Кметът на Рим регистрира 16 гей бракове, пренебрегвайки закона

Днес е прекрасен ден за борбата за човешки права, похвали се той
81
Кметът на Рим регистрира 16 гей бракове, пренебрегвайки закона
Снимка: Ройтерс

Левоцентристкият кмет на Рим Иняцио Марино призна валидността на 16 гей бракове, сключени извън Италия.

Церемонията за регистрирането им в кметството вчера - първата подобна в италианската столица, предизвика гневна реакция от едсноцентристкия министър на вътрешните работи и Римокатолическата църква, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Днес е прекрасен ден за борбата за човешки права, каза кметът Марино, който регистрира браковете на 11 мъжки и шест женски двойки, сключени в чужбина.

Макар че гей браковете са незаконни в Италия, някои градове позволяват на еднополови двойки, сключили законен брак в други страни, да регистрират съюза си в кметствата след завръщането си, също както могат да сторят хетеросексуалните двойки, които се женят извън Италия. Признаването е важно, понеже може да помогне на партньора да наследи имуществото на другия и засяга здравните осигуровки, застраховането и пенсиите, отбелязва Ройтерс.

Кметът Марино получи овации при пристигането си в Палацо Сенаторио от приятели и семейства на двойките, някои от които с по три деца. Една по една двойките бяха поканени, за да станат свидетели как Марино вписва в официалния градски регистър датата и мястото на сватбите им - Испания, Португалия, САЩ и други страни.

По думите на кмета регистрациите са обикновени актове на гражданско правоно префектурата на Рим реагира, като призова да бъдат анулирани като незаконни и невалидни според италианския закон. Диоцезът на Рим порица във в. "Рома Сетте" "идеологическия избор" и "институционалната обида", която представлява постъпката на кмета, Марино бе аплодиран от членове на левоцентристката партия на пермиера Матео Ренци, според които е време Италия да даде легален статут на еднополовите партьонрства, но от десницата действието му бе възприето като умишлена провокация.

Във Фейсбук министирът на вътрешните работи Анджелино Алфано, от малката партия Нов Център-дясно, който неотдавна предупреди местните префекти, че регистрацията ще бъде невалидна, напомни, че тези бракове не са възможни по силата на италианския закон.

По думите му с вписването на 16-те брака Марино не прави нищо повече от "раздаване на автографи", Маурицио Гаспари, сенатор от опозиционната партия на Берлускани "Форца Италия", направо заяви, че Марино погазва закона и трябва да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: кметримгей двойки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
8
 
! Отговори
33333 преди 9 години
НЯКОИ ОТ ДВОЙКИТЕ С ПО ТРИ ДЕЦА... ЯВНО СВЕТЪТ СКОРО ЩЕ СЕ СРИНЕ...
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го изпеем на италиано: Правете любооов, а не воинааа...
57
1
 
14
 
! Отговори
ИЗВРАТЕНЯЦИ ! преди 9 години
...И не лягайте с мъж като с жена защото това е ИЗВРАЩЕНИЕ ! Ако узакониш едно извращение по- цивилизован ли си ?
56
2
 
3
 
! Отговори
Баба Пена преди 9 години
Добре, напишете СОДОМ ENGLISH в тубата и вижте едно мнение - не ви го натравам - помислете върху това, което Скот Ливли казва в 8-10 minuta минута
55
2
 
3
 
! Отговори
Баба Пена преди 9 години
До Берлин и всички други - И НЕ МИ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРА youtube/watch?v=WeJl6gM7eTs - НАЛИ ИСЛАТЕ ПЛУРАЛИЗЪМ НА МНЕНИЯТА
54
17
 
8
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Най-толерантно към хомосексуалистите е обществото в развитите държави като Германия, Канада, Австралия и пр. Най-агресивни пък са примитивните и мюсюлманските общества в държави като Нигерия, Сенегал, Уганда и пр. Съдейки по коментарите тук, българите по-скоро принадлежат към втората група. За съжаление българското общество е много назад в цивилизационно отношение. :(((
53
2
 
