Протестиращ италианец се качи на фасадата на "Свети Петър"

Мъжът протестира срещу реформите на правителството
22 дек 2014 08:34, Елка Василева
0
Протестиращ италианец се качи на фасадата на "Свети Петър"
Снимка: архив, Reuters

Италиански предприемач се качи на фасадата на базиликата "Свети Петър" в знак на протест срещу реформите на правителството, предаде Асошиейтед прес.

Марчело ди Финицио, който избягва за пети път охраната на Ватикана, заяви пред АП, че е избрал позицията си над главния вход, защото е по-видима от мястото под купола, където се е изкачвал четири пъти.

"Бях прекалено високо под купола и те успяха да накарат медиите и обществото да замълчат. Сега съм по-видим", заяви Ди Финицио.

Той обеща да остане на фасадата без храна, вода или завивки, докато не се срещне с италиански правителствени лидери. "Ако някой се опита да ме спре, това ще свърши с трагедия", предупреди той. "Нямам обезопасителна мрежа и ако някой ме докосне или се опита да ме сграбчи, ще падна".

Ди Финицио заяви, че губи предприятието си - концесия за част от плажната ивица в Триест, поради реформите, приети от предишни правителства за привеждане на италианските плажове в съответствие с италианските норми и подобряване на конкурентоспособността в сектора. Според предприемача италианските политици са пренебрегнали разпоредбите, които позволяват на хора в неговото положение да запазят предприятията, в които са инвестирали.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: италияСвети Петър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари