Може ли Ципрас да стане новият Лула да Силва

Западен печат: Кой трябва да напусне еврозоната
22 юли 2015 09:57, Елка Василева
19
Може ли Ципрас да стане новият Лула да Силва
Алексис Ципрас. Снимка: архив, Reuters

Може ли Алексис Ципрас да стане новият Лула, гласи заглавието на коментарен материал на икономиста Джефри Франкъл за сайта "Проджект синдикейт", поместен в британския вестник "Гардиън".

Още по темата
19 юли 2015 21:43
224

Авторът отбелязва, че гръцкият премиер трябва да погледне примера на бразилския президент Луис Инасиу Лула да Силва, който успешно се е изправил срещу финансовите ограничения.

Вестник "Ню Йорк таймс" също обръща внимание на Ципрас. Гръцкият премиер претърпя метаморфоза, докато популяризира условията по спасителния план за Гърция, гласи заглавието на статия в американския ежедневник. В нея се отбелязва, че Ципрас, представител на крайната левица, се е приближил до позициите на традиционните партии, като същевременно се опитва да намери либерален начин да прокара мерките за строги икономии, на които някога се е противопоставял.

В статии във "Вашингтон пост" и "Дейли телеграф" се разсъждава върху това кой трябва да излезе от еврото. Оставете Гърция да напусне еврозоната, призовава коментарен материал в американския вестник. Авторът Дейвид Игнейшъс отбелязва, че гръцката финансова криза засега се е успокоила. Според него обаче много скептици споделят безпокойството на германския финансов министър Волфганг Шойбле, че спасителният план може и да не сработи и че единственият начин за възстановяване на конкурентоспособността и икономическия растеж е Гърция да напусне единната валута.

Защо е време Германия да напусне еврозоната, гласи заглавието на материал в британския "Дейли телеграф". В статията се отбелязва, че влиятелни фигури като Бен Бернанке са призовали федералната република да свърши своя дял от работата, за да се сложи край на дисбалансите, които водят до неправилно функциониране на еврозоната. Единствената алтернатива е Германия да напусне единната валута, се посочва в материала.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Сириза е създадена от гръцките корабособственици, за да не отиде истински в ляво. Ципрас е заблуда!
10
3
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Много пъти писах, че САЩ от десетилетия водят прикрита и от 2 години открита антиевропейска политика. На застрашаващото нещо на този свят за тях е силното Евро. Руските балистични ракети не са страшни, защото никой няма да ги стартира. Ако Гърция напусне еврозоната, САЩ веднага ще ги коптират. Лошото е, че държат Меркел с някакъв много лош компромат.
9
2
 
4
 
! Отговори
тотото преди 8 години
...абъ немоъ да сигу объяснъ, вчеръ си плтиа вноскътъ, па заемут на гръчолята съ увеличи с ощи идин милиарду.... ба-а-а-а, мааму!... амчи аку и тъй дани праат поичи вноски, ба!...кой ял - ял, кой такуватъ - такуватъ.........
8
9
 
8
 
! Отговори
КуРти преди 8 години
Тук гледасм, че мишките пак наскачаха, и обясняват как бил клекнал, надупил.............. това от аборигени, живеещи в най-бедната, корумпирана и нещастна държава управлявана за ВТОРИ път от ТИКВА с тъмно минало, който освен, че е пълен *** и лъжец, а води и очевидно вредна за държавата външна политика и той и целия му антураж, та от тази позиция панелните мишоци да плюят политик, който поне има топки и си защитава държавата е пълна гротеска
7
3
 
7
 
! Отговори
Вярно ли ? преди 8 години
Бен Бернанке ( САЩ)Казва , Германия да си свърши работа и да излезе от Еврозоната !
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас ще е новия Лопе де Вега
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано се оправят завалиите, че и ние цоцаме от тях.
4
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Хаха, ако Германия напусне еврозоната тогава ще се срути еврото. Инак Гърция и да излезе вече са отчетени негативите в курсовете.
3
12
 
6
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Ципрас - червеният Костов.
2
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас...едва ли.Но Варофакис виж е друго нещо.
1
24
 
18
 
! Отговори
Червен макак преди 8 години
Ципрас е моят герой!