8
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Защо има толкова *ти на последък?Да не са некви експерименти с лъчи от спътници
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно Чайковски нещо не пасва и за повечето биографи не е сигурно ,че е гей.Човекът е зодия телец,има твърд поглед и сериозно излъчване,даже суховато и тази история,че е имал хомо-връзка със сина на сестра си и затова го избрал за наследник,нещо не ми се вярва.Нямал е деца,но е бил обсебен от музиката.Нищо чудно злобили -съвременници да са го натопили.
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не кастрация,а лобектомия трябва за тези.Развращават децата.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бабо Пено ,ето в това е проблемът,че жените на са на висота,а се държат като *** ***.Женските организации трябваше да забранят сурогатните майки.Да се дава дете на хомосексуални е престъпление спрямо правата на детето.Проститутките и порното също трябва да си знаят мястото -данъци 75% от печалбата.Да се **** е удоволствие и пари не им трябват.
49
2
 
8
 
! Отговори
Баба Пена преди 9 години
До от 50Никой не говори да ги кастрират, никой нищо не им забранява-нека си живеят, но да не го рекламират непрекъснато-аз не ходя постоянно на паради, за да демонстрирам, че съм хетеро. Освен това не забелязвате ли, как искат да забанят на жените (Испания напр.) да абортират за да може да осиновяват деца и да са татко, татко и аз или мама, мама и аз - сори Майкъл, ама в това не е ок!!! Жените на са родлини машини!!!
48
3
 
17
 
! Отговори
Баба Пена преди 9 години
Държавен служител пита кандидат-емигрант- Защо искате да емигрирате от тук?- Ами вижте, преди хомосексуализма се наказваше със затвор , след това с принудително лечение, после станахме демокрация и се приемаше за нормално...После започнаха гей-паради... а аз гледам да се махна преди да е станало задължително!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен Алън Тюринг всички останали,които си изброил са философи-любители на млади мъже.Алън Тюринг е кастриран като е прирмал естрогени за една година.Днес много хомосексуални мъже го правят доброволно.
46
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей твоя свят откачи тотально вече. Даже и тук има някои защитници тия ***.
45
3
 
8
 
! Отговори
54 преди 9 години
Същите ***, които кастрират Тюринг, сега са в другата крайност - гей бракове и осиновяване на деца от гей двойки. И двете неща са идиотщини.
44
6
 
10
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
До Анонимен 50Хомосексуалистите са много ценни за литературата, изкуството , модата , музиката и т.н. но винаги когато навлязат в политиката , финансите и икономиката започват с типичните си номера и са по-скоро вредни за нормалните хора!
43
2
 
4
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
До от 50 - 54 Сега в Британския Халифат какво е по-различно ! Е и ???Ако не е демонстрирал толкова напористо ,че е *** щеше да си живее добре! А и какво му е пречела химическата кастрация при положение ,че не няма влечение да забременява жени ?Всеки има право да е гей стига да не дразни хората с това , както комшията който *** жената на кварталния гледа да го прави дикретно без да разбира целия квартал за това ...ако кварталния го простреля по Х** МВР ли са виновни?
42
12
 
4
 
! Отговори
от 50 преди 9 години
Ще дам един последен пример и с това приключвам безплодния спор. През 1952г. Алан Тюринг, велик математик, бива осъден за това, че е гей и химически кастриран. Две години по-късно се самоубива на 41. Ако хората не бяха толкова ограничени той можеше да живее дълги години и да създаде/измисли още куп невероятни неща.
41
4
 
5
 
! Отговори
от 50 преди 9 години
До 52Всъщност никога не съм "викал" такова нещо :) Просто вярвам, че природата си знае работата. Нямам нищо против тях и смятам, че има какво да допринесат на света. Това е.
40
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повечето от педофилите са гейове.Едното сексуално отклонение, води до друго.Да си гей е именно сексуално отклонение.Има и много други сексуални отклонения.