Германските компании напускат страните, където има ебола

Обмислят финансиране на проучвания на вируса
2
Германските компании напускат страните, където има ебола
Снимка: Ройтерс, архив

Всички германски компании, работещи в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея се изтеглят от района заради епидемията от ебола, съобщи днес Асоциацията за германско-африкански бизнес, цитирана от ДПА.

Още по темата
Всички инфраструктурни и енергийни проекти в тези страни, изпълнявани от около дванадесетина германски компании, са спрени за неопределено време, съобщи в Берлин директорът на  асоциацията Щефан Либиг.

Той допълни, че проектите в други африкански страни, сред които Демократична република Конго, Намибия и Южна Африка ще бъдат продължени, като предупреди, че паниката около ебола може да подкопае репутацията на континента като процъфтяващ бизнес партньор.

"Трябва да внимаваме да не допуснем Африка отново да стане известна като кризисен континент, където болестта се шири", отбеляза Либиг.

Според асоциацията Либерия и Сиера Леоне са били сред страните с най-силен икономически растеж в света преди епидемията от хеморагична треска, която често води до фатален край. Заради вируса ебола обаче се очаква този растеж да премине в спад.

Асоциацията сега обсъжда начини, по които германската промишленост може да подкрепи усилията за ограничаване на епидемията в Западна Африка, като се доставят оборудване и предпазни средства. Обмисля и финансиране на проучвания на вируса. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
KLO преди 9 години
PLAHOVETE NA PUSKAT KORABA.