Юнкер посрещна Орбан с: "Привет, диктаторе!"

Председателят на ЕС поздравявал участниците с приятелски жестове
22 май 2015 18:04, Елка Василева
56
Юнкер посрещна Орбан с: "Привет, диктаторе!"
Виктор Орбан и Жан-Клод Юнкер. Снимка: Reuters

"Привет, диктаторе!" били думите, с които председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздравил на срещата на ЕС в Рига унгарския премиер-популист Виктор Орбан. Това предаде Франс прес, позовавайки се на информация от свой фотограф.

Журналистите, отразяващи пристигането на ръководителите на 28-те страни на срещата на върха, не са чули отговора на Орбан, който продължил да се усмихва, също както и Юнкер.

Председателят на ЕК очевидно беше в отлично настроение и поздравяваше участниците с различни приятелски жестове, отбелязва агенцията, според която Юнкер изглежда е предложил на гръцкия премиер Алексис Ципрас, който се появи без вратовръзка, да му даде своята назаем.

Орбан често е критикуван за неговия "автократичен уклон", както го определят негови опоненти като бившия еврокомисар Луи Мишел. След идването си на власт през 2010 г. унгарският премиер предприе дълбоки реформи в правосъдието, медиите и икономиката, които опозицията оцени като посегателства срещу свободата и бяха подложени на критики в чужбина. В последно време Орбан предложи да се поднови дебата за смъртното наказание, премахнато в Унгария през 1990 г. и забранено в ЕС, предизвиквайки негодувание в съюза.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос: Как Юнкер ще поздрави Бойко Борисов? ha ha ha dz dz dz ssssPozdrav ot Junker do Boikor: Heil Tikvervapros ot Tikver kam Ciobels von Poponson, s kvo se due Junkero"Ciobels: Mei liebe Fiury Tikver, Footbol machts Frei
30
0
 
2
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Въпрос: Как Юнкер ще поздрави Бойко Борисов?
29
0
 
13
 
! Отговори
видял много-безпарти преди 8 години
Поредното доказателство,че Е.С. е най-голямата измама на 21 век---диктатура и концлагер,прикрити под сладките приказки за демокрация и човешки права.....а само кажи че си против "превилегията" да бъдеш гей...и веднага ще те нарекът диктатор или палач на евроатлантическите ценности.....Май трябва да започнем да рисуваме Е.С. с бодлива тел по границите--както навремето рисувахме комунистическите държави.....
28
1
 
16
 
! Отговори
Крим преди 8 години
Г-н Юнкер, любимата си "демокрация" вече гният и смрад като труп. Че е време да я погреби, нали?
27
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименобъркал си националните с руските интереси
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужасно нагло и неуважително, че и за шамар му посегна! Значи, ако защитаваш националните си интереси, ставаш диктатор! Кога и ние ще имаме един диктатор, че вече не се издържа!
25
1
 
17
 
! Отговори
123 преди 8 години
Аз се чудех какво му липсва на ЕС - а то е свастиката на знамето. Все пак това е реализираната мечта на Адолф.
24
2
 
15
 
! Отговори
:))) преди 8 години
Юнкер хем е чорлав, хем сочи с пръст, т.с Орбан да го пита дали познава поне гребена, ако непознава фризьора?
23
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Орбан му отговорил на това същество Юнкер-привет Кончита Вурс......
22
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и аз съм за връщане на смъртното наказание.
21
0
 
18
 
! Отговори
maxobg преди 8 години
ми тоя що не дойде да направи реформите ( правосъдието, медиите и икономиката,) и у нас
20
4
 
46
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Ами Юнкер публично трябва да се извини !
19
2
 
59
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
"Премиер-популист" ?По-скоро премиер-националист и държавник !Само можем да си мечтаем за такъв лидер като Виктор Орбан !Лидер, който защитава преди всичко националните интереси на държавата си.Държавник, който знае как да казва НЕ на ЕС и САЩ !
18
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито АВТОГОЛ, люксембургски ***, току що изгуби подкрепата на унгарските избиратели, същите, които избраха "диктатора", който между впрочем е член на демократичната партия. :))Само да вметна, че партията на Орбан членува в ЕНП, ЕНП подкрепи Орбан за премиер и отново ЕНП издигна Юнкер до поста му в момента. :D
17
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представителят на брюкселската диктатура се е засегнал, че някой друг може да управлява Унгария, например унгарският премиер.
16
5
 
58
 
! Отговори
Орбан преди 8 години
Здравей, люксембургски данъчен престъпнико!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодаря на всички ***, въпреки политическите си ангажираностти осъждат морално коментар 17 ! И ме кара да си мисля,че като национално отговорни личности сме достойни да притежаваме тази държава, България
14
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ми е дали посреща Порошенко с "Привет нацисте"?
13
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нашият "герой" Приматер не само е диктатор, популист, лъжец, но е и неописуем тъпоъгълник. Вярно КУЧЕ на американско-европейските нахалници, мъчещи се да подчинят света! На Ципрас може да даде вратовръзка, но на Боко и да даде акъл, нашичкият няма да знае какво да го прави и как да го ползва!
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода на словото, ама ме е страх от ***, и затова ще пиша с това което е съгласен 2015година,честита ви свобода на словото,демокрация