Франция е била жертва на икономически шпионаж

"Уикилийкс" пусна документи уличаващи САЩ
Обновена: 30 юни 2015 07:38 | 30 юни 2015 07:33, Камелия Цветанова
44
Франция е била жертва на икономически шпионаж
Снимка: Reuters, архив

Организацията "Уикилийкс" оповести документи, свидетелстващи за мащабен икономически шпионаж, извършван от САЩ по отношение на Франция, предадоха световните агенции.

Още по темата
Според "Уикилийкс" материалите, публикувани съвместно с в. "Либерасион" и информационния уебсайт "Медиапар", показват, че американската Агенция за национална сигурност (АНС) е следяла
комуникациите на висши френски официални лица и е събирала информация за договори за износ на Франция в продължение на десетилетие.

Сред шпионираните служители са били бившите финансови министри Франсоа Бароен и Пиер Московиси, става ясно от материали за извършваното от АНС следене между 2004 и 2012 г.

Други документи показват, че между 2002 и 2012 г. АНС е събирала информация за предложени френски договори за износ на стойност над 200 милиона долара в области като телекомуникациите, енергетиката, транспорта и здравеопазването.

Миналата седмица "Уикилийкс" съобщи, че АНС е шпионирала последните трима президенти на Франция, което накара Париж да протестира пред Вашингтон, че подобно поведение между съюзници е неприемливо./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: ФранцияСАЩУикилийкс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
До Одисеята преди 8 години
Секретните документи са предадени на 2 медии - английска и американска, още докато е бил в Хонгконг. Понеже са дяволски много, на няколко месеца избухва бомба - някой трябва да ги прелисти. Дали сега дава нещо на руснаците - това е друга бира. Знаем, за теб е неясно, както се вижда, че разполага с още документи, които използва като застраховка и още не са публикувани.Руснаците и Китайците нямат общо с избухването на бомби през месец от секретните документи.
22
0
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 8 години
Одисейчо, как ще коментираш думите на Джордж Фрийдман, председателя на Стратфор от 4-ти февруари тази година?
21
1
 
5
 
! Отговори
До Одисеята преди 8 години
Търсиш под вол теле. Нито Брадли/Челси Манинг, нито Сноудън да руски агенти.А какво търси Сниудън в Русия - само там няма д го предатат на САЩ
20
5
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Анонименкакво става с всичките високопарни приказки за демокрация, прозрачност и свобода на информацията------------------- А с какво икономическият шпионаж противоречи на демокрацията, на прозрачността и на свободата на информация? Демокрацията е едно, а икономическият шпионаж - съвсем друго. На Запад има и демокрация, и икономически шпионаж, в Русия има само последното.
19
9
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Е, какво да правят? Да заплюят САЩ и да се наГзят на Путин, дето им уби шефа на Тотал със снегорин? Къде по-приемливо е да ти подслушват телефона.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1За затворите в другите страни знаем--че няма измъчвания както в затворите на ЦРУ--ясно ***
17
1
 
3
 
! Отговори
До Регана и Одисеята преди 8 години
Уикилийкс се базира на документи, изнесени от Манинг - 'мирикански документи, за 'мириканската политика. А вече и на Сноудън - пак 'мирикански документи, за 'мириканската политика. Ако искаш документи на СССР - чети архивите на Митрохин. Баси зомбитата.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така се дава лекарството - на час по лъжичка.На чичо Сам май много му горчи!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VSICKI ZATVORI V RUSIA SA DOBRO MIASTO ZA PREVAZPITANIE NA SGRESHILITE SPRIAMO ZAKONA.PRVEGDAT SE MEROPRIATIA ZA POVDIGANE NA KULTURNOTO RAVNISHTE NA VREMENNO PREBIVAVASHTITE I BARZATA ADAPTAZIA V OBSHTESTVOTO.ZA PRIMER VI DAVAM G-N HODOROVSKI,KOITO MNOGO DOBRE SE SOZIALIZIRA I INTEGRIRA V SVETOVNIAT ELIT.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сефте.Тия са лапнали да глътнат целият свят,да се задавят дано
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проамериканските *** се интересуват само от заплащането, не от истината.
12
0
 
14
 
! Отговори
еи отзад ще ги целун преди 8 години
Благодарение на мъдрото ръковоство на дермокрацията в България няма нужда от никакъв шпионаж у нас, щото ние отдавна сме си изули гащите, навели сме се подходящо и сме си купили даже и вазелина. Ашколсун, аркадашлар!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Франция е била жертва на икономически шпионаж"Уикилийкс" пусна документи уличаващи САЩ"Оланд трябва да се извини на САЩ,че Франция за икономическия шпионаж от страна на САЩ.Франция като васал на САЩ в ЕС е длъжна доброволно да предава всички свои търговски тайни на САЩ,а тъй като французите са искали да запазят тайните,така са принудили САЩ да ги шпионира.Ако Франция пак се опита да си опази търг. тайни и не разреши САЩ да ги шпионира,САЩ ще са принудени да им наложат санкции.
10
0
 
9
 
! Отговори
Много... преди 8 години
... учуден!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Рейгана......ку-ку....ку-ку...
8
1
 
28
 
! Отговори
:) преди 8 години
Това го правят с Франция и Германия, представете си какво се случва на Боко в щатското посолство. Падни за 20, шамар зад врата, кратки инструкции и шут отзад. За съжаление Родината ни отново е колония. Този път американска.
7
4
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До АнонименВажното е:Истина ли е това,което изнася Уикилийкс?Очевидно-да,досега няма нито една оборена информация!Иначе колкото информация имат-като нищо могат да са на самоиздръжка,но едва ли.По-скоро е организация с идеална цел.Каква обаче е целта-можем само да гадаем....Разберем ли целта,ще научим и организатора.
6
31
 
0
 
! Отговори
Рейгана преди 8 години
Кумонета прости само с америка е свободата уикилики са платени от диктаторът путин да лъжат и да зле поставят наи великата демокрация и сила на света !!!
5
1
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Уикилийкс работи много отдавна--още преди да има противопоставяне между Запада и Русия---така че тези партенки си ги говори в махленската кръчма.......
4
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой финансира "Уикилийкс"?