Камерън с нови планове за борба с нелегалната имиграция

46 000 румънци и българи са влезли във Великобритания през 2014 г.
21 май 2015 20:15, Елка Василева
16
Камерън с нови планове за борба с нелегалната имиграция
Дейвид Камерън. Снимка: Reuters

Британският премиер Дейвид Камерън обяви нови планове за справяне с незаконната имиграция и за затягане на граничния контрол, след като официални данни показаха значително увеличение на дългосрочните мигранти, предаде Асошиейтед прес.

Годишната нетна миграция във Великобритания за 2014 г. е нараснала до 318 000 души от 209 000 през 2013 г. по данни на националната статистическа служба. Нетната миграция е резултат от броя на хората, влизащи в страната минус броя на напускащите я. Новите данни сочат, че нетната миграция е достигнала най-високо равнище от десет години.

Имиграцията стана един от ключовите политически въпроси във Великобритания. Все повече британци смятат, че неконтролираната миграция има негативен ефект върху сфери от безработицата до здравните услуги и жилищата.

Камерън планира да представи пред парламента нов законопроект за имиграцията следващата седмица. Целта е да се пресече практиката незаконни работници да се тъпчат в малки жилища и да проточват депортирането си, както и британци да придобият трудовите умения, необходими за работата, от която страната се нуждае.

В първата реч за имиграцията след победата на изборите Камерън заяви, че полицията ще получи правото да конфискува печалбите на незаконни мигриращи работници. На предприятията ще се забрани да набират работна ръка в чужбина, без да публикуват обяви във Великобритания.

"Силната страна не е тази, която се изолира", заяви той. "Тя е тази, която контролира имиграцията. Защото ако имате неконтролирана имиграция, имате неконтролиран натиск върху обществените услуги. Това създава фундаментални проблеми със справедливостта."

Данните показват, че миналата година във Великобритания са пристигнали 641 000 имигранти, с над 100 000 повече от 2013 година. Малко повече от половината от тях идват от ЕС.

Общо 46 000 румънци и българи са влезли във Великобритания през 2014 г., двойно повече от предишната година.

Камерън отдавна настоява, че може да намали нетната миграция до под 100 000 души.

"Разочароващо е, че не постигнахме по-голям напредък", призна британският премиер. Според него обаче данните показват ясно, че трябва да побърза с постигането на резултати. "Днешните данни показват колко далеч трябва да стигнем, за да изпълним целта си", подчерта той.

Промените в социалната система с цел намаляване на миграцията от ЕС ще бъдат абсолютно изискване при преговорите с ЕС за промяна на условията на членството на Великобритания в съюза, увери Камерън. Според британския премиер националните социални системи в рамките на ЕС могат да се окажат непредвиден допълнителен стимул за големи миграционни потоци.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Нали затова е ЕС. Обратният ефект е: идва пенсионерът англичанин и купува курник за 100000,-. Качва цените и българинът с българска заплата не може да си купи нормална къща.
13
0
 
0
 
! Отговори
Ей камърън! преди 8 години
изнесе на гърба ни цялата си предизборна кампания. срама нямаш!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До абеЧиста проба расистки коментар.
11
0
 
3
 
! Отговори
x преди 8 години
До Анонимен Не само пияндетата,а и други британци които се населиха за постоянно в България.За тях може,а за нас не може!!! Някак си не врви!!!
10
0
 
4
 
! Отговори
риж до 11 преди 8 години
"защото мързеливото рижо племе не иска да работи"Глупости! Иска, но не може, понеже надниците са натиснати от имигрантите до смешни пари, щото пестят разходи като семействата им са в България. Я си представи да си англичанин и да подържаш английска къща, семейство и деца в английското образование с... бране на ягоди, дето българите се цанят за 3 евро на час.
9
1
 
7
 
! Отговори
ха преди 8 години
британци да придобият трудовите умения, необходими за работата, от която страната се нуждае.Аауууу кой от рижите урудляци ще се хване да работи на минималната ставка тежка физическа работа !? На тях им дай яко далавери ,ходене по европейските държави уж да работят ,а им източват социалните служби ... и тъй в 3 - 4 страни ... за къй *** им да бачкат изобщо ? Само на Камеранчо не му е ясно това ! И на референдума ще загуби на 100% , защото мързеливото рижо племе не иска да работи ....
8
1
 
8
 
! Отговори
до всички преди 8 години
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА
7
0
 
19
 
! Отговори
абе преди 8 години
Камерчо! Баце! Ти тия българи и румънци с цветя трябва да ги посрещаш, защото сме 200% по-качествени хора от тия, които идват от всички други места!!!!!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ako izleznat ot EC , pak Chte trqbva da se saobrazqvat , bez da sa osnoven faktor
5
0
 
1
 
! Отговори
do nomer 4 преди 8 години
Za da otkajat svobodno dvijenie na hora , trqbva da otkajat svobodno dvijenie na stoki , uslugi I kapitali I Chte vleznat v super recesiq . Tova e nevazmojno da stane
4
0
 
2
 
! Отговори
do nomer 4 преди 8 години
Dori I da napravi referendum , dori I da glasuvat za ,, izlizane ot EC ,, pak ne mogat da otkajat svobodno dvijenie na hora (primer norvegia , koqto ne e v EC )
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо няма да направи и този път. Никак не виждам 27 страни да му се подпишат, още по-малко тези, които му внасят имигранти. Направо да си прави референдума и да се свършва.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камерън ,по-добре българи и румънци отколкото талибани от Турция,Сирия Либия и др.близкоизточни и североафрикански чалмалии.Това ,ако не си разбрал значи си случайно на тоя пост.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям глад в Бг !!