Неправилното използване на европарите руши образа на ЕС

Кристалина Георгиева иска служба на прокурор на ЕС
Обновена: 2 окт 2014 16:33 | 2 окт 2014 15:49, Елка Василева
32
Неправилното използване на европарите руши образа на ЕС
Кристалина Георгиева. Снимка: БТА

Неправилното използване на средствата от европейския бюджет руши образа на ЕС. Това заяви във встъпителните си думи пред евродепутати от три комисии на Европарламента българският кандидат за еврокомисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева.

По нейните думи са необходими допълнителни усилия за контрола върху изразходването на европейските средства в държавите от ЕС. Измамите, не само кражбите, разрушават основите на Общността, посочи Георгиева.

Тя изрази подкрепа за обособяването на службата на прокурор на ЕС, както и за силна и уважавана Европейска служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Още по темата

Като непосредствени свои приоритети в областта на бъдещите си отговорности тя посочи бюджета на ЕС и неговите насоки през 2016 г., обмислянето на система за събиране на собствени ресурси за общностния бюджет, подготовката на бюджета за периода след 2020 година. Следва да насочим вниманието си не толкова към постъпленията в бюджета, колкото към резултатите от неговото използване, заяви Георгиева.

От първия си ден ще опитам да съдействам за успешното приключване на преговорите по бюджетите за тази и за следващата година, за да намалее количеството на неразплатените европейски проекти, посочи тя. Ако бъда утвърдена на поста, ще продължа доброто си сътрудничество с ЕП, обеща Георгиева.

Давам си ясна сметка за важността от максимално използване на средствата на ЕС. Работата ми би била да съобразя ресурсите с приоритетите за максимални резултати, заяви кандидатът. Тя обеща висока отчетност пред гражданите, които трябва да могат да се възползват от собствените си средства.

По нейните думи е необходимо да се знае какво постига ЕС с всяко изхарчено евро в помощ на своите граждани и икономики.

Трябва да бъдем силни в защитата от злоупотреба на европейските средства. В тези трудни за гражданите времена трябва да използваме бюджета прозорливо, за да даде добър плод, каза Георгиева.

Бюджетът може да помогне за икономическото възстановяване, той има пряко отношение към живота на хората. Това е разликата между живота и смъртта в областта на хуманитарната помощ, заяви още тя.

Силно вярвам в доброто отношение към служителите на ЕК, целта е до края на мандата 40 процента от тях, заемащи високи длъжности, да бъдат жени. Най-голямо значение имат ценностите, които ни помагат да превъзмогнем различията и да помагаме на несретниците у дома и извън ЕС, отбеляза Георгиева.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Asparuh преди 9 години
Ne moga da povqrvam che vsichko tova stava po vreme na mukite i stenaniqta na umirashti v Evropa (Ukraina) hora.Tezi ot EK si razpredelqt postove , naznachavat se na visokoplateni slujbi (8000 Evro+)kogato v drugiq krai na Evropa ne znaesh na drugiq den dali shte si jiv. Kakuv cinizum, otvrashtavam se.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая освен да си чекне устата пред медиите за друго става ли?
15
2
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
КРИСТАЛИНКЕ ТИЯ ДЕТО ТИ РЪКОПЛЯСКАТ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО СИ МИСЛЯТ ЩОТО АЗ ВНИКВАХ В ИЗРАЖЕНИЕТО НА ЛИЦАТА КОИТО ПОКАЗВАШЕ КАМЕРАТА . ТА ДА ЗНАЕШ ЕС ТОВА , КОЕТО ЩЕ НИ ДАДЕ ТАКИВА САНКЦИИ ЩЕ НИ СЛОЖАТ , КАТО СИ ПУСНАТ АГЕНТИТЕ ДА РАЗБЕРАТ КЪДЕ И В КАКВО СА ВЛОЖЕНИ ПАРИТЕ , ЧЕ СВЯТ ЩЕ НИ СЕ ЗАВИЕ НА НАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ЩОТО ВИЕ И ОНИЯ КОИТО НЕПРЕКЪСНАТО ГИ КРАДЕТЕ НЯМА ДА ГИ ВЪРНИТЕ . ЕЙ ТОВА РАЗБРАХ АЗ ОТ ЦЯЛАТА ТАЯ РАБОТА
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOKATO kRISTUNIA BABUNIA NE KAE 4E PRAVILNO-OZNA4AVA MOZA4NO I 4E GERBALNO OZNA4AVA KRADENO S KAKVOTO I KOSTUM4E DA SE PREDRESI NEMOI SKRI PSORIADISO OKOLO INTIMNIA SI TRTNIK
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не я гледам как се изказва...нямам съмнение че не е на нивото на западняците. Така или иначе обаче това не променя факта, че дори тия дето говорят "много умно" си живеят в собствена реалност дето няма нищо общо с живота не обикновения човек бил той българин или европеец
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значението на национален предател стои пред Вас на снимката. И ако беше близо до хората, и ако и пукаше за народа щеше да отложи изслушването, все пак загинаха хора, хора, които от недоимък работеха за 340лв и едвам връзваха двата края.
11
2
 
6
 
! Отговори
кристална преди 9 години
Каквото и да пишете днес, ккавото и да говорите и в бъдеще- всичко това е безпределна лъжа! Какво се случва в Татковината ни , Кристалинке? За какви защити ми говориш.....
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питат Радио Ереван:-Каква е разликата между оптимиста и песимиста?-Оптимистът учи английски, а песимистът -китайски.
9
11
 
6
 
! Отговори
стига нихилизъм, бе преди 9 години
Не дрънкайте глупости, много добре се представя в момента. Тя не може да говори с конкретика, преди това са дадени и писмени отговори на поставените въпроси. Да не мислите, че там е такава *** като в БГ парламента и на всеки олигофренски въпрос трябва да отговаря с цифри, напр. кой щял да храни ирландските рибари и пр. Съвсем балансирано се изказва жената.
8
9
 
14
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Неправилното използване на европарите руши образа на ЕС"През оная ми работа е образа на ЕС. Интересува ме България да е добре. А тая Кристалина какво направи за България ? Нищо. Като си иска образа на ЕС да си го взема. Но за мен това не е никаква българка и е абсурдно твърдението, че защитава нашите български интереси пред Европа. За нея са по-важни интересите на Европа отколкото интересите на България. ЕС сами сложиха летвата или сте родолюбци за България или глобалисти служещи на ЕС.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един студент се явява на писмен изпит за да влезе в университета, а Кристалина иска да е комисарка и говори общи приказки и клишета по предварително известни теми и въпроси. Направо пародия на корупция и то за висшите постове в ЕС.
6
5
 
12
 
! Отговори
mkati преди 9 години
Сталинке,*** много се грижиш за имиджа на ес,а за България хич не се грижиш.Та се питам,защо си еврокомисар от квотата на България.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КЪДЕ СИ *** СТАЛИНКЕ ДА ВИДИШ КАКВИ ЧУДЕСИИ СТАВАТ У НАШАТА КИТНА ГРАДИНА ***? АМА НА ТЕБЕ ТИ ДРЕМЕ НА ФУСТАТА. НАЛИ БАНКОВАТА ТИ СМЕТКА Е ПЪЛНА ДОГОРЕ С ЕВРО. КАКВО ТЕ ИНТЕРЕСУВА ЗА БАЛАМУРНИЦИТЕ ЧЕ ОТВАРЯТ ПРОТИВОПЕХОТНИ МИНИ НА СТРУГ ЗА 400 ЛВ НА МЕСЕЦ. А ПЪК ЧЕ СА СЕ ВЗРИВИЛИ ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ ТЕ ВЪЛНУВА. ТИ НЕ СИ ОТ ТУК И СИ ЗА МАЛКО. БРАВО САМО ТАКА.
4
5
 
17
 
! Отговори
българин преди 9 години
Тази е ***-унищожител на България !
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да като се отпуснаха средства за нищо правене и измислени програми с цел точене на пари,като нямате надзор на тези измислени програми ,що се козиш!?
2
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая калинка на ГЕРБ нито държа някакви изпити, нито конкурси и понеже Тиквата я предложи, сега се прави на най-умната.
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОРИСОВЦЕ ДАЙ НА БЪЛГАРИЯ ВЪЗДУХ КО ДРЕМИШ ТАМ ПО ЗАПОВЕД НА БОРИС АГА.