени връзки.Да пази Господ от такива полу-грамотни "умници" със свръх самочувствие.
33
0
 
2
 
! Отговори
Буда Христозов преди 9 години
До До Буда"Както правилно отбелязваш, вероятно не съм умен, но и малкото , с което разполагам ми е достатъчно"Няма как да знаеш дали ти е достатъчно колко си умен, щом сам казваш в противоречие с това, че правилно отбелязвам, че вероятно не си умен!"брилянтният ти ум и анализаторски способности са непостижими за мен.А реалните ти способности са нечовешки, същински мисловен великан."От това, че способностите ми са недостижими за теб, не следва че способностите ми са нечовешки!
32
1
 
1
 
! Отговори
До Буда преди 9 години
Както правилно отбелязваш, вероятно не съм умен, но и малкото , с което разполагам ми е достатъчно , за да не се излагам с примитивни неразбираеми коментари. Без съмнение брилянтният ти ум и анализаторски способности са непостижими за мен.А реалните ти способности са нечовешки, същински мисловен великан.
31
0
 
1
 
! Отговори
До Буда преди 9 години
"ВАЛУТАТА - няма първокласно парично предлагане"!!Това гениално умозаключение е плод на космически интелект.За логиката на написаното, нямам думи, очевидно тя е някакво велико тайнство.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямала да допусне споразумението да бъде променяно.Много на сериозно се е взела шведката.Надувки,като и наредят шефовете и всичко ще допусне.Застрахова се ЕС -няма да приема нови членки до 2020г, приеха условията на руснаците за отлагане на въвеждането на безмитна зона.Май Новорусия ще е факт,за 1г. толкова неща може да се случат, че никак да не я искат "незалежната" и като стане неизгодно друга песен ще запее кандидатката.
29
1
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Русия може и да не промени споразумението,но може да промени Украйна.До такава степен,че да го обезсмисли.Ама тяхна си работа....
28
3
 
7
 
! Отговори
mozes преди 9 години
до БудаПоклон оооо ти велики Буда ......това е мозъчен взрив това не е обикновен коментар.....да се поклоним всинца пред твоята безмерна глупост.....амин
27
16
 
3
 
! Отговори
до 64 преди 9 години
Русия да отива на майната си, а шведките са си супер!
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И грозната шведка и останалите триполови психопати фашисти4206 от ЕК отиват на майната си много скоро, ама много.
25
2
 
28
 
! Отговори
друго не произвеждат преди 9 години
Тъкмо ще изнасяме евтини ковчези за погребенията на украинските войници и ще внасяме евтини украински ***. Те, украинците, освен ***, друго не произвеждат.
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сесилия, можеш само да му ги сиснеш на Путин - ако ти позволи!
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъпата шведка е пълен въздух
22
5
 
24
 
! Отговори
Българан преди 9 години
НА АМЕРИКАНЦИ И ТЕХНИТЕ ФЕНОВЕ МОЗЪЦИТЕ СА ИМ В ЗАДНИЦИТЕ....ЕТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПЪЛНИ МОЗЪКА...
21
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Да да....знаеме, само САЩ може....Шампиона по гъзораздаване е Щата България.....ЩБ.
20
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Остава да попитаме защо промениха споразумението между Украйна и Русия, като организираха майдан и държавен преврат? Нещо намирисва на двойни стандарти.
19
2
 
6
 
! Отговори
исляма идва преди 9 години
О ти ли си от нпо одисеи прекрасти се на змеи не марси името на одисей
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
47 живеи към 5 ,10 години в европа и ще ти се изяснят процентите
17
17
 
7
 
! Отговори
st преди 9 години
русикия ще променя правилата в суверенна Европа хеххеехееххеехехех бладддддддддддддд.
16
10
 
36
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Иван, просто ще мачка с танка. Кончита ще свири песни.Обонго на палмата.Аз искам тишина и спокойствие!
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа да мисли какво ще прави с 50си милиона муслита пък може и повече да са .те мислеха че като ги взимат в европа и им дават всички права социяли и привилегий ще им се размини рязането на главите им объркахте а шведската госпожа нека изкара първо негърският х.й от ***. си това нека говори