ЕП одобри Виолета Булц за еврокомисар

Няма повече пречки пред очакваното утре утвърждаване на новата ЕК
Обновена: 21 окт 2014 14:02 | 21 окт 2014 12:20, Елка Василева
2
ЕП одобри Виолета Булц за еврокомисар
Снимка: архив, Reuters

Комисията по транспорт на Европейския парламент одобри кандидата на Словения Виолета Булц за еврокомисар, съобщи парламентарната група на социалистите и демократите.

Така отпада и последната пречка пред очакваното утре гласуване на целия състав на Европейската комисия с председател Жан-Клод Юнкер.

Още по темата

Снощи Булц бе изпитана в Страсбург от евродепутатите от транспортната комисия и мненията бяха, че се е справила добре. Някои евродепутати обаче бяха против нейното утвърждаване днес, тъй като отбелязаха, че тя е имала едва четири дни да се подготви и заради това е неравнопоставена спрямо останалите кандидати за еврокомисари, разполагали с почти месец за подготовката си за изпитите.

Тази сутрин предстоеше да се разбере дали изобщо транспортната комисия ще гласува оценката на Булц или ще отложи въпроса. Ако това се бе случило, утре ЕП нямаше да бъде в състояние да гласува новата ЕК и така щеше да пропадне целият първоначален график, според който новите комисари да започнат работа от 1 ноември.

След като препятствията пред комисията на Юнкер вече са преодолени, утре в 13.00 ч. българско време ЕП ще гласува нейния състав. След това в четвъртък или петък новата ЕК ще бъде утвърдена и от Европейския съвет.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
закачалка преди 9 години
Всяка една стояща закачалка за дрехи може да стане еврокомисар!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сталинка какво,ще се запознава лично с Любо Пенев ли