Варуфакис: Лагард имаше интерес от безизходица!

Шефката на МВФ попадна в обсега на бившият финансов министър
5 авг 2015 15:00,
13
Варуфакис: Лагард имаше интерес от безизходица!
Снимка: Reuters, архив

В обсега на бившия гръцки финансов министър Янис Варуфакис попадна управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард.

Варуфакис я обвини, че при преговорите на гръцкото правителство с кредиторите тя се е стремяла към безизходица. Поводът за обвинението е статия в Маркет уоч, със заглавието ''Варуфакис реабилитиран, докато Лагард се явява победена''.

В своят блог бившият министър пише: "Въпросът не е дали аз съм имал право или не, критичният въпрос се отнася до жизнеспособността на последното гръцко споразумение. От първия миг аз твърдях, че Кристин Лагард е имала интерес да се стигне до безизходица на преговорите между Гърция и нейните кредитори, за да не се налага да признае тривиалния факт, че представителите на МВФ са въстанали, ако тя подпише още едно нежизнеспособно кредитно споразумение с една страна, чийто дълг е невъзможно да бъде изплатен".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гаргамелчовци :))))))))))
10
1
 
1
 
! Отговори
eee преди 8 години
Този е ПО-НАГЪЛ от Ципрас... Потвърждава правилото, че гърците са безпардонни и нямат чест. Свикнали са да лъжат и да мамят, посочвайки другите като виновни за мързела си и БЕЗОЧИЕТО да живеят нашироко без покритие! Гърците нямат никакво намерение да връщат заеми, ако Европата не го е разбрала, тежко ни, защото ще продължаваме да ги хрантутим, като им плащаме косвено задълженията!Кредиторите им да си отворят очите - по-добре вън от еврозоната, ще има отрзвяващ и заздравяващ ефект за всички!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za Varufakis,jiznesposoben dalg e tozi koito niama da se vrashta,kato tova se znae oshte pri otpuskaneto/davaneto/.Po nagli gjonsurati niama ot garcite.Nikoga ne e imalo otpuskane na krediti s klauza v dogovora da ne se vrashtat nikoga.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
LAZARD E PO-MAG OT VAROFAKIS--PO=GOLIAMA CUMA NE SAM VIGDAL
7
4
 
5
 
! Отговори
ГГ преди 8 години
До ставриТе влязоха в ЕС 1980-та!!!!. Заемите им са от последните 4 години откакто тройката кредитори пое да спасява Гърция и добре им го втъкна!
6
7
 
2
 
! Отговори
ставри преди 8 години
До anonimen2Те самите искаха тези заеми за да влезат в Европейският съюз и сега трябва да ги връщат.
5
2
 
5
 
! Отговори
Гущеров преди 8 години
Яяя, два рептила се ядат....колко интересно.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така като я гледам ми идва да я целуна..........
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По този личи,колко са умни гърците.Вярват на теория му,
2
10
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
*** знаете ли колко ми дреме за гърците
1
8
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Неоколонизаторите от Европейския съюз тласнаха Гърция по този гибелен път, без да й осигурят сериозна технологична ниша в международното разделение на труда. Те не искат равноправни партнъори, а народи поставени на колене.Гърция няма да се измъкне от дълговия капан още сто години.